Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
A

apidrone

Гостин

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Добро бе, како да ти објаснам оти главен проблем не се 10те или 13 бода предност (колку и да се небитно) на Манчестер Јунајтед пред Челзи, туку главен е проблем е то шо се случува со Челзи една цела година наназад, а некои други работи и повеќе, од финалето во ЛШ па наваму? Дрогба можеби не ми е најомилен и не е вонземско чудо на терен, ама очигледно е доста паметен кога го вели следново:
http://www.goal.com/en/news/9/england/2011/01/20/2314525/chelsea-striker-didier-drogba-instead-of-thinking-about

Ако не знајш како е добиена? Како можи да со добие бе титула, на тацна? Или од многу шампиони од кои само еден е вистински не се знај...? :kesa:
Јас не ги гледам формално утакмиците, пошто мојот клуб е во сериозна борба за континуитет во настапите во ЛШ, шо е круцијално за иднината. И ако Челзи успее, јас очигледно според твојве небулози треба да ги сметам за шампиони, шо не е ни малку точно.

Дали Меси е „вештачки шампион“ (продолжуваме со „класификацииве“, а? :pos2:) бидејќи ако осети и здив на противник во вратот мафта со рацете ко некој да пробува да го силува? Онака, ферплејско мафтање....
Или „борбениот дух“ на Дарен Флечер, кој се прави, само фаули не... :tv:
Не бе, само од Челзи си одеа важни играче и само на Челзи им се повредуваа играче. Од Јунајтед си ојдеа Роналдо и Тевез, Јунајтед пак беше на врво. Јунајтед играче со креативци у одбрана и пак беше на врво. Ама шом се работе за Челзи, само он е. :)
Па ти сам кажа дека прифаќаш титула на почеток на сезона, на шо сакаш може да ти га послужат, немора на тацна. Ако флезат у ЛШ со тие Брума, Какута, Стариџ, шампионе се! Стига ги потискај Дрогба и компанијата, од ТВ неможеш да го видеш нивнио живот.
Мафта, ама не крше нозе, па ти види шо е фер плеј. И ако Флечер е фаулер, шо останало за Шоукрос, Хант...

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Не е прв пат, линискиот да се женско... И на еден меч предходно имаше женски помошник, али не знам дали е истата или има и некоја друга..

F

fantomX

Гостин
Не бе, само од Челзи си одеа важни играче и само на Челзи им се повредуваа играче. Од Јунајтед си ојдеа Роналдо и Тевез, Јунајтед пак беше на врво. Јунајтед играче со креативци у одбрана и пак беше на врво. Ама шом се работе за Челзи, само он е. :)
Па ти сам кажа дека прифаќаш титула на почеток на сезона, на шо сакаш може да ти га послужат, немора на тацна. Ако флезат у ЛШ со тие Брума, Какута, Стариџ, шампионе се! Стига ги потискај Дрогба и компанијата, од ТВ неможеш да го видеш нивнио живот.
Мафта, ама не крше нозе, па ти види шо е фер плеј. И ако Флечер е фаулер, шо останало за Шоукрос, Хант...
Заминувањето на важни играчи ова лето го имаше само кај Челзи. Заминувањето на Роналдо и Тевез претходното лето значеа многу, зар Манчестер Јунајтед не заврши втор, а година пред тоа беше прв? Значи не бил на врвот, бил шампион ама не од вистинските. Една година не е малку време, и јас ја споредувам оваа сезона и екипите со минатата. А факт е дека Челзи пушти пет прекалени интернационалци, донесе еден таков (и то израелски) и еден млад играч кој доправа треба да го видиме (во Рамирес). А Манчестер Јунајтед го пушти киксерот Фостер, а донесе „некојси“ Ернандез. Така да, јас баш би рекол дека минатово лето САМО ЧЕЛЗИ ПУШТИ ВАЖНИ ИГРАЧИ.
Повредите за мене не се и никогаш нема да бидат никакво оправдување за никого, како лани за Манчестер Јунајтед, така и годинава за Челзи.

Колку натпревари изиграле Брума, Какута и Стуриџ? Пак изгледа не знајш, а баботиш. Ако Челзи беше четврт во ситуација да тие тројца биле сериозно вклучени во работата за тој пласман, јас немаше да се бунам. Немаше ни да ги сметам за шампиони според твојата глупа „класификација“ на вистински и невистински шампиони, ама немаше ни да се бунам.

Мене таквото ме боли шо го стискало Дрогба, ама тој и клупските доктори се заслужни за казна за неизвршување на обврските оваа сезона. Знам дека ми беше смешно во летото ко слушнав еден коментар дека Челзи бил готов ако замини Дрогба, ама не мислев дека можи до толку да биди очајна работата.
Мафта, ама не крши нозе?! Па да, око шо можи да му извај на некој не е страшно. Флечер ако бил фаулер шо со тие набројаните?! „Крадевме, ама имаше за сите“ е работава, а?

Сеир малце :D

:pos:
Всушност женава има карта за седиштето на тој дибекот на Анчелоти, се гледа то од гестикулацијата од 0:12 до 0:15, ама тој очигледно е со Анчелоти (80% сум сигурен дека е Џовани Маури, новиот тренер кој дојде од Италија на почеток на сезонава) па зато и Анчелоти станува.

--- надополнето ---

Како што пишав во фан клубот, не го ебаваат ни 2%
Не, туку ова се цивилизациски вредности од страна на Анчелоти. Гледај ко шо реков од кај 0:12 или 0:11, до кај 0:18 сепак, да ја видиш и реакцијата на бабава (негде е 0:16) на која помалку и е и незгодно кога Анчелоти вика оти ќе станат, а всушност не се ни работи за неговото место.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Смешна е ситуацијата, не реков нешто за Анчелоти :) Исто како клипот со Манчини и навивачите :)

F

fantomX

Гостин
Смешна е ситуацијата, не реков нешто за Анчелоти :) Исто како клипот со Манчини и навивачите :)
Јас пак прво ја опишав ситуацијава, а потоа му објаснив на Озстрајкер дека Анчелоти баш „го ебаваат 2 %“. :)

A

Auditore

Гостин
Јас пак прво ја опишав ситуацијава, а потоа му објаснив на Озстрајкер дека Анчелоти баш „го ебаваат 2 %“. :)
Да беше така, ќе седнеше до него, или на друго седиште, и така беше празен Стемфорд.

F

fantomX

Гостин
Да беше така, ќе седнеше до него, или на друго седиште, и така беше празен Стемфорд.
Челзи одредил 7000 места, и сите карти биле продаени. Така да чим Анчелоти не се качил горе во ложите и се пикнал меѓу публикава, тогаш секако дека ќе станат заедно со тој до него ако зазеле нечие место. Не е Англија ко кај нас.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Заминувањето на важни играчи ова лето го имаше само кај Челзи. Заминувањето на Роналдо и Тевез претходното лето значеа многу, зар Манчестер Јунајтед не заврши втор, а година пред тоа беше прв? Значи не бил на врвот, бил шампион ама не од вистинските. Една година не е малку време, и јас ја споредувам оваа сезона и екипите со минатата. А факт е дека Челзи пушти пет прекалени интернационалци, донесе еден таков (и то израелски) и еден млад играч кој доправа треба да го видиме (во Рамирес). А Манчестер Јунајтед го пушти киксерот Фостер, а донесе „некојси“ Ернандез. Така да, јас баш би рекол дека минатово лето САМО ЧЕЛЗИ ПУШТИ ВАЖНИ ИГРАЧИ.
Повредите за мене не се и никогаш нема да бидат никакво оправдување за никого, како лани за Манчестер Јунајтед, така и годинава за Челзи.

Колку натпревари изиграле Брума, Какута и Стуриџ? Пак изгледа не знајш, а баботиш. Ако Челзи беше четврт во ситуација да тие тројца биле сериозно вклучени во работата за тој пласман, јас немаше да се бунам. Немаше ни да ги сметам за шампиони според твојата глупа „класификација“ на вистински и невистински шампиони, ама немаше ни да се бунам.

Мене таквото ме боли шо го стискало Дрогба, ама тој и клупските доктори се заслужни за казна за неизвршување на обврските оваа сезона. Знам дека ми беше смешно во летото ко слушнав еден коментар дека Челзи бил готов ако замини Дрогба, ама не мислев дека можи до толку да биди очајна работата.
Мафта, ама не крши нозе?! Па да, око шо можи да му извај на некој не е страшно. Флечер ако бил фаулер шо со тие набројаните?! „Крадевме, ама имаше за сите“ е работава, а?
Да, значеа ного, ама разликата беше малко, тва покажува нешто. Не можеш ни да кажеш оти Јунајтед беше втор заради тва шо ослабе од 2 главни играча, можеш тука да спомнеш оти и Јунајтед пола сезона игра со креативци у одбрана, шо на Челзи јас не памтам да му сее случило така, па твојта констатација излева глупава. Пет прекалени интернационалци шо ги пцуеете секоја втора утакмица заради тва шо се прекалени. :) Па и ќе видеме дека ќе биде Челзи на крај сезона, дали ќе го стигне вторио Јунајтед од ланската сезона и покрај според тебе ослабена ПЛ :) Можел е и Анчелоти да донесе "некојси" Хернандез, ама тука веќе станува збор за квалитет.
Знам дека тие тројца имат ного малко утакмици изиграно, скоро ич, не сфати шо сакаах да кажам. Ако Челзи со такви млади и неискусни играче освое пласман у ЛШ е исто как да се станале шампионе со ланскио тим.
Иначе мислам оти Јунајтед лани беше шампион, само шо не заврши прв :) Сите коо мислеа оти ќе паднат, оти ќе се борат за 4место, Јунајтед заврши 2, се бореше до последната утакмица, имаше според мене и одличен настап и у ЛШ, ама се случи шо се случи :)
Да, крадевме ама имаше за сите. :) Ако мислеш оти фудбало е балет, мисли си оти е Флечер фаулер од тој калибар за да го зимаш за пример. Не прааш разлика меѓу човек со мотор на гаазо/борец и фаулер, ама и јас не сам крив шо Флечер има таква фаца. :)

F

fantomX

Гостин
Да, значеа ного, ама разликата беше малко, тва покажува нешто. Не можеш ни да кажеш оти Јунајтед беше втор заради тва шо ослабе од 2 главни играча, можеш тука да спомнеш оти и Јунајтед пола сезона игра со креативци у одбрана, шо на Челзи јас не памтам да му сее случило така, па твојта констатација излева глупава.

Пет прекалени интернационалци шо ги пцуеете секоја втора утакмица заради тва шо се прекалени. :) Па и ќе видеме дека ќе биде Челзи на крај сезона, дали ќе го стигне вторио Јунајтед од ланската сезона и покрај според тебе ослабена ПЛ :) Можел е и Анчелоти да донесе "некојси" Хернандез, ама тука веќе станува збор за квалитет.

Знам дека тие тројца имат ного малко утакмици изиграно, скоро ич, не сфати шо сакаах да кажам. Ако Челзи со такви млади и неискусни играче освое пласман у ЛШ е исто как да се станале шампионе со ланскио тим.

Иначе мислам оти Јунајтед лани беше шампион, само шо не заврши прв :) Сите коо мислеа оти ќе паднат, оти ќе се борат за 4место, Јунајтед заврши 2, се бореше до последната утакмица, имаше според мене и одличен настап и у ЛШ, ама се случи шо се случи :)

Да, крадевме ама имаше за сите. :) Ако мислеш оти фудбало е балет, мисли си оти е Флечер фаулер од тој калибар за да го зимаш за пример. Не прааш разлика меѓу човек со мотор на гаазо/борец и фаулер, ама и јас не сам крив шо Флечер има таква фаца. :)
Зошто играше со „креативци“ во одбрана (Флечер утврдивме дека не е креативец, а богами ни тој криминалецот кој на двапати се извлекува од сигурен затвор)? Ко шо ти кажав, повреди не признавам, повредите се најчесто очекувани и често предвидливи, а има и разноразни начини за нивно шо побрзо санирање. Така да ти си тој шо ми кажува дека повредите се релевантни за (не)успехот на екипата и излегуваш со глупа констатација, не јас.

Деко беше најталентираниот играч на Челзи. Балак беше, со еден збор, цар. Белети можно е да сум го пцуел, баксуз е. Карваљо сакав да се пушти, чисто зато шо сметав дека Иванович можи централно. Џо Кол исто го сметав за еден од најталентираните. Кого то сум пцуел?
Добро бе, како да ти опишам за да не верглаш в место? Премиер Лигата паѓа во квалитет, а Ливерпул и Челзи се неприкосновени лидери во паѓањето. Единствен шо оди стварно напред квалитативно е Манчестер Сити. Да не можеби Тотенхем со неговата „сјајна“ сезона која е и натаму полоша од оваа на Челзи која е „очајна, најлоша со години“ е нешто многу поквалитетен?
Анчелоти е тренер, Анчелоти не е менаџер, аман види како функционираат континенталните екипи и да прекинам да се повторувам! Челзи не е модел на типични тим-менаџери, не се прај чукнат, ми здосади за то да пишувам, а верувам и на сите шо читаат. Друг е тој шо треба да најди „некој Ернандез“ за Челзи, ама си оди на крај на сезона. И пак идам на то дека Челзи има внатрешни проблеми, играчки кои се таложат време наназад, а сега и хиерархијски (заминувње на асистентот на тренерот, за кого се дигна такава галама, а една интересна работа шо никој не сакаше да ја спомни е дека му било понудено да остаи до крајот на сезоната како Френк Арнсен до истекот на договорот, но Вилкинс не сакал; после заминување на Френк Арнесен како спортски директор; заминување на Ханс Гилхаус, шеф на скаутите; од летото голем дел од скаутите се ослободени од должност), проблеми кои оваа сезона ја носат во пропаст, а ти и натаму ми лупаш глупости ко вистински и невистински шампиони.

Не, ти не разбираш ни шо јас кажува, а не се разбираш ни самиот себе. Како „Челзи со такви млади и неискусни играче освое пласман у ЛШ“ кога тие играчи играле досега, севкупен збир на минути, по некои три натпревари? Па и лани беа тие тука ако е за то, Брума доби дури и повеќе минути лани за разлика од сезонава. Значи пак, да се разбериш и сам себе а и мене да ме разбериш, како тоа Челзи „со тие млади и неискусни играчи“ ќе обезбеди ЛШ-место ако тие не добиваат минути за игра?

Можеби тие шо следеле две години ПЛ ко шо сакаш ти кажиш мислеле оти Манчестер Јунајтед лани ќе се бори за четврто место, другите не.
Летото пред минатата сезона реков дека Челзи и Манчестер Јунајтед влегуваат со изедначени шанси за титула, Арсенал не го коментирам пошто е непредвидлив. Заврши сезоната со бод разлика меѓу Челзи и Јунајтед.
Минатово лето реков дека оваа сезона Манчестер Јунајтед е чекор пред сит во борбата за титула. Така и бидува. Зато барем со мене не можиш да си играш ко шо сакаш околу тие работи.

Ме интересира твој опис за карактеристиките на Балак и Дрогба како фудбалери во нивните настапи за Челзи. Чисто да видам колку останало „за сите, по крадењево“.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Зошто играше со „креативци“ во одбрана (Флечер утврдивме дека не е креативец, а богами ни тој криминалецот кој на двапати се извлекува од сигурен затвор)? Ко шо ти кажав, повреди не признавам, повредите се најчесто очекувани и често предвидливи, а има и разноразни начини за нивно шо побрзо санирање. Така да ти си тој шо ми кажува дека повредите се релевантни за (не)успехот на екипата и излегуваш со глупа констатација, не јас.

Деко беше најталентираниот играч на Челзи. Балак беше, со еден збор, цар. Белети можно е да сум го пцуел, баксуз е. Карваљо сакав да се пушти, чисто зато шо сметав дека Иванович можи централно. Џо Кол исто го сметав за еден од најталентираните. Кого то сум пцуел?
Добро бе, како да ти опишам за да не верглаш в место? Премиер Лигата паѓа во квалитет, а Ливерпул и Челзи се неприкосновени лидери во паѓањето. Единствен шо оди стварно напред квалитативно е Манчестер Сити. Да не можеби Тотенхем со неговата „сјајна“ сезона која е и натаму полоша од оваа на Челзи која е „очајна, најлоша со години“ е нешто многу поквалитетен?
Анчелоти е тренер, Анчелоти не е менаџер, аман види како функционираат континенталните екипи и да прекинам да се повторувам! Челзи не е модел на типични тим-менаџери, не се прај чукнат, ми здосади за то да пишувам, а верувам и на сите шо читаат. Друг е тој шо треба да најди „некој Ернандез“ за Челзи, ама си оди на крај на сезона. И пак идам на то дека Челзи има внатрешни проблеми, играчки кои се таложат време наназад, а сега и хиерархијски (заминувње на асистентот на тренерот, за кого се дигна такава галама, а една интересна работа шо никој не сакаше да ја спомни е дека му било понудено да остаи до крајот на сезоната како Френк Арнсен до истекот на договорот, но Вилкинс не сакал; после заминување на Френк Арнесен како спортски директор; заминување на Ханс Гилхаус, шеф на скаутите; од летото голем дел од скаутите се ослободени од должност), проблеми кои оваа сезона ја носат во пропаст, а ти и натаму ми лупаш глупости ко вистински и невистински шампиони.

Не, ти не разбираш ни шо јас кажува, а не се разбираш ни самиот себе. Како „Челзи со такви млади и неискусни играче освое пласман у ЛШ“ кога тие играчи играле досега, севкупен збир на минути, по некои три натпревари? Па и лани беа тие тука ако е за то, Брума доби дури и повеќе минути лани за разлика од сезонава. Значи пак, да се разбериш и сам себе а и мене да ме разбериш, како тоа Челзи „со тие млади и неискусни играчи“ ќе обезбеди ЛШ-место ако тие не добиваат минути за игра?

Можеби тие шо следеле две години ПЛ ко шо сакаш ти кажиш мислеле оти Манчестер Јунајтед лани ќе се бори за четврто место, другите не.
Летото пред минатата сезона реков дека Челзи и Манчестер Јунајтед влегуваат со изедначени шанси за титула, Арсенал не го коментирам пошто е непредвидлив. Заврши сезоната со бод разлика меѓу Челзи и Јунајтед.
Минатово лето реков дека оваа сезона Манчестер Јунајтед е чекор пред сит во борбата за титула. Така и бидува. Зато барем со мене не можиш да си играш ко шо сакаш околу тие работи.

Ме интересира твој опис за карактеристиките на Балак и Дрогба како фудбалери во нивните настапи за Челзи. Чисто да видам колку останало „за сите, по крадењево“.
Луд си или се прааш луд? "Дрогба можеби не ми е најомилен и не е вонземско чудо на терен, ама очигледно е доста паметен кога го вели следново:" The Ivorian also believes that injuries to John Terry and other key players has been a key factor as to the slump in form.
“We've had a lot of injured players, and the team has changed from last year. We lost five great players in [Michael] Ballack, [Juliano] Belletti, Deco, [Ricardo] Carvalho and Joe Cole.
И јас не ги оправдувам повредите, они се составен дел на фудбало, ама се голем и значаен фактор у борбата за титула и тука нема спор. Незнам шо се обидуваш да ми докажеш, коо и сам го менеш мислењето или барем забораваш шо си кажал.

И Јунајтед ослабе без Роналдо и Тевез как шо кажах (и на мене ми е досадно тва да ти го повторувам) исто как шо Челзи е ослабел со тие 5 прекалени репрезентативци шо и баш не се "порепрезентативци", попосакувани и толко прекалени как шо викаш ти. Така да и за мене тва не е оправдание, иако е од ного големо значење. Значи се работе за тва шо го кажуваш и ти, колко работе целио клуб. Знам дека Анчелоти га нема таа власт, намерата ми беше да кажам дека воопшто е можело да се купе нешто, ама очигледно имате проблеме, клуубо не функционира как шо треба (кур ги боле), ама нели фудбалерите трчат, тва не се зима у предвид. :) Тука веќе направи споредба на Челзи со Јунајтед, как клуубове не как екипи составени од поединци.

Добро, ти разбираш ли шо значе збооро АКО? Пример, АКО Бразил беше држава у Европа ќе играше на Европско првенство, ама оти нее у Европа не игра. Значи, АКО за Челзи цела сезона играт тие Брума-Мума и освојат пласман у ЛШ е исто как да е завршил прв со Дрогба, Лампард, Тери... се играле шампионски, се давале се од себе. Појасно ли ти е или да ти нацртам?

Баш сакам да видам шо си кажувал летото лани, после заминувањето на Роналдо и Тевез. Не дека не ти верувам, туку да видам шо точно и как си го кажал тва.

Балак и Дрогба? Типични силеџии, тепаче, јас ги викам коњови. За разлика од Флечер со таа исплашена фацичка ама инатлива.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom