Имате грешка во толкувањето,вие не сте магистри,вие сте специјалисти.Така наречената магистратура 3+2 ви е правосуден испит.Специјализација се запишуваше во моја генерација со плус една година,а постдипломски се +2.Специјалист и магистер не е исто,но во оваа луда држава на се се стави равенство.
И нормално дека ќе работите како приправници,бидејќи врска немате од работа.Незнам зошто толку надмен пост.Да не сакаш адвокат да те вработат некаде излезен од школо?Или бараа директори па да ве препорачаме?Искуството и теоријата се два различни поима,но тоа ќе го видиш кога ќе почнеш да работиш и кога ќе се доведеш до ситуација да немаш блага веза што ти зборуваат.
Знам какво е чувството кога излегуваш од клупа на 23 години,мислиш светот е твој и на тебе чекал.Уф колку е сурова реалноста,треба да имаш среќа и врска некаде и приправник дапочнеш за без пари,а не 3000 денари да ти дадат.[/QU
WoW sister you are wrong.... veery wrong....
Како можеш да збориш за нешто за немаш појма и низ кое не си поминала ??? хмм не сакам да те навредам ама ти не си дел од овие пост дипломски студии така да не знаеш како се дефинирани ни си у тек за да се топкаш вака и ти не ставаш во ред??? хммм, од кај знаеш кој колку научил на факс кој колку постигнал и кој за што го бива... цела претпоставка ти е WRONG па ај да те просветлам : знаци вака.... како прво јас сега моментално ( како и другите колеги што зборевме на форум ) пријавувам МАГИСТАРСКА ТЕМА значи ако пријавувам магистарска тема за изработка и одбрана нема да бидам специјалист туку ке бидам магистар ... барем мене ми звуци пологично..... второ : Таканаречената 3+2 магистарура (од твоја страна наречена правосуден испит ) нее тоа што си напишала туку се стекнуваш со титулата магистар а правосудниот ти останува како опција за полагање после 1 година стажирање. Не знам кој ти е проблем и зашо на ваков начин лечиш фрустарции ама за жал не си у право колку и да сакаше да не поистоветиш со тебе , нема да биде можно од причина што со одбраната на мојата магистарска тема на дипломата ке ми пише магистар а не правник , така да као магистер се надевам ке имам повише шанса за работа од обичен правник.
И да нема потреба и на нас да ги пренесуваш тие фрустрации и да ни тепаш филм колку нее фер светот... знам како фунционираат работите кај нас , никој не го добива заслуженото а за директори и сл не се секирај има доста среднисти и сл тапоглавци кои ќе ги пополнат тие места. И да сум работел кај адвокат за мочани 1000 ден ама више нема зашо сум работел и трчал 3 пати повише од него така да за 1000 ден не заслужуваш никој да се исживува врз тебе. плус тое е индивидуално адвокати плаќаат и по 3000 но и по 12 000 ...
Не ме земај на око за постот меѓутоа ми реплицираше со голема доза на ароганција а не си во право така секој би се почувствувал засегнат и должен да ти одговори на сличен начин. Have a nice day
P>S еве ке постирам линкче од факс каде ни се дадени темите за МАГИСТАРСКИ труд..... ако сметас дека нее доволно слободно јави се во адвокатска комора и сл....
http://www.pf.ukim.edu.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=366