Прашања за Христијанството II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Адам и Ева НЕ БИЛЕ БЕЛЦИ...Сеа шо прајме?

Да, навистина. Што прајме? Од каде жути, од каде катран-абориџини, од каде индијанци и банту-црнци? Од каде пигмеи и ескими, кога пред 3-4000 години биле само Ное и синојте?

Чудеса од меса... Мора да било колективна распаљотка едно 1000 години... и никој да не умрел од ништо...

Денес се 6.000.000.000 луѓе.

ОК, знам дека не знаеш што е милијарда, ама другиве знаат, па ќе видат колку е глупо све ова.

Глупоста барај ја на друго место, на пример, почни од себе, а бројката од 6 милј. (знаеш де, тоа е 6-ка со 9 нули...) Тоа е мнооогу застарен податок, стар едно 10 г. (и пак доцниш, покрај оние 20 векови рисјанство...), а денес населението на Земјава брои некаде 6,8-6,9 милј. жители, ако бројката веќе не е стигната и на 7 милј. (тоа е 7-ка со 9 нули...).

Глупоста барај ја на друго место, на пример, почни од себе, а бројката од 6 милј. (знаеш де, тоа е 6-ка со 9 нули...) Тоа е мнооогу застарен податок, стар едно 10 г. (и пак доцниш, покрај оние 20 векови рисјанство...), а денес населението на Земјава брои некаде 6,8-6,9 милј. жители, ако бројката веќе не е стигната и на 7 милј. (тоа е 7-ка со 9 нули...).

Гледам дека ја владееш материјата, сакам да те прашам нешто. Дали Бог како семоќен може да направи камен што нема да може да го крени?

Гледам дека ја владееш материјата, сакам да те прашам нешто. Дали Бог како семоќен може да направи камен што нема да може да го крени?

Ова гарант од википедија си го извадил. Абе дајте не си трошете времето/животот по википедија и јутјуб. Шо мислиш дека можеш да го фатиш Бог во човечка логичка стапица?

Ова гарант од википедија си го извадил. Абе дајте не си трошете времето/животот по википедија и јутјуб. Шо мислиш дека можеш да го фатиш Бог во човечка логичка стапица?

Не Бог, немам такви претензии. Ти одговори ми. Се расфрлате со епитети за вашиот Бог, како Семоќен, Љбов, Предобар, а немате поими да ги сфатите тие изрази. И одговори ми на она што те прашав во другата тема...

Дали Бог како семоќен може да направи камен што нема да може да го крени?

1. На погрешни прашања, се дава погрешен одговор.
2. На глупави прашања, се дава глупав одговор.
3. На смешни прашања, се дава ....

И така натаму.

Ај сега, прашање од мене до Тебе: која е потребата Божја да створи камен, поголем од Него?

Ова гарант од википедија си го извадил. Абе дајте не си трошете времето/животот по википедија и јутјуб. Шо мислиш дека можеш да го фатиш Бог во човечка логичка стапица? http://www.existence-of-god.com/paradox-of-the-stone.html

--- надополнето ---

На ти еден линк ако ти се чита

http://www.existence-of-god.com/paradox-of-the-stone.html

Не ја разбираш поентата, што не е ни чудно. Јас само тврдам дека се расфрлате со поими што не ги разбирате.

Кога ќе ви се укаже дека лупате како Максим по дивизија, тогаш следи прашањето Зото Бог бо создавал камен поголем од него?

:vozbud:

Значи остави го Бог настрана, јас те прашувам за твоето мислење. Дали тој како семоќен може да створи камен што нема да може да го крени? (не мора да биде поголем, :pos2:)

--- надополнето ---

--- надополнето ---

На ти еден линк ако ти се чита

http://www.existence-of-god.com/paradox-of-the-stone.html

Ти требаше време да го ископаш парадоксот за каменот на Интернет...

Сеуште чекам на одговор во другата тема?

--- надополнето ---

Ехх, сега нигде ве нема, тамам стана забавно.

Оној против кој зборува логиката, многу брзо ќе почне да зборува против логиката...

А што ќе направи Бог за да ја реши загатката? Ќе направи ли камен кој не може да го крене? Или ќе го крене каменот што не може да го направи?

Ти тврдиш дека е Бог семоќен. Де, покажи се.

Ехх, сега нигде ве нема, тамам стана забавно.

Оној против кој зборува логиката, многу брзо ќе почне да зборува против логиката...

Чекај бе ни 5 минути не поминаа, тука сме не се секирај.

--- надополнето ---

А што ќе направи Бог за да ја реши загатката? Ќе направи ли камен кој не може да го крене? Или ќе го крене каменот што не може да го направи?

Ти тврдиш дека е Бог семоќен. Де, покажи се.

Турив еден линк ако ви се чита читајте.

Ај јас да ве прашам сега : Знаете ли дека сте глупави? Да или Не?

Пет минути се многу, за Божјите суштества кој имале по неколку илуминицаии во животот. Ние кутрите креатури кој се потпираме само на бедната логика, нас ни треба време...:toe:

Очигледно, овдеа некој немет благе везе со логиката...

Значи, Бог Е апсолут, и „над„ Него нема „ништо„ што е поголемо/потешко од Него. Ако Бог створи камен потежок он Него, тоа би били логички апсурд, оти Бог не е материјален за да има „тежина„ туку Бог е дух, што значи, Он Е нематеријален и „без тежина„ а створениот камен би имал маса/материјал/тежина. Така, споредуваме духовно/нематеријално со физичко/материјално „нешто„.

Плус, Бог Е неограничен и „непросторен„ па претпоставениот камен би бил „неограничено„ материјален и „неограничено„ тежок...

--- надополнето ---

Турив еден линк ако ви се чита читајте.

Ај јас да ве прашам сега : Знаете ли дека сте глупави? Да или Не?

ПАК нема одговор. Се вртиме во круг. Христијаните тврдат деа Бог е семоќен. Јас ви велам дека не го разбирате концептот, односно дека тоа е бесмислен концепт. На првиот проблем на кој наидуваш околу концептот на семоќност, ти ме можеш да објасниш, и почуваш да вреѓаш прашувајќи дали знаеме дека сме глупави?

ПАК нема одговор. Се вртиме во круг. Христијаните тврдат деа Бог е семоќен. Јас ви велам дека не го разбирате концептот, односно дека тоа е бесмислен концепт. На првиот проблем на кој наидуваш околу концептот на семоќност, ти ме можеш да објасниш, и почуваш да вреѓаш прашувајќи дали знаеме дека сме глупави?

Абе ти дадов линк прочитај шо пишува таму. А иначе не навредувам, само ти укажувам дека со вакви логички (попрво нелогички) загатки неможеш ништо да докажеш. Тоа.

Очигледно, овдеа некој немет благе везе со логиката...

Значи, Бог Е апсолут, и „над„ Него нема „ништо„ што е поголемо/потешко од Него. Ако Бог створи камен потежок он Него, тоа би били логички апсурд, оти Бог не е материјален за да има „тежина„ туку Бог е дух, што значи, Он Е нематеријален и „без тежина„ а створениот камен би мал маса/материјал/тежина. Така, споредуваме духовно/нематеријално со физичко/материјално „нешто„.

Супер, само што сега не зборуваме за неговата духовност, туку за него како креатор на физичкиот свет. Каменот е физички објект. Дали тој може да направи јамен что нема да може да го крени?

Онаа физички, да ги засука ракавите и да го крени?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom