M
Mario Gómez
Гостин
Па пиши во толку сатот, тогаш ќе се појавам на есеј онака да се испробам.и мене ме интересира ова....anyone?
Па пиши во толку сатот, тогаш ќе се појавам на есеј онака да се испробам.и мене ме интересира ова....anyone?
Prvoto e tocno pod a. (ne znam za drugite dali e tocno)Kolegi bi ve zamolila ako gi znaete tocnite odgovori na ovie prasanja po STATISTIKA da mi gi kazete: 1.Eksperimentot se sostoi od edno frlanje na paricka.Pritoa ishodot petka se oznacuva so 0 a glava so 1.Koi od slednive iskazi se tocni?
a)slucajnata promenliva koja sto go karakterizira ovoj eksperiment e prekinata(diskretna)
b)P(1)=1
c)F(0)=0
d)F(1)=1
f)nisto ne e tocno
2.Kolku portfolija so po 5 akcii mozat da se napravat od 10-te akcii koi go socinuvaat makedonskiot berzanski indeks?
a)2
b)5
c)50
d)252
f)nisto od navedenoto
Odnapred blagodaram
Јас колку што знам не треба да се пријавува испитот пак.Kolegi ima li nekoj sto padnal na dopolnitelen kolokvium finansiski menadzment sto treba sega da polaga ispit utre i me interesira dali uste ednas prijavuval ispit na studentski ili vazi istata prijava na koja pisavme preku kolokvium...pisete itno e..fala odnapred
Можеби ке треба да почекаш...па да одиш по оценка со нас..односно после испитов... I think so...Трговско да не има истакнато нешто втор рок за земање оценки? Првиот го испуштив...
Otidi u kabinet kaj profesorot i ako go najdes tamu ke ti dae,kabinetot mu e na pravenТрговско да не има истакнато нешто втор рок за земање оценки? Првиот го испуштив...
Можеби ке треба да почекаш...па да одиш по оценка со нас..односно после испитов... I think so...
Фала, ако случајно има нешто истакнато ке ве молам да постирате на форум.:smir:Otidi u kabinet kaj profesorot i ako go najdes tamu ke ti dae,kabinetot mu e na praven
Ok kolega, fala ti .....))15:15
100%
а од каде е оваа информација?15:15
100%
http://www.eccf.ukim.edu.mk/studiranje/oglasna-tabla/sluchuvanja/129а од каде е оваа информација?
за тоа знам ама дека на факс пишуваше од 11 па затоа