- Член од
- 6 ноември 2007
- Мислења
- 848
- Поени од реакции
- 44
Ова што го кажа е тотално офтопик, јас немам претензии да станам не Философ со С како што ме нарече туку поправилно да го спелувам -филозоф(денес филозофите немаат леб да јадат) ниту се правам најпаметна, ако немаш нешто да кажеш поврзано со темата тогаш немам ни јас што да ти кажам тебе, иначе со зборот неписмена не се послужив јас прва туку некој друг јас само го употребив нејзиниот збор.
А за последната реченица што ја кажа се согласувам, не сум точно сигурна колкав е процентот на заштита бидејќи варира во однос на различните контрцептивни средства, а тоа што контрацептивните средства не даваат 100% заштита туку многу помалку јасно укажува на фактот дека можна е појавата на несакана бременост, така што тој аргумент дека требало да се заштитат ,,неписмените"(не знам кој е неписмен у случајов) со контрацептивни средства паѓа во вода.
Зборуваме за проценти?Хммм.....А колкав ќе биде бројот на несакани бремености,а со тоа и на направени абортуси,доколку се користи контрацепцијата?Многу помал процент од сега...Ако некој сака абортусот да го прави заради контрацепција,тој за мене е неписмен,(кога веќе ги споменавме и нив неписмените),и глуп..Исто доколку се користеше абортусот само доколку има шанси детето потоа да има некои недостатоци,и на пример при силување на некоја девојка да остане бремена,знаеш колку ќе биде намален бројот на абортуси......??