Македонски Идол

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
И јас го подржувам во судирот со жирито. Откако почнаа големите концерти жирито ниеднаш не покажа дека стварно се компетентни да седат таму и да критикуваат, и ОП, одеднаш на сите им текнало "ај ќе ги вреѓаме кандидативе, за да ги спуштиме на земја по брза постапка". Ова се однесува на коментарите што ги дадоа на гала вечерта откако испадна Нико, кога сите рекоа што си мислат за него во "Еден на еден".
Потоа следеше и моментот со статусот на Виктор на фејсбук, Тони и Игор почнаа да му паламудат и да му се мешаат во приватниот живот. Ама тука беше пресвртот. Виктор им возврати :). А они пошто имаат его до небо и назад не го очекуваа тоа, па затоа почнаа да вреѓаат на многу прост начин, у стил "Јас сум Колумбо, ти си домородец". Абе сељачизам за извоз...

Е зошто да се топат пред жирито? Иван и те како можеше да му плесне во фаца на Игор кога рече дека "он вечерва не заслужува аплауз, бендот заслужува". Наместо тоа - се скамени. И што сеа, дека Виктор имаше муда да им врати на жирито, а Иван немаше - Виктор е дигнат, а Иван е спуштен? Тоа ли ти е муабетот?
Не знам зошто ми реплицираш прочитај наназад 1,2 страни и ќе видиш кој е мојот став,не ми реплицирај кажав шо имам да кажам и немам намера некого да убедувам глеам не сфаќате.Му се мешале во приватниот живот,го прашале дали баба му хрчи кога спие.Му се смешаа дека пред сите на ФБ го исмејувал ставот на жирито бе,кој е тој да исмејува некого јавно.

--- надополнето ---

Жирито малку беше изнервирано од она шо му го кажаа на Нико,иако јас лично неможев да го поднесам него,но онака директно од зад грб:nenene: А овој мангупов исмејува,демек не компетенти се,ме мразат дека сум од Битола,се нешто им пречело.Зошто?Пак да се направи фраер пред 13 годишните девојчиња.Овде ако не гледате дигнатност толку од мене,не ми реплицирајте.

M

Moon Child

Гостин
Не беше, другата недела ќе оди, моментално се во Словенија ако не се веќе и вратени. Другата недела кај Жаре ќе биде Јана и наредниот што ќе излезе, значи двајца.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Мислам понеделник, 22:00 или 23:00 почнува. Овој период.
Репризата е мислам во сабота во 09:00.
Среда во 21:00

--- надополнето ---

Мислам понеделник, 22:00 или 23:00 почнува. Овој период.
Репризата е мислам во сабота во 09:00.
Среда во 21:00

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.855
Боже Господе, го поддржувам затоа што беше во право според мене. Жирито е никој и ништо да понижува и омаловажува, уште помалку да изиграва Колумбо и да се перче дека тие го откриле. Тие земаат пари за да го откријат, во ред? Да не пеел убаво, немало да биде каде што е сега, самиот се пријавил, самиот пее, публиката го гласа, а жирито нема никаков удел, зашто кога требаше да критикува дрвеа колку се сите најпрекрасни. Уште па и закани фрчат, ќе станам ќе си отидам и нема да бидам повеќе жири, бре големите мадиња, секако ништо конструктивно не слушнавме од нив, ниту Калиопи коментира кој како испеал и каде згрешил, ниту пак Игор и Тони. Само знаат да речат Прекрасен си, продолжи така. И сега кога не чини, кога ќе се изглупираат први се за да омаловажуваат и критикуваат без никаква основа со никакви аргументи како оној со Колумбо. Поголема глупост неможеше да тресне Игор од таа во целата негова кариера.
Ај кажи ми кој го врати во живот? Се сеќаваш ли дека Виктор и Нико испаднаа, па жирито ги вратија? Виктор не само што не треба да јаде гомна за нив по фејсбук, треба и да ги величи. И после он имал право. Како не испадна наместо Јана

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Ај кажи ми кој го врати во живот? Се сеќаваш ли дека Виктор и Нико испаднаа, па жирито ги вратија? Виктор не само што не треба да јаде гомна за нив по фејсбук, треба и да ги величи. И после он имал право. Како не испадна наместо Јана
Еден од нив го врати публиката со гласање, а еден жирито.
И многу е логично дека Виктор е вратен со публика, а Нико со жири. Нема зошто Виктор да им биде благодарен, не го вратија тие во шоуто.

M

Moon Child

Гостин
Виктор и Биљана влегоа поради гласовите од публиката, а жирито го вметна и Нико, т.е. ја искористија таа карта што ја имаа за да вратат еден.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.855
Виктор и Биљана влегоа поради гласовите од публиката, а жирито го вметна и Нико, т.е. ја искористија таа карта што ја имаа за да вратат еден.

Епа океј тогаш :)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Немојт понеделник, тогаш е галата на а1.
Мојт. Емисијата на берберот се снима друг ден, а во понеделник ја даваат цакум пакум намонтирана.

Инаку и Идол не можеше да биде заобиколен од новите фејсбук анкети

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Мојт. Емисијата на берберот се снима друг ден, а во понеделник ја даваат цакум пакум намонтирана.

Инаку и Идол не можеше да биде заобиколен од новите фејсбук анкети
Не се прави муабет за жаре берберот :))

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Мојот одговор беше за тоа кога има жаре бербер на сител. Тоа прашаа, тоа одговорив.
А зашто во тема Македонски идол, некој би прашал кога има Жаре бербер на сител?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
А зашто во тема Македонски идол, некој би прашал кога има Жаре бербер на сител?
Затоа што, ако добро разбрав, Јана која беше учесник на идолов, ќе биде гостинка таму во некоја од емисиите кои следат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom