Камерите и радарите на МВР ставени во функција + презентирана „Пази радар“ апликација

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Се супер, камери за безбедност, за казни, ова она... али ќе се средат ли некогаш улиците во Скопјево, ги искршивме колите. А и глуждовите. Уште некое време и коленици и колкови ќе почнеме да си кршиме по улициве. Зошто, о факинг зошто, се мора да биде по обратен редослед на приоритети?

Г

Господ

Гостин
Се супер, камери за безбедност, за казни, ова она... али ќе се средат ли некогаш улиците во Скопјево, ги искршивме колите. А и глуждовите. Уште некое време и коленици и колкови ќе почнеме да си кршиме по улициве. Зошто, о факинг зошто, се мора да биде по обратен редослед на приоритети?
Па добрата ствар е што може кога ќе ги гледаат снимките ќе ја видат очајната состојба на улиците :)

досадно

Ajde da letame
Член од
19 јули 2010
Мислења
120
Поени од реакции
8
Navedov deka kamerite ne se postaveni na mesta kade se slucuva kriminalot ( dukani , zlatarnici , banki , kladilnici .... zgradi ) ,

Не навлегувам како и што работи полицијата, но овие што си ги набројал сами треба да си стават надзорни камери или безбедносни системи.

Sum na mislenje deka ne si vo pravo voopshto .

Kako shto kazav , kamerata nemoze da spreci soobrakajka , nemoze nikako . Toa vazi i za kamerata vo nekoja zlatarnica , dukan , banka , nemoze da go spreci nikako .

Zashto togash da se stavaat kameri . Site krazbi koi se slucija na teritorijata na koja rotiram se slucuvaat od maskirani i vooruzani " narkomancinja bile " .

Da , mozesh kamerata da ti ja montiraat agencii za obezbeduvanje , da , mozesh da se priklucish na nivniot sistem , mozesh da dobiesh nivna zashtita , i za toa da platish . A shto e so policijata , onaa koja veke si ja platil za istata funkcija , zashtita na tvojot imot ?

Ne , nemozesh da se priklucish na sistemot na policijata , oni se zafateni so pishuvanje kazni za soobrakajni prekrshoci .

Член од
1 октомври 2009
Мислења
109
Поени од реакции
18
[/COLOR]
За да бидеш активист за човекови права,значи да ги браниш човековите права.Ние,немаме права.[/QUOTE]
да, али ние не сме луѓе, така да какви права ?..
безброј пати се случило да ми прошиша кола на пешачки, кога ми е зелено. време е некој да си преземе одговорност,нели

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
[/COLOR]
За да бидеш активист за човекови права,значи да ги браниш човековите права.Ние,немаме права.
да, али ние не сме луѓе, така да какви права ?..
безброј пати се случило да ми прошиша кола на пешачки, кога ми е зелено. време е некој да си преземе одговорност,нели[/QUOTE]

95% од тие што треба да превземат одговорност, нема да го направат тоа. Истите тие се дел од овие институции кои што не „заштитуваат“ или блиска фамилија/пријатели на нив или тие што ги донесуваат овие закони.
Законот НЕ ВАЖИ под еднакво за сите.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Изгледа дека нема избори, оти се знае по дифолт како непишано правило, дека дупки се крпат пред избори за да издржат барем 3 месеци, и после долго период да стојат и пак да се крпат...
Секоја чест за исклучоци како средувањето на Илинденска, ама тоа е ништо во споредба со останатото
на 200-300 метри од кај што живеам исти дупки се крпат веќе 10 години

досадно

Ajde da letame
Член од
19 јули 2010
Мислења
120
Поени од реакции
8
СИГУРНОСНИ КАМЕРИ НА ГРАДСКАТА ПЛАЖА

Се снима Коцекабана

Додека од Градот, кој е инвеститор на плажата и под чија надлежност е таа, креваат раменици и тврдат дека системот за набљудување не го поставиле тие, во полиција објаснуваат дека камерите се поставени од сигурносни причини, врзани со стадион...от

Сигурносните камери, велат од МВР, ќе помогнат при разрешување на евентуални конфликти со кои би се нарушиле јавниот ред и мир.

Ne e potreben komentar .
Samo neznam kade ke se kriete ako vi se ukaze prilika neshto da poljubite , romantikata so kameri ( Severina stajl ) , nov moment vo Makedonija.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.505
Поени од реакции
8.086
Денес за малку два пати ќе ме згазеа на семафори возачи кои поминаа на црвено.

А за дупките, после 12 години градоначалници кои не се грижеа за градот, мислам дека проблемот ќе се реши во блиска иднина и дека веќе наредната година ќе заборавите на проблемот.

--- надополнето ---

Ne e potreben komentar .
Samo neznam kade ke se kriete ako vi se ukaze prilika neshto da poljubite , romantikata so kameri ( Severina stajl ) , nov moment vo Makedonija.
Ти изгледа не си од Скопје, или ако си од СК, искачаш у Вивенди и слични места. ТОООООООООЛКАВ стар дел од паркот со клупи, грмушки, се и сешто, и ти се грижиш за едно плажиче на кое има густа фреквенција од народ.

досадно

Ajde da letame
Член од
19 јули 2010
Мислења
120
Поени од реакции
8
Ти изгледа не си од Скопје, или ако си од СК, искачаш у Вивенди и слични места. ТОООООООООЛКАВ стар дел од паркот со клупи, грмушки, се и сешто, и ти се грижиш за едно плажиче на кое има густа фреквенција од народ.

Jas sum od Skopje , znam kade bila OPATIJA , KAMPINK , GORILA ....... i znam kade se shetale parovite .
Jas ne sum siguren deka i kaj Kermes nema kameri , se razbira, kako preventiva ako nekoj go narushuva javniot red i mir , kamerite toa ima da go sprecat .

Inaku , seksanje vo kola , na javna povrshina i slicno, e prekrshok , pazate shto pravite . Policijata toa i lovi , prekrshuvanje na zakonite , zatoa im sluzat kamerite .

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.505
Поени од реакции
8.086
....... i znam kade se shetale parovite .

Inaku , seksanje vo kola , na javna povrshina i slicno, e prekrshok , pazate shto pravite . Policijata toa i lovi , prekrshuvanje na zakonite , zatoa im sluzat kamerite .
За првото МИНАТО СВРШЕНО ВРЕМЕ. Благодарам за потсетувањето на 80тите кога фото-апарат на филм беше луксуз.

За второто, ако си мајстор да се паркираш под камера за да пеглаш, мислам секоја чест. Ќе те има на ТВ во прилогот „најглупави криминалци“.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Хмм
Are government surveillance cameras intended to keep us safe actually killing people? Is it a plot by the government to suppress the opposition, or have our terrorist enemies secretly gained control of our security system and are now using it against us?
In the near future as fear of terrorism escalates, privacy is a luxury of the past. Now, in peoples homes, on the streets, in the workplace, everyone is constantly being watched by mobile robotic cameras known as Eyeborgs
извадок од описот на еден сци-фи филм Ајборгови, кој можеби во блиска иднина (барем делот за подвижни интелигентни камери) и нема да е сајнс фикшн, барем во поразвиените и побогати држави. Навидум филмот делува детски, само навидум...барем делот за подвижни интелигентни камери.

We are not watching you, we are protecting you

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Супер идеја! Како им текна! Секоја чест,браво за оној кој ја смислил.Се што прават е одлично,стварно досега не ми текнува на идеја која ја немам подржано.Би сакала и во ве це да ми стават камера,за да не ме нападне некој.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Ништо страшно, секаде во свет има камери ... на семафори, шопинг центри, улици, автопатишта итн.
Не се узбуџавајте ... 21 век е ...

... the only privacy left is inside your head ...

досадно

Ajde da letame
Член од
19 јули 2010
Мислења
120
Поени од реакции
8
За првото МИНАТО СВРШЕНО ВРЕМЕ. Благодарам за потсетувањето на 80тите кога фото-апарат на филм беше луксуз.

За второто, ако си мајстор да се паркираш под камера за да пеглаш, мислам секоја чест. Ќе те има на ТВ во прилогот „најглупави криминалци“.

Ushte malku potsetuvanje od minatoto .
Posle Lunapark ili Gorila , ili .... posle druzenjeto so drugite , na sekoj normalen mu treba malku intima , pa taka da , intimata ja naogaa na Kej , na patot do Carshija , do Ploshtad , kao menuvash lokacija , popano nekoj ubav zbor , shepotenje , kazuvanje dvosmisleni bezobrazni recenici , kolku da se ispita situacijata za da znaesh koga da "napadnesh" , skopska shema .

Da , beshe luksus foroaparat , toa denes ne e . Denes e luksus intimata .
Gledam veke se vklopi vo situacijata , pocnuvash da vleguvash vo shema , razbra deka treba da se kriesh od kamerite , deka MORA da gi naucish kade se naogaat vo gradot , na koja raskrsnica , na koe koshe , na koja zgrada za da mozesh da napravish prekrshok ( da pluknesh na zemja , da pominesh onamu kade shto nema peshacki , da te zadovolat oralno za 500 den . i sl. )

Da , vo pravo si , treba da se zeme kartata na skopje , da se prosheta gradot za da se markiraat mestata kade shto kameri nema , za da ne ispadnesh glup , kako shto go definira covekot koj ke go fatat na kamera kako pravi prekrshok .

--- надополнето ---

Dali ja znaesh pesnata , " "

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
А некој со цел памет мислеше дека ова кад тад нема да се случи и кај нас?Дека нас просто ќе не одмине ерата на поставување камери???Озбилно??Не можам да се изначудам колку некои луѓе се шокирани од сето ова кога принципов се применува во светскиве земји,ај мање више тоа,ама да барате приватност денес...Мислам озбилно????

Kajgana Shop

На врв Bottom