Економски факултет

Статус
Затворена за нови мислења.

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
трговско право за втор колоквиум беше отфрлен материјалот за ЧЕК?
Да! :)

--- надополнето ---

Договорено и јас исто :vozbud:
Еве и јас од мене ќе ви запишам две задачи од три што се паднаа на втор колоквиум и сите три од прв, ако ви требаат, ама дај Боже да не треба..

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Договорено и јас исто :vozbud:
Koleske,jas si go zavrsiv mojot del od dogovorot,ja prepisav grupata:)Se nadevam i ti deka go naprai istoto,ma da primetiv deka imase isti zadaci u razlicni grupi,ako ne bila i samo edna grupa:):):)))))

PS:Se nadevam deka nema da ti trebaat moive zada4ki:):):):):pipi:

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Koleske,jas si go zavrsiv mojot del od dogovorot,ja prepisav grupata:)Se nadevam i ti deka go naprai istoto,ma da primetiv deka imase isti zadaci u razlicni grupi,ako ne bila i samo edna grupa:):):)))))

PS:Se nadevam deka nema da ti trebaat moive zada4ki:):):):):pipi:
Добро човеку, до кога ке се впушташ во разговори на темава? Нели мислиш дека е подобро да си продолжите по профили/пп? Дај више нема смисла, само се убацуваш на некого, само нешто коментираш. Не е финта да билдаме постови на темата, за нигде ни стана, пренатрупана е со непотребни информации.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Добро човеку, до кога ке се впушташ во разговори на темава? Нели мислиш дека е подобро да си продолжите по профили/пп? Дај више нема смисла, само се убацуваш на некого, само нешто коментираш. Не е финта да билдаме постови на темата, за нигде ни стана, пренатрупана е со непотребни информации.
Остај го човекот, која си ти да му кажеш што ќе прави?

Зошто машките одат во теретана? За да набилдаат мускули и да им се допаднат на девојките. Епа на форум, билдаш постови со иста цел, ти против љубовта ли си? :)

Имаш поддршка од мене SawyerSpy, уживај..... додека можеш :)

M

Mario Gómez

Гостин
И методите, особено најдолгата Гаус-Џордан.
Нека цркне оти баш оваа ми се падна, кој рече дека у јануари било лесно?

Имаше ренти и влогови со некој и....... ебан метод што прв пат слушам, една задача има во цела збирка, имаше извод(eкстреми) под услов икс + ипсилон да е константа, да ти ебам константата барем број да беше, и пак немав веројатност и комбинаторика. :mad:

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Боби[Мкд];4032077 напиша:
Нека цркне оти баш оваа ми се падна, кој рече дека у јануари било лесно?

Имаше ренти и влогови со некој и....... ебан метод што прв пат слушам, една задача има во цела збирка, имаше извод(eкстреми) под услов икс + ипсилон да е константа, да ти ебам константата барем број да беше, и пак немав веројатност и комбинаторика. :mad:
Па јас ви пишав дека може да се падне, интеративен метод да не беше? Има пример во збирката, не е тежок, ама ептен е збунувачки за решавање. За изводот исто ти е дали е константа некоја или број, зашто кога ќе најдеш прв извод константата се губи, бидејки извод од константа е 1.:smir:

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Dobro koleske,jas neznam sto tolku tebe ti smeta da se ubacuvam ko svinja u kocina i da citiram nekoj tuka,koga sme kaj bildanjeto postovi i ti tokmu toa go napravi sea,zosto mi pisa,ne si odgovorna za temava ili mozebi sakas i ti da bildas postovi.Neznam kako da se odnesuvam so vas,a pritoa da ne vi smetam,so i da napravam jas sum losiot,zatoa ke ve zamolam da go izvestite moderatorot za se sto mislite deka e nadvor od pravilata i propisite na forumot i da prestanete da mi se nafrlate vekje ednas,ne sum od onie sto sakaat da se raspravaat,no ocigledno e deka tie i najdobro pominuvaat,zatoa ne ja predizvikuvajte mojata ljubeznost i vekje ednas trgnete mi se od glava,zosto ako pocnam i jas ko vas da se odnesuvam tek togas nema da lici na nisto forumov!Fala ti na razbiranjeto draga koleske i se najdobro:):pipi:

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Остај го човекот, која си ти да му кажеш што ќе прави?

Зошто машките одат во теретана? За да набилдаат мускули и да им се допаднат на девојките. Епа на форум, билдаш постови со иста цел, ти против љубовта ли си? :)

Имаш поддршка од мене SawyerSpy, уживај..... додека можеш :)
Pa normalno deka ke praam sto sakam,neli sme demokratsko opstestvo i sekoj ima pravo na svoe mislenje:)Samo problemot u naseto opstestvo e sto sekogas nekoj nekompetenten saka da izigrava sudija,ili ni sudi onoj sto gi pravi istite greski:):):):pipi:

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
^Се извинувам. :( Не сакав да те навредам. Може билдам постови на темата, ама барем има нешто корисно во нив, а не муабети за на кафе.
И да, не ме цитирај. Нема потреба.

M

Mario Gómez

Гостин
Па јас ви пишав дека може да се падне, интеративен метод да не беше? Има пример во збирката, не е тежок, ама ептен е збунувачки за решавање. За изводот исто ти е дали е константа некоја или број, зашто кога ќе најдеш прв извод константата се губи, бидејки извод од константа е 1.:smir:
Абе знам тоа, најдов прв извод и по x y и ланда, и го решив системот, ама после се избунив и не најдов екстреми. Аритметичка и амортизација решив, рентите и гаусова појма си немав, ај па можит ќе поминам. Ако ми се точни прашањата.

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
^Се извинувам. :( Не сакав да те навредам. Може билдам постови на темата, ама барем има нешто корисно во нив, а не муабети за на кафе.
И да, не ме цитирај. Нема потреба.
Dobro,priznavam deka golem del od niv se bescelni postovi,ali forumov go sfajkam povekje kako mesto za konverzacija,pa i vo slucaj da se zabega od temata,mozebi sum ja zgresil temata,nema veze,neka bide ova kraj na diskusijata i ne postojam vise jas za tebe i ne se zamaraj so mene,sto i da pisam ne citaj,ili prijavi me kaj moderatorot!

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Боби[Мкд];4032104 напиша:
Абе знам тоа, најдов прв извод и по x y и ланда, и го решив системот, ама после се избунив и не најдов екстреми. Аритметичка и амортизација решив, рентите и гаусова појма си немав, ај па можит ќе поминам. Ако ми се точни прашањата.
Можно е, ако си ги решил точно двете задачи и тие што ти биле на заокружување заедно со пола од изводот.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.281
Поени од реакции
8.447
3 решени + прашањата... колкви ми се шансите ? :/

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop