Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Па баш на тоа мислев, сите тие спрематозоиди од спермата истресени надвор се убиство на деца, зошто ако си свршел внатре, ќе се споеле со јајце клетката и ќе се создало бебето, затоа јас мислам дека и тресењето на кур надвор од пичката претставува убиство.
Ова е само по таа логика на тие што мислат дека абортусот е убиство.:nesvest:
Целосно се сложувам.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Па баш на тоа мислев, сите тие спрематозоиди од спермата истресени надвор се убиство на деца, зошто ако си свршел внатре, ќе се споеле со јајце клетката и ќе се создало бебето, затоа јас мислам дека и тресењето на кур надвор од пичката претставува убиство.
Сексот е креација со него се креира нешто, од првиот момент откога ќе се зачни нов живот тоа е живо нешто со душа.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
ama ne se zacnalo nisto
a koga veke si svrsil vnatre
veke se oformilo
taka da abortusot e ubistvo
dobro,sto luge bevte, ne ve faka li zal koga gi gledate slikite so gi pokazaa??!

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Добро бе мајтап си играш или толку си хммм не ми текнува збор со кој можам да те опишам,а да не те навредам...
Дај престанете со тие детски глупости.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Навреди ме бе Наташа, навреди ме се гледа колку ти е културата, овде сме да дискутираме со аргументи а јас приложувам аргументи и логичности кои што доликуваат на вашиот степен на интелегенција за да може да ме разберете.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Навреди ме бе Наташа, навреди ме се гледа колку ти е културата, овде сме да дискутираме со аргументи а јас приложувам аргументи и логичности кои што доликуваат на вашиот степен на интелегенција за да може да ме разберете.
Да ја слегнев мојата култура на твое ниво ќе те навредев,ама јас сепак се воздржав.Епа сеа Филозофке размотрај колку е висока твојата интилигенција каде за аргументи ми даваш сперматозоиди и гума за жвакање.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Да ја слегнев мојата култура на твое ниво ќе те навредев,ама јас сепак се воздржав.Епа сеа Филозофке размотрај колку е висока твојата интилигенција каде за аргументи ми даваш сперматозоиди и гума за жвакање.
Подобро некакви аргументи одколку никакви. Зошто ти не пробаш да дадеш контра аргументи па да се дискутира за нив да се види што мислат другите за нив.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Гума за жвакање :vozbud::smeshko: не ти давам јас никакви гуми за Жвакање Наташа,
ај слегни ја културата на мое ниво, слегни ја:pos2::pos2::tapp:

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Подобро некакви аргументи одколку никакви. Зошто ти не пробаш да дадеш контра аргументи па да се дискутира за нив да се види што мислат другите за нив.
Затоа што 130 и ситнеж страни зборам,се уморив.Пробав,и не,не се откажувам ама видов дека е залудно типкање.

Гума за жвакање :vozbud::smeshko: не ти давам јас никакви гуми за Жвакање Наташа,
ај слегни ја културата на мое ниво, слегни ја:pos2::pos2::tapp:
Таман работа,културата секогаш треба да се држи на едно ниво,ако ја слегнам незнам колку време ќе ми треба пак да ја качам.
Затоа пријатен престој на твоето ниво,мене ми е тука убаво.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Нема потреба да ја (слегнеш-се служам со твој речник) културата Наташа зошто ако ја слегнеш уште малце ќе треба у зоолошка да се преселиш:wink:

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Затоа што 130 и ситнеж страни зборам,се уморив.Пробав,и не,не се откажувам ама видов дека е залудно типкање.
Можеби си пишувала порано не знам, но во последниве 30 страни на постовите не правиш ништо друго освен што се инатиш без никаква подлога за тоа. Цело време потенцираш дека на другите мислењата се навредливи и глупи и дека би не навредила ама си немала доволно лоши зборови.
Ако си толку попаметна од нас дај поучи не малку пиши некое твое мислење кажи поради ова и ова, пошто затоа, па да оцениме дали вреди да се земе твоето мислење во предвид.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Нема потреба да ја (слегнеш-се служам со твој речник) културата Наташа зошто ако ја слегнеш уште малце ќе треба у зоолошка да се преселиш:wink:
:) :) Има потреба од коментар? :)

Можеби си пишувала порано не знам, но во последниве 30 страни на постовите не правиш ништо друго освен што се инатиш без никаква подлога за тоа. Цело време потенцираш дека на другите мислењата се навредливи и глупи и дека би не навредила ама си немала доволно лоши зборови.
Ако си толку попаметна од нас дај поучи не малку пиши некое твое мислење кажи поради ова и ова, пошто затоа, па да оцениме дали вреди да се земе твоето мислење во предвид.
А зошто не разлистиш поубаво,мора ли милион пати да се повтараме?

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
:) :) Има потреба од коментар? :)

А зошто не разлистиш поубаво,мора ли милион пати да се повтараме?
Епа се вратив назад до 60 страна која претпоставувам е стара вече неколку месеци и освен еден твој пост со една слика фетус како се развива не најдов некое твое тврдење, туку безброј коментари слични на стилот на твоите последни постови.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Епа се вратив назад до 60 страна која претпоставувам е стара вече неколку месеци и освен еден твој пост со една слика фетус како се развива не најдов некое твое тврдење, туку безброј коментари слични на стилот на твоите последни постови.
А кое е уствари твоето тврдење?Дека жената е малку бремена и малку повеќе бремена?Дека ако се изврши од кејф абортусот е убиство,а ако девојката е мала,немала пари,сакала да учи е вадење збир на клетки?Не ми е гајле што ќе прави твојата девојка,другарка и милион жени,треба еднаш да се знае и признае дека абортусот во секој случај е одзимање на еден живот,еден почеток.Дали тоа е во 3 месец или 9 нема никаква разлика.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Абортусот никој не го прави од кејф да те цитирам Наташа, постои таканаречена несакана бременост, знаеш ти што уопште значи овој поим несакана бременост?
Тоа значи дека и покрај употребените контрацептивни средство сепак збир на клетки наречен фетус е создаден, во тој случај абортусот е оправдана медицинска интервенција.
Има право Игор ајде наместо да се инаетиш кажи нешто друго за промена.
Мислам дека реченицата Абортусот е убиство си ја повторувала по 100 пати во твоите претходни постови, само ова си го научила и само тоа знаеш да го кажеш. А зошто е убиство? Како е убиство? Тоа не знаеш да кажеш да објасниш малце која е позадината на таа реченица што ја повторуваш.
Биди бар малце интелегентна и прикажи аргументација, образложување некое...

Kajgana Shop

На врв Bottom