Прашања за Христијанството II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сите истражувања покажуваат дека статистички верниците имаат понизок коефициент на интелигенција и пониско ниво на образование.

Ево, ја сакам да бидам генијалец и образован до ниво до академик. Ќе ме примите у друштвото на атеистите? :pos2:

DBack, Твојата ограниченост е до таа мера, што не можеш да увидиш дека верните не саде што не са глупи, туку се јако интелигентни а вала, и образовани...

- не може глупавиот да верува...
- не може дебилот да верува...
- не може неинтелигентниот да верува...

Претходно наведените, ќе имаат помал „проблем„ со Христа отколку јаааако паметните, кога ќе излезат пред Христа.

Ама ај, шо воопшто Ти го велам ова...Очигледно дека си самореферентен па саде во однос на Тебе, споредуваш дали некој е глуп, неинтелигентен или необразован. Било кој верник ќе Ти рече дека необразованоста, всушност, е атеистичка особина оти атеистите го изгубиле образот Божји.

И, бај д веј, чии са тија статистички податоци за нечија заостанатост? Од некои атеисти?

Ево, ја сакам да бидам генијалец и образован до ниво до академик. Ќе ме примите у друштвото на атеистите? :pos2:

Никој не вика дека атеистите се генијалци.

Истражувањата покажуваат дека верниците се понеинтелигентни и имаат пониско ниво на образование од оние кои не веруваат во Господ.

Што се штрецаш на мене. Не сум го правел јас истражувањето. Не е едно истражување. Постојано се прават и постојано се истите резултати.

Што не ти е јасно?

Истражувањата покажуваат дека

Производителот на пастата за заби, која ја користам, ми велит дека била „...клинички тестирана...„ со „..врвни резултати..„ иако ниедна клиника не стои зад тија самопофални зборој од производителот на паста за заби...

Ти текнуват?

--- надополнето ---

Не сум го правел јас истражувањето.

Да де, ама затоа со двете раце ги примаш податоците од тие „...истражувања...„ зад кои стои „...не знам кој...„, ѓоамити се конечни и апсолутни вистини, согласно потребите од Твоите ставови кон верните.
Така?

Истражувањата каде велат дека религиозните луѓе се понеинтелигентни се валидни, а оние кои велат дека не-верниците се склони повеќе кон самоубиства, дека имаат повеќе сенс за чесност, грижа за други, љубезност, простување...се сосем невалидни. Нестандардни критериуми при оцена на во податоците, најверојатно се зависни од личните сфаќања за вера и Бог. Со други зборови само лични желби и сфаќања.
И, бај д веј, чии са тија статистички податоци за нечија заостанатост? Од некои атеисти?
од сигурни извори.

Производителот на пастата за заби, која ја користам, ми велит дека била „...клинички тестирана...„ со „..врвни резултати..„ иако ниедна клиника не стои зад тија самопофални зборој од производителот на паста за заби...

Ти текнуват?

--- надополнето ---

Да де, ама затоа со двете раце ги примаш податоците од тие „...истражувања...„ зад кои стои „...не знам кој...„, ѓоамити се конечни и апсолутни вистини, согласно потребите од Твоите ставови кон верните.
Така?

Затоа овие истражувања се со уредно наведени институции, испитуван примерок и применета методологија.

Мики, не туку мрчи. Тоа што ќе се исчуџаваш на темава нема да ги промени фактите во реалноста. Ако ти се учи - учи. Ако ти се мрчи, остани си таков и мрчи си.

јас не сум крив што статистички верниците се понеинтелигентни. Оди кај истражувачите и институциите кои редовно ги спроведуваат овие истраѓжувања, па кукај им нив.

Што да ти праам? Да ја мењам реалноста заради тоа што тебе не ти се ареса да си статистички поглуп од мене?

Ако имаш недоумици околу веродостојноста - оди и провери. Што туку кукаш тука по форумов?

--- надополнето ---

Истражувањата каде велат дека религиозните луѓе се понеинтелигентни се валидни, а оние кои велат дека не-верниците се склони повеќе кон самоубиства, дека имаат повеќе сенс за чесност, грижа за други, љубезност, простување...се сосем невалидни. Нестандардни критериуми при оцена на во податоците, најверојатно се зависни од личните сфаќања за вера и Бог. Со други зборови само лични желби и сфаќања.
од сигурни извори.

ееее, мрчатори, мрчатори... коа нешто не ви одговара ќе си се ташкате еден со друг за да се утешите, а? :)

http://kspark.kaist.ac.kr/Jesus/Intelligence & religion.htm

http://www.humanreligions.info/intelligence.html

http://atypicalguy.wordpress.com/2008/06/13/intelligence-vs-religion/

http://hypnosis.home.netcom.com/iq_vs_religiosity.htm

http://www.halfsigma.com/2006/06/religion_and_in.html

Пиши само Intelligence and religion, па уживајте!

не постои ниту едно валидно истражување кое дало поинакви резултати. Ниту едно.

Зошто ви е толку тешко да прифатите реални податоци?!?!

...тоа со
а оние кои велат дека не-верниците се склони повеќе кон самоубиства, дека имаат повеќе сенс за чесност, грижа за други, љубезност, простување...се сосем невалидни.

Е уште една твоја лага, Лурц! Никој не рече дека тоа истражување е невалидно.

Единствено е очекувано од христијанскиот верник да одговори „Многу ми е важно“ на сите 12 вредности кои се во коренот на христијанството. От се праиш со сила глуп?!? Зошто се преправаш повторно дека не ти е јасно што е напишано?!!?

Познаваш ли ти некој верник кој ќе одговори „Не ми е важно“ на БИЛО КОЈА од 12-те христијански вредности?

..ама не ти се читаат толкувањата во статијата а? Не ти се чита дека е постои дискрепанца во она кое верниците го сметаат за вредно и начините на кои се однесуваат во животот?

Тоа не ти се разбира некако, а?

За мене лично, самоубиството не е табу тема. Моето тело и мојот живот се само мои и само јас одлучувам што ќе правам со него. Ако сакам ќе се тетовирам, ако сакам ќе си ампутирам делови, а ако сакам ќе се убијам. НИКОЈ нема право да одлучува место мене или да ми забранува начини на кои се третирам.

Огромен дел од депресивните верници животот го поминуваат во неподнослива агонија заради тоа што се под ЗАКАНА ОД ВЕЧЕН ПЕКОЛ доколку си го одземат животот. Прашај ги нив како се осеќаат. Прашај ги како се осеќаат терминално болните кои сакаат да си ги скратат маките, а верата тоа не им го дозволува!

Едно е кој има право да одлучува за својот живот, а сосем друго е нивото на образование и коефициентот на интелигенција.

Проблемот е во то, што сите институции кои се квалификувани за разно-разни статистики, не ги ни познаваат духовните вредности и особини оод верните, па веројанто „чесност„ не е графа во ниту една статистичка листа...

А што е најтрагично, анкетарот ниту има можност, ниту има интерес, да направи проверка на точноста или вистинитоста од информацијата која ја добива од анкетираниот. Така, све што ќе влезе како статистички податок, станува апсолутна вистина.

--- надополнето ---

Затоа овие истражувања се со уредно наведени институции, испитуван примерок и применета методологија.

Која црна „применета методологија„ бе човек...

--- надополнето ---

јас не сум крив што статистички верниците се понеинтелигентни.

Според чија статистика, според атеистичката?

--- надополнето ---

јас не сум крив што статистички верниците се понеинтелигентни.

Еве, јас го имам спротивниот став...Ај побиј ме!

--- надополнето ---

З
Да ја мењам реалноста заради тоа што тебе не ти се ареса да си статистички поглуп од мене?

Реалноста е таква оти Тебе така ти чини, а за тоа дека сум „статистички„ поглуп од Тебе, ќе ти треба цела вечност за да докажеш дека си во право..Статистички, разбира се.

--- надополнето ---

Ако имаш недоумици околу веродостојноста - оди и провери.
.

Немам. Моите вистини се поинакви од Твоите...За ралика од Твоите вистини, кои се проста и непроверена статистичка информација, моите вистини се проверени вистини...Ај сеа?

--- надополнето ---

Што туку кукаш тука по форумов?

Не кукам, туку не заборавај дека темава е насловена како „прашања за христијанството„ а не како „прашања за „нехристијаните„.

ееее, мрчатори, мрчатори... коа нешто не ви одговара ќе си се ташкате еден со друг за да се утешите, а? :)

....
....
Зошто ви е толку тешко да прифатите реални податоци?!?!
Прифаќаме реални податоци, ете за самоубиствата, насилството...тебе бројките ти кажуваат дал некој е "глуп", "прост" или "неинтелигентен"?
Многу ми е важно“
мене не ми е важно, дури оди и моја штета ако има тронка вистина во тоа истражување за самоубиства. Затоа што и јас имам роднини и пријатели не-верници.

Единствено е очекувано од христијанскиот верник да одговори „Многу ми е важно“ на сите 12 вредности кои се во коренот на христијанството. От се праиш со сила глуп?!? Зошто се преправаш повторно дека не ти е јасно што е напишано?!!?
квалификациите према нас се надевам се според твоите вредности кон луѓето према вера? Тогаш сфаќам...
со најголем број отрови, али тврдат (и дебело плаќаат за тоа тврдење) дека клинички е тестирана за деца и возрасни :)

--- надополнето ---

Проблемот е во то, што сите институции кои се квалификувани за разно-разни статистики, не ги ни познаваат духовните вредности и особини оод верните, па веројанто „чесност„ не е графа во ниту една статистичка листа...
па тоа е, во цела приказна фали она духовното

[/COLOR]па тоа е, во цела приказна фали она духовното

...така, статистиката не само што останува проста, „здраво за готово„ примена и непроверена (и непроверлива) информација, туку статистиката останува еднострана категорија, каде духовните категории се исклучени по автоматизам. па затоа верните, според статистичките „вистини„, испаѓаат: неинтелигентни, глупи, недораснати, необразовани и сл.

Патем кажано, секоја лажна изјава (лага!) која анкетираниот ќе ја каже а анкетарот ќе ја забалежи, станува вистинит статистички податок! Се чини дека сите атеисти на форумов, на кои им е драга статистиката, веруваат во лаги!

Моја лична забелешка, откако сум на форумов, е дека добар дел од верните (на форумов), независно од која вероисповест доаѓаат, независно што ретко кога се согласувам со нив, (тие) се исклучително интелигентни и образовани поединци! Тоа, напросто, се чита од нивните постови! Таа моја забелешка е моја, лична, а не глупав податок превземен од некоја си таму атеистичка статистика...

Шо се ташкате само еден со друг? Толку ли не можете да се помирите со реалноста?

Па уште вика:

се исклучително интелигентни и образовани поединци! Тоа, напросто, се чита од нивните постови!

„Шта зна свиња шта је бисер.“

Колку е патетично што некои луѓе веруваат дека целата светска научна фела крои завери за да ги прикаже верниците како понеинтелигентни или понеобразовани.

Па уште и си се тапшаат еден со друг и си се фалат колку биле умни и учени...

Толку ли не можете да се помирите со реалноста?

„Некој„ овдеа ја помешал објективната со субјективната реалност...:tapp:

--- надополнето ---

Па уште вика:
.

Го вика она кое не е идиотска статистика...:tapp:
Туку личен увид...:tapp:

--- надополнето ---

Колку е патетично што некои луѓе веруваат дека целата светска научна фела крои завери за да ги прикаже верниците како понеинтелигентни или понеобразовани.

Статистиката не е наука, така да научниците не мораат да се повикуваат на статистички лаги...:tapp:...оти, може науките да им станат лаги...:tapp:

--- надополнето ---

Вака?....:tapp:

Толку ти фаќа црпката. Оди помоли се, може ќе ти рипне образовението.

Толку ти фаќа црпката. Оди помоли се, може ќе ти рипне образовението.

Пак навреди?

Значи, на моите поставени прашања, никако да добијам саглам одговор, но затоа има изобилие од навреди, омаловажувања, линкови, кличиња, препишани туѓи вистини и то...

Можеме да збориме за христијанство до утре но факт е дека барем ние во Македонија ја губиме верата или незнам како да го наречам тоа еве на што мислам,веке на празниците и не им даваме важност,гледаме на велигден купишта млади пијандури коа галамат пред црква и пијат вино (до коска) нема ред во црквите сите попови се со џипови а ако ги прашаш од кај ви е ке речат ДАЛ ГОСПОД ....како мозе да имаат они тарифа па не се вип мајкуму:nesvest: Гледајте ги таканаречениве наши браќа ,постат ,секоја недела идат во џамија се држат до тоа ,или католиците исто и они ...ама ние важно у сабота сме на ленинова ,јебеш ти вера и религија битно е братче репутација кој е ко нас ?!?!?:ojea:

Исус рече: „Не фрлајте бисери пред свињи“.

Значи, на моите поставени прашања, никако да добијам саглам одговор, но затоа има изобилие од навреди, омаловажувања, линкови, кличиња, препишани туѓи вистини и то...

Саглам одговор можеш да добиеш од Јоан, Боби или од Лурц, па да си се поташкате малу.

Од мене можеш да добиеш рационален и издржан одговор, ама таквите не ти се сфаќаат некако. Не ги собира ли, што ли е?

„Препишани вистини“... колку смешно звучи кога од тебе ќе го чуе човек ова.

--- надополнето ---

Исус рече: „Не фрлајте бисери пред свињи“.

Мислиш, не фрлај статистички понеинтелигентни и понеобразовани бисери пред свињи ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom