Дали и колку го контролирате вашиот дечко?

• Креатор на темата Креатор на темата anjas
  • Време на започнување Време на започнување
хехе во ред мислев на девојкиве за нив се претежно дечковциве
а се согласувам со тоа дека без доверба нема врска:smir:

--- надополнето ---

тоа за правата личност ќе дознаеш од делата што се направени, а за ова другово мислам дека си во право :smir:

Ако дознаваш од делата, каде е логиката поврзана со "контрола" ?

па делата на тоа како ќе реагира на некои работи кои ќе му ги приредиш тестови да не речам и како ќе реагира што ќе направи после тоа како ќе се покаже на нив .... ќе поразговараме подоцна за ова сега ќе искачам па пиши ми пп ако имаш некое прашање во врска со тоа:smir:

Еден мој многу добар другар има девојка со која се заедно десетина-дванаесет години. Поради школување, еден период од околу пет-шест години нивната врска се одвиваше од далечина (таа во еден град, тој во друг). Се гледаа 3-4 пати годишно, а преку тел се слушаа секој ден и тоа по неколку пати. Муабетот стално им беше - таа: ти мене ме изневеруваш, тој: не, не те изневерувам.

Јас да бев на негово место одма ќе и раскинев и ќе си тргнев огромна мака од душа, ама тој си трпеше, се правдаше и ја убедуваше колку многу ја сака и дека не ја изневерил ниту еднаш.

Зошто го правеше тоа ??? Појма немам или многу ја сакаше или пак (поверојатно) поради тоа што иако се правдаше ич к. не го болеше за неа и типчето мењаше женски на секои два месеци (во текот на тие 5-6 години). Таа не разбра ништо и за џабе си ги потроши импулсите и за џабе се нервираше.

Наравоучение: контрола друг пат, или тераш со него и се обидуваш да ви биде најубо шо може или го откачуваш и си наоѓаш некој друг што појќе ти одговара на потребите :)

па делата на тоа како ќе реагира на некои работи кои ќе му ги приредиш тестови да не речам и како ќе реагира што ќе направи после тоа како ќе се покаже на нив .... ќе поразговараме подоцна за ова сега ќе искачам па пиши ми пп ако имаш некое прашање во врска со тоа:smir:

Тестови? :pos: are you serious????

извини, ама колку години имаш? :)

нека ме контролира ... i'm gonna return the favor in bed .. handcuffs and submissive stuff :helou:

Реалистичен:)

Некои мажи репортираат на секој час,некогаш женската му става ВЕТО за дружење со некој другар/ка,овој трча по неа,лета...што уште не:)

Но во БРАК мислам дека не е проблем ако мажот чисти со правосмукалка ил готви нешто....бидејќи имаме примери кадесамо Жената е вработена...па дури и во случај кога двајцата се вработени-сепак посебен Машки зготвен специјалитет(со афродизијаци+башка чаша вино i )+ респектот ќе резултира најверојатно со Жешка бурна вечер:)

--- надополнето ---

Нели:)

:pos2::pos2::pos2:добар израз

--- надополнето ---

Мисли на

тоа за правата личност ќе дознаеш од делата што се направени,

Очигледно нема да има обиди за анестезија па Лоботомирање,па некоја уцена вообичаено од инат каснење и.т.н

Какво контролирање бе, само се убива врската.
Најпрвин најважно е самодовербата кај двајцата, потоа не ти треба контрола, мора да си се верува. Ако те сака, ќе те сака и нема да прави глупости исто и ти, ако ја сакаш нема што да забрануваш или глупости.

Едноставно, слобода.

Доверба и самодоверба...Ниту контроли,ниту извештаи,ниту не знам ти какви други глупости...Без тие 2 нешта,плукни се и на врска и на се’ ... Поздрав

зашто??? девојка ли ти е?

Хах не бре, женско сум :helou: и таа ко тебе си го контролира дечкото, можеш слободно да видиш некои финти од неа :salut:

имам другарка која го контролира во поголем степен својот дечко односно таа мора да знае за секое негово излегување кога каде со кого како треба да и се јави тој пред да излезе, таа му се јавува во меѓувреме и ако нешто не и штима бара некој од присутните да чуе на неговиот телефон се љути често на него ако се задрже подолго него што и рекол пред да излезе........ и што е тоа??? малтретирање како некој инспектор е и тоа е опсесија болно е според мене незнам како ја трпи :smir:
а што е според тебе контролирање ако можеш да ми кажеш???

Сега кога го препрочитав постов ми текна еден факт: Жените сега ги малтретираат мажите, верувале или не. На СОС линии повеќе се јавуваат мажи отколку жени. Постов малку ме збуни. Тој и е дечко или сопруг?! Девојчиња рано сте почнале изгледа со дечковци па порано сте го поминале периодот на забава. Сега врската ја сфаќате како брак. Оладете малку.

п.с. прашај ја другарка ти што опрема има за следење, не ќе да е само на GPS :pos:

Одговорите ќе ги ставиш под а, б или в, значи да бидат со заокружување, со надополнување или комбинирано?! Ахам, ме интересира и практично како ќе го проверуваш?

Тестови? :pos: are you serious????

извини, ама колку години имаш? :)

ептен не ми се допаѓа тоа што никако не можеш да ја сватиш поентата на тоа што ќе ти го кажам:smir:

--- надополнето ---

Реалистичен:)

Некои мажи репортираат на секој час,некогаш женската му става ВЕТО за дружење со некој другар/ка,овој трча по неа,лета...што уште не:)

Но во БРАК мислам дека не е проблем ако мажот чисти со правосмукалка ил готви нешто....бидејќи имаме примери кадесамо Жената е вработена...па дури и во случај кога двајцата се вработени-сепак посебен Машки зготвен специјалитет(со афродизијаци+башка чаша вино i )+ респектот ќе резултира најверојатно со Жешка бурна вечер:)

--- надополнето ---

Нели:)

--- надополнето ---

Мисли на

Очигледно нема да има обиди за анестезија па Лоботомирање,па некоја уцена вообичаено од инат каснење и.т.н

конечно со некој се разбираме тука :smir:
тоа во ред е мислам мажот ќе си остане пак маж ако зготве нешто или пак и помогне на жената во домашните обврски, а и поинтересно е кога тоа се случува ама не во целост да биде извршувано од негова страна него со договор еднаш таа, еднаш тој.
Лоботомирање ептен ми се допаѓа изразов :pos2::pos2:

ептен не ми се допаѓа тоа што никако не можеш да ја сватиш поентата на тоа што ќе ти го кажам:smir:

Јас ја сваќам поентата многу добро, само што ти си направила превид во логиката и начинот на одвивање/уживање на една врска.

И немој да мислиш дека тоа со годините го кажувам во контекст на навреда, или некакво чсутво на погоелма вредност. Туку само како показател за твоето незрело размислување.

Моментот кога ќе поминеш ноќ со личноста што ја сакаш, кога утредента ќе се разбудите заедно,погледнете - насмеете зборува многу повеќе за таа врска него некакви си тестови или оценки на гестови...

Ултимативна слобода и искреност, пред се.

Јас ја сваќам поентата многу добро, само што ти си направила превид во логиката и начинот на одвивање/уживање на една врска.

И немој да мислиш дека тоа со годините го кажувам во контекст на навреда, или некакво чсутво на погоелма вредност. Туку само како показател за твоето незрело размислување.

Моментот кога ќе поминеш ноќ со личноста што ја сакаш, кога утредента ќе се разбудите заедно,погледнете - насмеете зборува многу повеќе за таа врска него некакви си тестови или оценки на гестови...

Ултимативна слобода и искреност, пред се.
во ред сето тоа само прифати го тоа дека и ти можеш да се однесуваш незрело и спротивно од твоите принципи нормално е тоа човечки е не мораш да бидеш толку многу принципиелен во врска со тоа
правиме муабет за тестови во смисла ќе видеш како ќе реагира на некои работи што се случуваат без да имаш влијание на нив или пак да го имаш во смила како ќе реагира личноста на некоја твоја изјава

во ред сето тоа само прифати го тоа дека и ти можеш да се однесуваш незрело и спротивно од твоите принципи нормално е тоа човечки е не мораш да бидеш толку многу принципиелен во врска со тоа
правиме муабет за тестови во смисла ќе видеш како ќе реагира на некои работи што се случуваат без да имаш влијание на нив или пак да го имаш во смила како ќе реагира личноста на некоја твоја изјава

Нема врска со принципиленост, само со слобода,уживање,подршка,доверба (самодоверба) и безусловна љубов. За да се размислува трезвено.....немора да си созреан, само треба да ги "отвориш" очите (вистински)

Верувај, почитувај, дури и да згрешиш секое искуство е добредојдено. Сите гледаат на врските како лошо исксутво кога ќе завршат, тука е најголемата заблуда и причината за непотребна омраза, па и каење...Сигурен сум дека во огромен број до нив убавите моменти се многу почести него оние непријатните,фокусирајте се на нив не само на негативните моменти. Некогаш е добро и да дозволиш (фигуративно) да бидеш повреден доколку личноста ја сакаш вистински не постојат граници, нити нешто што треба да не спречи. Довербата некогаш е поголема сатисфакција и од самата љубов, бидејќи таа е она што ја прави истата најголема,најискрена, безусловна како што кажав веќе неколку пати до сега. Најдобриот начин да дознаеш дали можеш да веруваш во некого е токму тој чин, на верба во него, тоа е најубавиот а воедно и единствениот "тест"

Нема врска со принципиленост, само со слобода,уживање,подршка,доверба (самодоверба) и безусловна љубов. За да се размислува трезвено.....немора да си созреан, само треба да ги "отвориш" очите (вистински)

Верувај, почитувај, дури и да згрешиш секое искуство е добредојдено. Сите гледаат на врските како лошо исксутво кога ќе завршат, тука е најголемата заблуда и причината за непотребна омраза, па и каење...Сигурен сум дека во огромен број до нив убавите моменти се многу почести него оние непријатните,фокусирајте се на нив не само на негативните моменти. Некогаш е добро и да дозволиш (фигуративно) да бидеш повреден доколку личноста ја сакаш вистински не постојат граници, нити нешто што треба да не спречи. Довербата некогаш е поголема сатисфакција и од самата љубов, бидејќи таа е она што ја прави истата најголема,најискрена, безусловна како што кажав веќе неколку пати до сега. Најдобриот начин да дознаеш дали можеш да веруваш во некого е токму тој чин, на верба во него, тоа е најубавиот а воедни и единствениот "тест"

браво за ова што го кажа :smir:

само треба да ги "отвориш" очите (вистински)
сето тоа ако сакаш ако не нема никогаш да го постигнеш тоа

човек треба да биде подготвен на се и секогаш да научи нешто од тоа што го поминал, и да се обиде да не ги повтори истите грешки што ги направил
довербата во некој е најубавото чувство на светот:smir:

Не знам дали строењето спаѓа у контролирање, ама ја го стројам. *proud smiley*

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom