Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Оправдувам.
Абортусот е различно од чедоморство затоа што, чедоморство е кога детето веќе е родено, живо е и самостојно дише,во најмала рака, и е против законски и се смета за злодело.
Абортусот пак, комплетно го оправдувам затоа што, еве да речеме на овие години, 20, забремени девојка ми, јас а и она сигурно сем снеспособни да го одгледуваме детето, со поедноставни зборови не можеме да му обезбедиме добра иднина. Зашо некој да страда кога една од добрите работи шо медицината ги постигнала е абортусот, со што може дасе спречи постоењето на уште еден овоземен страдалник(хух, кај ми дое ова)?

Го оправдувам абортусот, не ни требаат копилиња кој ќе паѓаат на терет на општеството, и на буџетот на РМ. А гледам има многу Мајки Терези тука, шо се замислуваат како играат некоја улога на хумани луѓе. Да ги прашам дали се спремни они да го изгледаат тоа дете, да му ги овозможат сите услови за правилен раст и развој и да одвојат они нивни сретсва да го одгледаат(да повторам нивни сретства). Бидејќи лесно е да изигравате Светици на форумов, да ве видам на дело. :smir:
пази што збориш за тие ,,копилиња " многу од нив вредат повеќе од тебе, па види сега кај се ставаш ти себе си

Не се соглаувам ама не е и толку битно. За мене филозофијата е непотребна наука и мислењата и ставовите за мене не преставуваат валиден доказ. И ќе напоменам уште еднаш има доктори, истражувач, организации за заштита на правата на фетусот, луѓе кои цел живот го посветиле на оваа полемика, не им требало во кампања да праќаат некој професор по филозофија.

Oh, kolku samo gresis...change in all things is sweet-Aristoteles

PS.probaj da si gi otvorish vidicite, ke bidesh iznenaden od toa sho te ceka, pozadi naukata i materijalnoto:smir:

Oh, kolku samo gresis...change in all things is sweet-Aristoteles

PS.probaj da si gi otvorish vidicite, ke bidesh iznenaden od toa sho te ceka, pozadi naukata i materijalnoto:smir:

Ќе ги отворам, само некој нека ми даде некое ново релевантно откритие во последниов век и нема проблем.

A fetus's life is subordinate to its mother's life:
  • A woman who has established a personal relationship with God is superior to a fetus that does not yet have a soul and thus cannot have a relationship with God.
  • When a woman has a husband and already has a living, breathing child, the needs of her family make her life far more important than the life of any potential child. The right of a exiting child already born to have a healthy mother has a far higher priority than the right of a fetus to be born.
  • When a woman's pregnancy threatens her health, abortion is religiously approved.
  • When a woman's pregnancy threatens her life, abortion is mandated. Protecting the life of the living, breathing woman is a commandment of God that has priority over other commandments. Refusing an abortion to save her life, a woman is committing the sin of suicide.
Важни се сите аспекти на гледишта(медицински, научни пред се, религиозни, филозофски, итсн)
Сите се против абортусот, ако некое си професорче по филозофија и тоа старец од 60 икисур години ви се молам па кај најде тој да ми расправа за абортус:tapp:е подлизурко на владата и се упикува тогаш не значи дека филозофијата како наука стои позади тоа гледиште.

Важни се сите аспекти на гледишта(медицински, научни пред се, религиозни, филозофски, итсн)
Сите се против абортусот, ако некое си професорче по филозофија и тоа старец од 60 икисур години ви се молам па кај најде тој да ми расправа за абортус:tapp:е подлизурко на владата и се упикува тогаш не значи дека филозофијата како наука стои позади тоа гледиште.

hahahaha, na koj mislish

ama, ako mislish na mene baby, ja ne sum ni profesor ni podlizurko, nid vladin agent za marketing, samo si imam svoj stav...i za toj stav od ekipava ovdeka iam pieno...hmmmmmm aj da ne preteram ama edno 20-tina banoi:tv:

...raspitaj se, prvo...ne kudi pastuva kojeg nisi jahala:back:
Mache ubavo sto imas svoj stav be:wink:, i taka treba da se borish za svojot stav( i nemoj da menjas mnogu stavovi), samo src, treba i malce da podrazmislish dali e pravilen:smir:. Bidi malce fleksibilen pastuv kojeg nisam jahala:pos2:

Ќе ги отворам, само некој нека ми даде некое ново релевантно откритие во последниов век и нема проблем.

well, no problem...its just a little thing, called...a brave and beautiful soul...:smir:

Mache ubavo sto imas svoj stav be:wink:, i taka treba da se borish za svojot stav( i nemoj da menjas mnogu stavovi), samo src, treba i malce da podrazmislish dali e pravilen:smir:. Bidi malce fleksibilen pastuv kojeg nisam jahala:pos2:

pravilen e shekerche ne se sekiraj, bash sea nesho se ispravi...sei miren be pa ti:pos2:

:smir:

inache, ja porano bev clen na SDSM, ali u edna prilika, u javno vece me stegna tenkoseritis, i u nedostatok na toalet papir, ja iskoristiv edninstvenata karta u rukav, knizicata...e posle toa koa im kazav sho se desilo i za sho sum ja iskoristil, ne mi dadova druga...:tv:

:back::baeh::wink:

Супер. Стручњакот кој се залагаза забрана на абортусот е филозоф. Кој сака утре јас со факултет по информатика ќе му бидам министер по земјоделие и за сите прашања од земјоделството мене да ми се обраќате.

Не ми е гајле лично што прави тој,битно тоа мислење мене ми се бедиса и се сложи со моето,ако тој не си е достоен на ставот не ми е битно,битно ми е тоа што има многу вистина во тој став,кој сака нека го прифати кој сака нека не го прифати...Па сакал професорот или не да е против абортус I just don't care....

well, no problem...its just a little thing, called...a brave and beautiful soul...:smir:

pravilen e shekerche ne se sekiraj, bash sea nesho se ispravi...sei miren be pa ti:pos2:

:smir:

inache, ja porano bev clen na SDSM, ali u edna prilika, u javno vece me stegna tenkoseritis, i u nedostatok na toalet papir, ja iskoristiv edninstvenata karta u rukav, knizicata...e posle toa koa im kazav sho se desilo i za sho sum ja iskoristil, ne mi dadova druga...:tv:

:back::baeh::wink:
АААааааа... toa li bilo rabotata be src, pa taka kazi si off.... lele ubaviot toj na dada:pos2:, znaci go podade gazot a, epa dobro sea site si imame maani i tova e tova:wink:

:vozbud::vozbud::vozbud: а откога сперматозоид е = на оплодена јајце клетка?? :vozbud::vozbud::helou:

А од кога фетусот има права на човек ? А од кога тоа на фетус му се направило погреб ? :vozbud::vozbud::vozbud: :helou:

Реков и пак ке речам: Ако абортусот е убиство тогаш мастурбација е геноцид. :helou:

Pa vo odredeni slucai ZA abortus sum, ajde od 15 godini (ili pomali kako toa od 12 godini tatko so e, nesto sto me sokira) legnale, tie uste nedorasnati, tipkava ostanuva bremena i da go zacuva? ok trebalo da mu ja misli porano, ama so roditel ke bide od niv, samo na maloto so ke mu bide unisten zivotot uste nedojdeno na zemja...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom