igor108367
Dark Lord Sauron
- Член од
- 25 јануари 2009
- Мислења
- 2.516
- Поени од реакции
- 113
За првиот дел ти одговорија во претходниет постови. Што се однесува до вториот фетусот не е збир на клетки никогаш не сум го тврдел тоа. Кога се создава се спојува со телото на носителот и функционира во првите 20 недели како и секој друг орган во него. Се храни од него врши размена на материјали и многу други работи. Се разбира ова мое тврдење е поткрепено од сите доктори ширум целиот свет. Баш затоа ако ја погледнеш картата на европа и видиш во кои зеји е дозволен абортусот ќе ти стане јасно дека тоа е низ цела европа. Можеш да ја видиш мапата со светло плава боја се обележани земјите каде абортусот е дозволен.А кое е уствари твоето тврдење?Дека жената е малку бремена и малку повеќе бремена?Дека ако се изврши од кејф абортусот е убиство,а ако девојката е мала,немала пари,сакала да учи е вадење збир на клетки?Не ми е гајле што ќе прави твојата девојка,другарка и милион жени,треба еднаш да се знае и признае дека абортусот во секој случај е одзимање на еден живот,еден почеток.Дали тоа е во 3 месец или 9 нема никаква разлика.
Картава ти ја ставам за да не ме земеш само за збор или пак да не испадне дека давам коментари од една реченица.
Во моите претходни постови дадов линкови за научни трудови и испитувања кои се извршени за утврдување на фактите.
Исто така сум прилично сигурен дека речиси сите религии на светот сметаат дека бебето ја добива својата душа по неговото раѓање, што е многу покасно од научното образложение за живот на феусот.
:jaj::jaj::jaj::jaj::jaj::jaj::jaj::jaj::jaj::jaj::jaj::jaj::jaj::jaj::jaj::jaj::jaj::jaj: