Што ви е потребно за да станете градоначалник?

• Креатор на темата Креатор на темата G-Kidd
  • Време на започнување Време на започнување

G-Kidd

Завршетник
Член од
29 април 2007
Мислења
45
Поени од реакции
2
Гледајќи какви идиоти и неписмени луѓе ја вршат оваа функција, претпоставувам дека не треба нешто посебно. Но ме интересира кои се законите и сл.

П.С. Можеби ќе посакам и јас да станам градоначалник :pos2:

Да си бил скроз одличен од прво до четврто одделение.

добро де, за до толку и јас знам... Мислев на законите, правно итн итн....

Гледајќи какви идиоти и неписмени луѓе ја вршат оваа функција, претпоставувам дека не треба нешто посебно. Но ме интересира кои се законите и сл.

П.С. Можеби ќе посакам и јас да станам градоначалник :pos2:

ти прво одделение ли си? или макс. 6-то?

Доколку сакаш да си градоначалник во поголем град, треба прво да уплатиш одредена сума, со која ќе ја спонзорираш кампањата на партијата. Најчесто сумата се уплаќа во Бугарија и во Кипар.

Доколку сакаш на помал град, не мора да уплаќаш од напред. Ќе се договориш со партијата, тие те номинираат, и после парите што ќе ги переш, околу 80% ќе ги уплаќаш на партијата, а другите 20% за тебе,

Партиски инсајдер.

А јас пак си мислев ќе дојдам до сериозен одговор... А прашувам на место каде што не излегол никој подалеку од што му дозволува кабелот на тастатурата.
Бог да чува...

А јас пак си мислев ќе дојдам до сериозен одговор... А прашувам на место каде што не излегол никој подалеку од што му дозволува кабелот на тастатурата.
Бог да чува...
90% се сериозни. Имај партиска поддршка (стекната било како) и готово.

Tи треба град :)

Па треба да имаш неколку реченици научено напамет и често да ги употребуваш :)

Бог да чува...
Имаш Изборен законик, во кој ги пишува условите кои треба да ги исполни едно лице за да може да се кандидира за градоначалник. Прочитај го член 7.
Имаш време до следните избори, па спремај се:)

Конечно некој разумен... А каде можам да го најдам тој член 7?

--- надополнето ---

90% се сериозни. Имај партиска поддршка (стекната било како) и готово.
Прашувам за правниот дел, законски што треба да има еден човек за да може (теоретски) да стане градоначалник.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom