А дали приметивте дека Меси почесто имаше додавања до Вила оваа утакмица? - Цело време себичи, а сеа го наполни со топки на Виља али овој беше изгубен во свемирот. Му даде најмалце 4 доста употребливи топки што можеше да бидат одлични шанси.
Јас мислам дека кога Лео ќе се наоѓа во вакви слични ситуации, поарно нека проба соло ако нема некое ептен прифатливо решение. Ретко која утакмица од ваков вид се добива со тимска игра, бидејки Реал сношти докажа дека е далеку далеку подобар од минатогодишните класика каде буквално ги правевме магариња. Али некако и после дадениот гол, како да изгубија желба за напад, дури и на мене почна да ме иритира пимплањето на топката од Пике до Адриано па до Иниеста па до Чави, и пак назад по истиот редослед. Тежок беше реал за разбивање додека не им го дадовме голот, али после напаѓаа доста добро и малце фалеше и да си одиме поразени од бернабе. А да не зборувам па колкав простор ни се отвори со нивните напади и играч повеќе, ако ја сватеа работата малце посериозно сношти нашите, ќе излезевме не само со 3те бода, туку и со најмалце 3 гола во мрежата на Касилијас.
Тоа е, во среда по жестоко, со желба да се понижи противникот. Само така се добива меч што е најјако дерби на светот. А реал сношти повеќе беа мотивирани, се гледаше желбата во нивните очи.