Пиволенд 2010 @ Тврдина Кале - 15-19.09.2010

• Креатор на темата Креатор на темата GrouchoMarx
  • Време на започнување Време на започнување
А што е игротеката за возрасни?

:helou::helou:

А што е игротеката за возрасни?

:helou::helou:

Сите малолетни прашаа :)
Ако не си малолетен, провери утре
iconwaveea9.gif

vcera bev... miljarda luge ..losa skara, skapo pivo

udriv 1 corona i 1 haineken... i mnogu losa pleskavica od toa ZIVA

LUGE NE JADETE PLESKAVICA U ZIVA ... KE VE SKINE STOMAK CEL DEN (OZBILNO) :)

Досега пиев Stella, Jelen, Erdinger, Guinnes, Kilkenny (типките од шанкот :drk:), Corona, Glorsch, Staropramen, Carlsberg и уште неколку други не ми текнува сега како се викаа. За наш стандард пивата се доста скапи.

А за музиката на меин стејџот ... WTF! Редослед: Суперхикс па Гоце. Или пак Селимова/Желчевски па Поздрав Азри па Блејзери па DJ Славе.
Ај се надевам дека вечер ќе биде подобро на Трачери и на Рамбо.

Овие будали се бе? Пивото ко у кафич скапо, скарата катастрофа... Значи мора се да усереме. Организација нула.
Не ми е јасно како во продавница пиво може да биде 30 денари, а тука од 80 до 100. Шапшали, жими таквото што ќе дојдам другпат...

Ако првата година пивото беше ефтино и скарата добра, а втората само скарата добра - сега нема една позитивна работа по која би го пофалил евентов.

Немаат конкуренција па им се може.Пиволенд се вика, место поефтино да е пивото, они поскапо го прават.Све обратно кај нас у пм.

Важно, сите луѓе што сакав да ги видам на едно место, една од ретките позитивни работи на пиволендов.

Од Жи-Ва еднаш јадев плескавица на Охридскиот пиво фест и од тогаш веќе не. Тоа е јајце, не плескавица. Вчера земав од Жито Вардар мислам беше убаво излезе.

За цена на пива да не коментирам. Една флаша Горско од 2 литра ни ја наплатија 250 денари, што во трафика е 89 денари. Финтата е на пиволенд/пивофест да бидат поевтини пивата, а не поскапи од обично.

Изгледа им се може па затоа се скапи со пивава. Иако глупост, намали пивата за некој 30,40 денари и место 1 пиво ке земаат 2 пива, 2-4, 4-8 итн али ете организаторите имаат друга математика. И сеа ке им остане пиво и истово ке ни го даваат на Бела Ноќ и други работи месецов...

Само јас ли си поминав убаво вчера..:) Како што и си предвидов сама на себе си отидов со друштвенцето на стејџот кај ВИП и уживав, малку денсање , малку пеење..Војче Китаноски прича сама за себе (не му е лесно ни нему)..Не видов никој што го познавав може зашто цело време уживав во свирката , а и зашто ме мрзеше да шетам.И така си завршија ВИП , и налево круг кон дома..:)
Главниот стејџ беше преполн со дечки кои поим немаа кај дошле..:)

А јас мислам дека Blla Blla Blla... заслужуваа поубава и подобра публика. Не е фер вака.

Ја најубаво си поминав вчера, за вас незнам :toe:

Не дека слушав музика и пиев пиво ил нешто слично...

Ме изнервира што мораше да им ги изрушиш рамениците на луѓето околу тебе (а воедно и твоите) за да се мрднеш од едно место. Мнооооогу гужва -.-

И цените на пивата ме изнервираа, исто така. Пола литро пиво, 150 денари да не речам 200. На Пиволенд сум бе ееееј ! 500 денари ми отидоа само на 3 пива -.-

Ме истурија со чаша пиво, цела бев мокра.

Озвучењето само на мејн стејџ беше како шо треба. Бев на таа долу што беше малку, катастрофа.

Какоидае. Најбоље си поминав ! :D

Значи сите вечери сум горе и стварно се безобразни. Начекаа викенд и уште повеќе ги дигнаа цените. Вчера цената на Лашко Темно од 0.4l беше 80 денари на горниот шанк, а претходните 2 вечери беше 70.
Завчера јадев скара од Жива, ајде плескавицата беше добра, ама лебчето како цел ден да им беше старо - суво, ладно и тврдо. Не го ни стави да го згрее на скара малку.
Организација на третиов Пиволенд - НУЛА!!! :icon_excl

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom