Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Кои се сите тие рекигии за кои си толку сигурен, ајде со факти бидејќи сакаш така да објаснуваш.
.
Link

Кој каква поза сака не е тоа темата. А за раните христијани имам пишувано дека не биле за се во право. Вака има еден закон не знам дали е природен или божји ама факт е дека тој закон постои. Во едно опшество или цивилизација постои одреден степен на толеранција на сите девијантно сексуални појави, доколку се премини таа граница тоа опшество се распаѓа само од себе.Тоа му се има случено на Рим, и раните христијани го имаат забележано тоа и имаат речено дека се што правел Рим се е грев. Точно е сите девијантно сексуални пориви и појави дека се грев, но Рим имал и уметност и многу други добри работи.Значи не е се црно и бело туку има доста сиво кое што треба да се разјасни дали е црно или бело.
A кое општество се има распадното од појави на сексуална девијација? Земи кај нас јапонија ти е можеби една од најнаапредните земји во тао поле, па не верувам јас дека се они ни блиску до распаѓање. Всушност сега им оди подобро од кога и да било во нивната историја.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Јас уште чекам одговор.....:pipi:
Немало да ја тераат. Тогаш било оправдано. А инаку ако абортираш тоа ти е чисто убиство, ама ако е за вакво нешто според нив може оти тоа не било.:vozbud:

Јас не се обидувам да најдам логика во тие размислувања бидејќи нема.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.253
Немало да ја тераат. Тогаш било оправдано. А инаку ако абортираш тоа ти е чисто убиство, ама ако е за вакво нешто според нив може оти тоа не било.:vozbud:

Јас не се обидувам да најдам логика во тие размислувања бидејќи нема.

Каква логика бе алоо...
Ти силуваат ќерка, некој со дефектна психа, со коплекси до заби, некое олош створење значи нешто што е штетно за самата природа, и замисли зачнува ново такво сусштество????
И тука бараш логика, да не абортира дека е убиство, а што понатака што правиме со последиците од тоа дете со такви гени???

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Каква логика бе алоо...
Ти силуваат ќерка, некој со дефектна психа, со коплекси до заби, некое олош створење значи нешто што е штетно за самата природа, и замисли зачнува ново такво сусштество????
И тука бараш логика, да не абортира дека е убиство, а што понатака што правиме со последиците од тоа дете со такви гени???
Јас се согласувам со тебе.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Link

A кое општество се има распадното од појави на сексуална девијација? Земи кај нас јапонија ти е можеби една од најнаапредните земји во тао поле, па не верувам јас дека се они ни блиску до распаѓање. Всушност сега им оди подобро од кога и да било во нивната историја.
Па Рим се има распаднато од тие појави, тоа го имаат забележано раните христијани и затоа тие појави се прогласени за грев.
А за споредбата меѓу Јапонија и Рим нема зборови, Рим пропаѓал неколку векови за на крајот да биде толку многу слаб, па варварските племиња од север со леснотија го зазеле и разрушиле.
А за линкот секој си има свое сопствено различно гледање на душата и тоа е филозовско прашање. Ама од првиот момент на зачнувањето на нов човечки живот, тоа нешто некои што го нарекуваат групација на клетки е живо нешто.
П.С. Види во потписот мој втор линк одозгора надолу.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
омилена тема ти е рим изгледа. односно, распаѓањето на рим заради сексуално девијантните појави. абортусот таму го сместуваш? или заради абортус се распаднал рим? или едноставно ти е интересно да си кажуваш дека знаеш податоци за раното христијанство и мислењето на луѓето од тоа време за распаѓањето на римското царство? :smir:
се изврте темава во кругови, психоделија веќе стана :) тие што не го оправдуваат абортусот, не мораат, само нека не се мешаат во забранување, никој нема право да ја ограничи слободата на избор. и јас не оправдувам цигари па не се бунам насекаде за да ги забранат. тие што сакаат нека го прават тоа, тие што не сакаат нека скокаат наоколу дека било убиство и нека шират други ставови од инквизициската идеологија. :salut:

Па Рим се има распаднато од тие појави, тоа го имаат забележано раните христијани и затоа тие појави се прогласени за грев.
А за споредбата меѓу Јапонија и Рим нема зборови, Рим пропаѓал неколку векови за на крајот да биде толку многу слаб, па варварските племиња од север со леснотија го зазеле и разрушиле.
А за линкот секој си има свое сопствено различно гледање на душата и тоа е филозовско прашање. Ама од првиот момент на зачнувањето на нов човечки живот, тоа нешто некои што го нарекуваат групација на клетки е живо нешто.

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Каква логика бе алоо...
Епа докажи им на тие што толку строго се против абортус. Еве ова од Наташа ме интересира пошто таа е против абортусот и има дечиња.:smir:
Кога недај боже(пу пу), некој манијак би ја силувал ќерка ти, што би направила и што сметаш дека е правилно да се направи. Да го роди или да абортира? Очекувам одговор на прашањето без вртење одоколу.:smir:

Б

Бат Елохим

Гостин
Епа докажи им на тие што толку строго се против абортус. Еве ова од Наташа ме интересира пошто таа е против абортусот и има дечиња.:smir:
Кога недај боже(пу пу), некој манијак би ја силувал ќерка ти, што би направила и што сметаш дека е правилно да се направи. Да го роди или да абортира? Очекувам одговор на прашањето без вртење одоколу.:smir:
Ќе си земам за право јас да ти одговорам :) :smir:, затоа што и јас сум против абортусот.
Да абортира!... или во случај на плод со аномалии...да исто така.
Ама сум против абортус од онадење без мозок и на тоа ќе останам и покрај сите оние муабети... може да се случи, мали биле... срања се дешаваат, грешка беше итн...
:smir:
и не се проблем тие екстремни случаи на силувања итн, во муабетот за или против абортус,.. што реално постојат...
туку сите оние други... згрешените де :)

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Сите што се против абортус автоматски се и против сексот во кој што не се создаваат деца. ова го објаснив во мојот претходен пост

Б

Бат Елохим

Гостин
Сите што се против абортус автоматски се и против сексот во кој што не се создаваат деца. ова го објаснив во мојот претходен пост
не. туку сум против после секс да одиш на абортус!.. оди у аптека, купи си апчиња, кондомчиња.. што ти душа сака...
полесно е, поефтино е, поздраво е!

ништо не си објаснила.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
омилена тема ти е рим изгледа. односно, распаѓањето на рим заради сексуално девијантните појави. абортусот таму го сместуваш? или заради абортус се распаднал рим? или едноставно ти е интересно да си кажуваш дека знаеш податоци за раното христијанство и мислењето на луѓето од тоа време за распаѓањето на римското царство? :smir:
се изврте темава во кругови, психоделија веќе стана :) тие што не го оправдуваат абортусот, не мораат, само нека не се мешаат во забранување, никој нема право да ја ограничи слободата на избор. и јас не оправдувам цигари па не се бунам насекаде за да ги забранат. тие што сакаат нека го прават тоа, тие што не сакаат нека скокаат наоколу дека било убиство и нека шират други ставови од инквизициската идеологија. :salut:
Слободата на избор е основно човеково право, но се коси со правото на живот, и што би одлучил човек што е поважно? Правото на избор е дозволиво се додека со тој избор таа личност не се повреди себеси или другите.
Гледав на тв извадоци од една емисија каде госпоѓата Мирјана Најчевска изјавува дека нејзината ќерка и се заблагодарила затоа што го абортирала претходното дете, па затоа ова дете дошло на свет :nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:. Еј оваа жена се нарекува борец за човекови права, а не му го дозволила на своето дете правото на живот. Готово немам зборови повеќе.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Зошто се има рим распаднато не знам, ама искраено сумјам дека е поради нивното распаштано однесување.
Што се однесува до сите 15 човекови права кои ги има напавено како спот ги имам гледано сите и во целост се согласувам со нив. Само не сметам дека тој клип се однесува за абортусот.
Јас мислам дека оној клиптот за дискриминацијата повеќе одговара за оваа тема особено одкога слушнав секакви мислења (не велам дека дошле од тебе бидејќи искрено не се сеќавам кој што се има пишувано) кои ги напаѓаат и вреѓаат сите кои мислат или имаат поинакви вредности и сваќања од нив.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
не. туку сум против после секс да одиш на абортус!.. оди у аптека, купи си апчиња, кондомчиња.. што ти душа сака...
полесно е, поефтино е, поздраво е!

ништо не си објаснила.
Јас убаво објаснив во претходниот пост ако знаеш да читаш, прочитај ако не не туку се препуцавај тука, зошто ти не си објаснила ништо.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Зошто се има рим распаднато не знам, ама искраено сумјам дека е поради нивното распаштано однесување.
Што се однесува до сите 15 човекови права кои ги има напавено како спот ги имам гледано сите и во целост се согласувам со нив. Само не сметам дека тој клип се однесува за абортусот.
Јас мислам дека оној клиптот за дискриминацијата повеќе одговара за оваа тема особено одкога слушнав секакви мислења (не велам дека дошле од тебе бидејќи искрено не се сеќавам кој што се има пишувано) кои ги напаѓаат и вреѓаат сите кои мислат или имаат поинакви вредности и сваќања од нив.
Не се 15 туку 30 клипчина се, гледај ги и останатите.А тоа за Рим ги немаш тие податоци кои што ги имам јас, и си имаш потполно право да се сомневаш. Инаку клипчето јасно си кажува право на живот, толку кратко и јасно е.

Kajgana Shop

На врв Bottom