Дали би мозел да ми кажеп од каде ти е оваа информација бидејќи воопшто не е точна.
Креатор на животот не е машкото туку се и двајцата. А жената ја носи потоа целата одговорност и проблеми со самата беменост.
И грешка си ако мислиш дека нема право да одлучува. Во непредвидени случаи кога фетусот ќе помине граница од 30 недели и ќе почне да се смета за живо битие и машкиот родител добива одредени права врз него.
Сиромаштијата е само една од многуте причини за абортус.
Не па ти што знаат они повеќе од нас они само седум години учеле медицина, ти на пример си гледал некој филм. Постручен си од нив.
Ти ако сакаш немај секс ама што прават другите е нивен избор. И да биде појасно не е крај на светот и да немаш деца има и други деца кои можеш да ги посвоиш или да пробаш инвитро.
Embrionot e zhiv od momentot na negovoto sozdavanje, toj zhivee, se razviva, vrshi razmena na materii so okolinata (majkata), a fizioloshki za zhivo se smeta se ona shto zhivee, se razviva i ima razmena na materii, ako ne si znael.
Vrska si nemash shto zboruvash. Za da se oplodi zhenata potreben e mazhot, taka da bez negovoto seme, nema plod, nema kreacija, taka da kreator e mazhot, a ponatamu zhenata e taa shto ke ja nosi kreacijata do onoj moment koga ke se porodi. I nikade ne kazhav deka nema pravo da odluchuva, tuku ne smee
samo ona da odluchuva, i dvata roditeli imaat
podednakvo pravo na odluchuvanje. Ne mozhe da se dozvoli samo zhenata da odluchuva i ne smee, ne go sozdala sama plodot, koga ke si go sozdava sama, togash neka odluchuva sama.
Siromashtijata mozhe da e samo opravduvanje za neodgovorni stvorenja, nikakva prichina za abortus.
A, ako nesakash da dojde do nesakana bremenost imash opcija kontracepcija, ili ne si slushnal? I sekako dokolku si spremen i se odluchish da imash odnos, ke mora da bidesh spremen i na posledicite od toj odnos dokolku ne koristish zashtita, vo shto ne mozham da poveruvam deka nekoj vo 21 vek ne znae za zashtita od nesakana bremenost.
I ne mi objasnuvaj i ne mi se obrakaj mene so soveti shto i kako da pravam i koi opcii mi se nudat kako reshenie vo sluchaj na nesakanite posledici od abortusot, tuku ti razmisli kako i shto treba da pravish za da ne se dovedesh vo takva situacija za da posegnuvash po pomoshnite sredstva koi gi preporachuvash.