Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Фала ние си знаеме како ни е...хехе..![]()
Aj se nadevam nekoj ke se najde da ja resi zada4kava,bidejki ne sum po matematikata,za matrici se raboti
[FONT="]Ba-2 = x-1 – E[/FONT]
Aj se nadevam nekoj ke se najde da ja resi zada4kava,bidejki ne sum po matematikata,za matrici se raboti
А целосно да ја напишеше? Е нели беше онаа единечната матрица?
Hahahaha,jas mislev deka znam da resavam matrici se dodeka ne ja vidov ovaa,hahahaАко се најде некој да ти ја дешифрира, па уште да ја реши, топче.
Pa pretpostavuvam deka e matricna ravenkaМатрична равенка?:nesum::raz:
Celosno eve: [FONT="]Ba-2 = x-1 – E x = ? A=[/FONT][FONT="][ ] [/FONT][FONT="]B = [/FONT][FONT="][ ]А целосно да ја напишеше? Е нели беше онаа единечната матрица?
ај да разбијам монотонија од математика
да прашам некој што е на еколошки , т.е полагал на испити да казе потенцијални прашања за есеј ( пример што ги давал предходни години.. ? )
Финтата со Е е да се скрати и на крај да му останат само А и Б или и двете и после лесно е да ја реши бидејки му се дадени тие. Колку што се сеќавам од прв кол.А целосно да ја напишеше? Е нели беше онаа единечната матрица?