Економски факултет

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не пушти список Шуклев.Дојде асистентот Столе објаснуваше за кејсот со Фишер.

пошто гледам дека слушаш менаџмент, да те прашам случајно да не знаеш сигурно до кога е пријавувањето на стручните трудови? и дали стварно мора да се напише дали сакаме да презентираме или не? фала :smir:

prijavuvanjeto e do ponedelnik,treba da se pise koja tema ja sakame i on ke ni dade materijali,a dali sakame da prezentirame ili ne mora obavezno da se napise :vozbud:

Ми треба книгата Основи на менаџмент од Шуклев, 6то издание, може ли да ми кажете каде ја има и колку пари е? Или ако ја има некој од вас, дали може да ја ископирам, ми требаат првите 10 поглавја од книгата? :pipi:

--- надополнето ---

А, некаде тука имаше ставено линк до скрипта од книгата, дали се исти поглавјата како во книгата? 7 поглавја се во скриптата, дали материјалот е ист како што е во книгата или е (драстично) скратен/изменет?

aj nekoj od postarite kolegi, a i od pomladite :) da kaze nesto za case-ovite..nekoj sto ima polagano kakvi prasanja..itn itn... fala :)

aj nekoj od postarite kolegi, a i od pomladite :) da kaze nesto za case-ovite..nekoj sto ima polagano kakvi prasanja..itn itn... fala :)

Ај некој од помладите колеги (на пример ти) нека прочепка наназад по страниците и ќе најде повеќе пати информации за кејсовите.

Ми треба книгата Основи на менаџмент од Шуклев, 6то издание, може ли да ми кажете каде ја има и колку пари е? Или ако ја има некој од вас, дали може да ја ископирам, ми требаат првите 10 поглавја од книгата? :pipi:

--- надополнето ---

А, некаде тука имаше ставено линк до скрипта од книгата, дали се исти поглавјата како во книгата? 7 поглавја се во скриптата, дали материјалот е ист како што е во книгата или е (драстично) скратен/изменет?

Тоа се набројанките и табелите..Не е драстично скратено, зависи за што ти треба. Ја има во книжара, 2000 е.

Ja prv pat slusam za ova poso nemam ideno na agrana. Za sto se raboti? Mozeme da polagame i na 10ti????

Мислам да. На последниот час се потпишавме на список тие што сакаме на 10ти и професорот после предавањето рекол дека би можело да се стави колоквиумот на 10ти.
За тие кои не се на списокот на 6ти.

Има ли пракса Шуклев да повторува прашања од минатите сесии?

Ние од трета година до кога треба да се сликаме, има ли нешто такво?

Да, значи сите студенти треба да се сликаат, од сите четири години, без разлика редовни/вонредни.
За четврта година е петок и понеделник, што значи INVINCIBLE имаш уште неколку часа за да одиш да се сликаш пошто денес ти е последен ден :)
До 18h можеш да отидеш

Ај што имам милион обврски у животов, ај што сум вонреден на факс , сега треба и да идам и да се сликамммм....Ништо , се гледа дека им требаат пари на Економски , некако не работат ефикасно и ефективно.....

А што се однесува до кејсовите од Шуки решението на сите кејсови е :
НЕКА ГИ ЗАТВОРАТ ФИРМИТЕ И МЕНАЏЕРИТЕ НА ТИЕ ФИРМИ НЕМА ГЛАВА ДА ГИ БОЛИ НИКАД ЗА НИШТО

Има список у колку саат и кај се полага основи на менаџмент?

Макро денеска кажа дека прв колоквум ќе биде до 8 глава(без 8) и даде лист за Глава 8,тој ќе треба да му го вратиме после прв колоквиум.
А за глава 7 не ни даде лист, ама рече да сме му пишеле маил ќе ни го прател.:smir:

Има некој што знае од колку саат се терминитие за полагање на Математика и Менаџмент?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom