Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Јасно ама некој девојки дур и не кажуваат никому дека се бремени, не даваат никаква шанса , него директ идат на илегален абортус кај некој надри гинеколекар.

do I look stupid to you,:tapp:

абортусот е легален, иако ми се блуе од оние шо го изгласава да е легален, само ради бизнис да си тераат, башка треба да си ептен клен да не приметиш дека ти е цурата трудна или она да е курветина да отиде сама ама после тоа ке ја приметиш секако...тие работи се приметуваат, ја барем би приметил:nenene:

абортусот е легален, иако ми се блуе од оние шо го изгласава да е легален, само ради бизнис да си тераат, башка треба да си ептен клен да не приметиш дека ти е цурата трудна или она да е курветина да отиде сама ама после тоа ке ја приметиш секако...тие работи се приметуваат, ја барем би приметил:nenene:

Како ќе ја приметиш во 8, 9 недела од бременост?

Знаеш кога се првите симптоми на бременост? А некои и ги немаат, или кај секоја девојка/жена се различни, и како што рече Бети Буп погоре, од кај ќе приметиш во 12 еве недела дека е бремена, некои дури после 3тиот месец почнуваат по малку да се познаваат, а камо ли порано, а до тогаш таа може да напраи абортус комотно без ти да знаеш, или може ќе дознаеш од кога веќе ќе биде готово.

И да, ју донт лук ступид ту ми... ноубади сеј дет..

по циклус као, не бидете смешни ве молам, ја пратам сфе и секад:pos2:

Ќе и` веруваш на збор или ќе провериш? Ако се одлучиш за првата опција од каде ќе знаеш дека не те лаже? А ова вторава... многу "живописна" некако, боље би верувала. :pos:

Ќе и` веруваш на збор или ќе провериш? Ако се одлучиш за првата опција од каде ќе знаеш дека не те лаже? А ова вторава... многу "живописна" некако, боље би верувала. :pos:

бејби, вака сеа...имаш прилика да праиш муабет со еден од најпотентните мушкарци на форумов...даклем

сакам увек, сакам често и сакам многу коа сакам...така да апдејт сум у врска со сексот...

и доста више оф топик, не ме влечи овака нема смисла после ја све крив излагам, а сум фин и си одговарам на прашање...

даклем...

абортусот е тиња.:helou:

бејби, вака сеа...имаш прилика да праиш муабет со еден од најпотентните мушкарци на форумов...даклем

сакам увек, сакам често и сакам многу коа сакам...така да апдејт сум у врска со сексот...

и доста више оф топик, не ме влечи овака нема смисла после ја све крив излагам, а сум фин и си одговарам на прашање...

даклем...

абортусот е тиња.:helou:

Можеш да контролираш лет, писмена задача по математика, а најубаво би било да контролираш мисли. Жена не можеш да контролираш, а уште помалку девојка. Единствено живо суштество на кое можеш да контролираш циклус е кучка за да видиш дали и` е време за парење. Значи, ако јас како жена сакам да сокријам изостанување на циклус ќе го направам тоа и другата страна никогаш нема да дознае за тоа. Ќе измислам сто и едно оправдување и нема да ме види во периодот кога е циклусот и нема да има начин да провери.
А он може да биде потентен, препотентен, импотентен... колку сака - џабе.
Криењето на бременост во почетните недели е лесно, ама не е човечно.

Можеш да контролираш лет, писмена задача по математика, а најубаво би било да контролираш мисли. Жена не можеш да контролираш, а уште помалку девојка. Единствено живо суштество на кое можеш да контролираш циклус е кучка за да видиш дали и` е време за парење. Значи, ако јас како жена сакам да сокријам изостанување на циклус ќе го направам тоа и другата страна никогаш нема да дознае за тоа. Ќе измислам сто и едно оправдување и нема да ме види во периодот кога е циклусот и нема да има начин да провери.
А он може да биде потентен, препотентен, импотентен... колку сака - џабе.
Криењето на бременост во почетните недели е лесно, ама не е човечно.

ја користам приликата да ти кажам недвосмислено и исто како ти што бараше на друга тема да не ми се обракаш повеке на постовите мои

е сеа, да видиме дал си барем малце фер особа или си тоталка бич.

даклем не ме занима твоето мислење уопште, и покрај тоа шо бев фин со тебе и ти одговорив на некои прашања, моето мислење е дека тебе нејкум да те онадам, пошо не заслужуеш.:baeh:

ПС.неши не се смееш у ѕадње време, сеирџике, ти се шири тоа крофничето коа сеириш други по форум, ама коа тебе ке те рчнат одма цвикаш...е така дома само, тука FUCK ON BABY !

Да си против абортус е исто ко да си против дркање. Фетусо е потенцијално створење, не е уште чоек. Сеа јес да то е индивидуална дефиниција, ама терминација на бременост до 3 месец не е убиство во никој случај.

Ако е така јас секоја неискористена јајце клетка кај жената ја сметам за убиство. Па зошто да не му се дај шанса за живот. Да остајш јајце клетка да ти изгние вматка е исто толку убиство колку и абортус.

Како ќе сфатиш те молам кажи ми дека и` касни???
Ќе и брцнеш в гаќи???
Ќе и забележуваш во календарче кога треба да и` дојди???
Ќе ја прашаш мајка и`??

Што е тоа што го пратиш???
Можам да ти набројам колку што сакаш причини зошто би и` каснел циклусот на една жена.

Симптомите на бременост не се кај секоја жена исти.

Кажи ми како??? Ме интересира.

Како ќе сфатиш те молам кажи ми дека и` касни???
Ќе и брцнеш в гаќи???
Ќе и забележуваш во календарче кога треба да и` дојди???
Ќе ја прашаш мајка и`??

Што е тоа што го пратиш???
Можам да ти набројам колку што сакаш причини зошто би и` каснел циклусот на една жена.

Симптомите на бременост не се кај секоја жена исти.

Кажи ми како??? Ме интересира.

шетај и поѕдрави ја другарка ти, оф топик си ако имаш нешо да ме прашаш повели на пп...

тие оросписки финти кај мене не поминуваат

и да против абортус сум:duel:

шетај и поѕдрави ја другарка ти, оф топик си ако имаш нешо да ме прашаш повели на пп...

тие оросписки финти кај мене не поминуваат

и да против абортус сум:duel:

Биди си ти пак.

Ни на пп ни овде не ми одговори како ќе сфатиш дека и` касни...
Значи немаш одговор и значи дека тие „оросписки“ финти поминуваат кај тебе :pipi:

прочитај малце погоре, ке ти стане јасно објаснив како и напишав пред сите јас, и мислам дека не заслужуеш фидбек, пошо си безобразна и нестрплива доста...

аман офтопик провокации љубопитност, енаф ис енаф:tv:

прочитај малце погоре, ке ти стане јасно објаснив како и напишав пред сите јас, и мислам дека не заслужуеш фидбек, пошо си безобразна и нестрплива доста...

аман офтопик провокации љубопитност, енаф ис енаф:tv:

Ме казнуваш за мојата нетрпеливост??? Оффф каква казна...

На кратко кажано. Темата е за абортус дали оправдуваме или не.
Јас не оправдувам.
Имаше пост погоре дека можеби мажот сака да биде татко, а тие што абортираат им го скратуваат тоа право.
И уште еден куп прашања произлегоа и на крајот муабетот е дека жената ќе скрие дека е трудна.
Ти велиш дека е невозможно тоа зошто си во тек со работите и ќе познаеш по циклусот.
Во никој пост не гледам како ти откриваш.
Ти поставив прашања и ти објаснав како жената можи да скрие и бременост, па и абортус од мажот или од тебе (не дека го оправдувам ова, ама ти провоцираш со твоите мангупски муабети дека тебе ништо не ти бега. Јас само ти објаснувам дека можи и то како да ти избега).
Ти пиле едноставно не одговараш на прашањето зошто нема одговор.
Жената можи да скрие ако сака.
Ако си расположен да си се докажиш повели.

Извинете за офтопикот :smir::smir:

Ме казнуваш за мојата нетрпеливост??? Оффф каква казна...

На кратко кажано. Темата е за абортус дали оправдуваме или не.
Јас не оправдувам.
Имаше пост погоре дека можеби мажот сака да биде татко, а тие што абортираат им го скратуваат тоа право.
И уште еден куп прашања произлегоа и на крајот муабетот е дека жената ќе скрие дека е трудна.
Ти велиш дека е невозможно тоа зошто си во тек со работите и ќе познаеш по циклусот.
Во никој пост не гледам како ти откриваш.
Ти поставив прашања и ти објаснав како жената можи да скрие и бременост, па и абортус од мажот или од тебе (не дека го оправдувам ова, ама ти провоцираш со твоите мангупски муабети дека тебе ништо не ти бега. Јас само ти објаснувам дека можи и то како да ти избега).
Ти пиле едноставно не одговараш на прашањето зошто нема одговор.
Жената можи да скрие ако сака.
Ако си расположен да си се докажиш повели.

Извинете за офтопикот :smir::smir:

вии сеа маче црнко со очиња као на срничка у заточеништво,

...пошо си лепа цура овој пут ке бидам фин
а пошо ти смета мангуплук и сленг Скопски очигледно а, али ај и ке ти кажам исто така, дека ја на памет никад не сум пишуел тука.

иначе битно е ја шо си знам за и околу тие ствари, а не ти што мислиш за мене лично, зашто секој твој збор постиран го анализирам и распоредот поставеноста на речениците редовите ама се буквално, и јас имам формирано мислење за тебе ама не се осудуем да го кажам затоа шо не е место тука да се кажува тоа...

е сеа...да не те држам многу у неизвесност пошо глеам дека те погоди тоа...даклем...

има врска со пигментацијата кај вас на тоа цицињата као прво...има и други работи кои веруј ми можам да ги детектирам и те као, пошо ја сум мајстор на чуствата...интернационално признат поет...мојот осет и експресија се надреални, и коа сум у врска ги шмукам цурите до мах со пажња и однос односно не ми бега ниеден момент ниедна промена на расположение ги читам мегу редови и секако као букварици,а дека има мутави мушки има секако...е тоа.

се надевам дека си задоволна сеа.

фала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom