Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Па добро де, подобро е да го родиш тоа дете, да биде уличар, да нема пари за леб, да се проституира и ред други работи или едноставно да го лишиш од такви срања? Точно, може би ми било тешко тоа да го направам, ама уште потешко би ми било да го гледам како се уништува себе си.
Хм... мајка ми има 3 абортуси направено. :nesvest:

А чекај бе сестро,кога немаш услови зш и да правиш деца?За тие пари што ќе ги дајш за абортус, купи си некое кондомче ќе ти се најде...Така и сите сити и овците на број.....

Абе се` се случува. И кондомот ќе пукне. Или ќе те силуваат.
Ама ја ипак и без пари и се` ќе го чувам детето па макар и на улица живеело, битно ја сум го оставила да живее и се` е океј сега. У таков случај би се чуствувала уште полошо.

Ама ја ипак и без пари и се` ќе го чувам детето па макар и на улица живеело, битно ја сум го оставила да живее и се` е океј сега. У таков случај би се чуствувала уште полошо.

Бидејќи си го оставила да живее? Си му пружила шанса?
Затоа би се чувствувала полошо?

Се повеќе и повеќе се чудам на постовите на кои наидувам.:nesvest:

Затоа што би потфрлила како мајка и би била срам во своето семејство...Жена која родила дете и која не се грижи за него... Тоа е многу полесно за типката отколку да знае дека на некој му дала шанса за живот а притоа го онеспособува целосно...тоа е грев..а не абортусот

А колкави се шансите да ти пукне кондом?Или пак колкав е бројот на силувани девојки кои забременале?Ако беше само тогаш да се абортират,на земјава сега ќе имаше двојно жители....Не ти не си го остајла да живее,само така,туку и ќе се потрудиш да му дадеш услови..И како што напоменав кој те терат да раѓаш а уште да немаш да ги немаш да му обезбедиш ништо?

Типичен машки егоцентричен став.
А зошто не те замисли оваа реченица*жената е таа која знае дали е спремна во тој даден момент*?!

Елајза бејби, свати една ствар...без сперма нема бебенце, даклем ако сакаш некого да осудиш на бетер од затвор, остај го без татко да живее...тоа не е фина ствар...затоа смени став малце...се одлучуе обострано ѕа такви големи работи, поради егоизмот светот е наопаку сеа...:smir:

Затоа што би потфрлила како мајка и би била срам во своето семејство...Жена која родила дете и која не се грижи за него... Тоа е многу полесно за типката отколку да знае дека на некој му дала шанса за живот а притоа го онеспособува целосно...тоа е грев..а не абортусот

Се согласувам, и тврдам дека поголем грев е да го родиш и оставиш само на себе, каква душа имаат бе таквите, каде е инстинктот мајчински, зар не се параат од болка ебаго..
За таквите само камшик, доколку не си способен, не раѓај нема потреба некој да пати и трга маки заради неспособно и неодоговрно суштество.

од коа бе рагањето е грев, дал знаете вие шо пишуете тука:tapp:

од коа бе рагањето е грев, дал знаете вие шо пишуете тука:tapp:

Кој рече дека е грев бе?
Јас имам две родено..
Зборам за неспособни фуфици, кои што незнаат пред се за контрацепција, и безмилосни кучки кои си ги оставаат децата по домови!

Ниту една мајка нема да ги гледа така работите.
Само кога се се гледа од таа перспектива, нормално е да не се разбираат работите.

Кој рече дека е грев бе?
Јас имам две родено..
Зборам за неспособни фуфици, кои што незнаат пред се за контрацепција, и безмилосни кучки кои си ги оставаат децата по домови!

нека ти се живи и здрави, бравос цуро:smir:...:back:

нема бе оставање више по домои и на улица, тоа беше порано коа имаше и домови, сеа се модерни...баби и дедовци ги чуваат а они се забављаат, али ако ...боље и така него да абортирале...со баба и дедо сигугурно ке израсне дете подобро него до недоквакани родители...а ги има куп такви сеа...насекаде...фак...:tapp:

нека ти се живи и здрави, бравос цуро:smir:...:back:

нема бе оставање више по домои и на улица, тоа беше порано коа имаше и домови, сеа се модерни...баби и дедовци ги чуваат а они се забављаат, али ако ...боље и така него да абортирале...со баба и дедо сигугурно ке израсне дете подобро него до недоквакани родители...а ги има куп такви сеа...насекаде...фак...:tapp:

А ти текнува на муабетот дека мајка е една??

да де, и тато е еден, ја сум увек позитивен, реален...медаљата има две страни, затоа и коа кажав недоквакани беше тоа множина парно.

да де, и тато е еден, ја сум увек позитивен, реален...медаљата има две страни, затоа и коа кажав недоквакани беше тоа множина парно.

Јасно ама некој девојки дур и не кажуваат никому дека се бремени, не даваат никаква шанса , него директ идат на илегален абортус кај некој надри гинеколекар.

Кој рече дека е грев бе?
Јас имам две родено..
Е ова ти е одговорна личност... Одлично... Си се решила да имаш деца, и ќе ги чуваш и ќе ги одгледаш...И нема да ги запоставиш и да ги оставиш сами на улица да се снаоѓаат за живот... Затоа и реков поубаво нека абортира него да го остави само и незгрижено...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom