Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
A

Auditore

Гостин
Изивини али ова не гоо прифаќам.Ае дека моментално е на исти ранг тоа да,али мометално :) :) :)
Гледаш сега кој е прост?
Тоа што има освоено три титули во ПЛ по последни 6-7 години, не ти е доволно?
Колку сакаш, 10, 15?
Ако е така, ондак Арсенал моментално треба да биде ставен во ранг со Астон Вила, Евертон, Тотенхем.
Смешен си.

A

Auditore

Гостин
Трошат многу, ама без план. Челзи трошеше, ама барем изгради каков-таков тим. Овие само фрлаат пари, само колку да има играчи. Мене не ми пречи да има повеќе конкуренти за титулата, ама ова што го прават Сити (сега за сега) е катастрофа.
Не видов дека си ме цитирал, да во право си, неплански трошат, али верувам дека тоа го прават ради правилата од УЕФА, иако многу не сум запознаен со нив, мислам дека после 1/2 сезони половина од тие играчи ќе летат, само да се доведе добар стручен штаб, пошто со моменталниов тие мислат само на трошење и пари.
И Челзи, трошеше до некаде неплански, еве да те потсетам, Шевченко.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.502
Поени од реакции
10.257
Гледаш сега кој е прост?
Тоа што има освоено три титули во ПЛ по последни 6-7 години, не ти е доволно?
Колку сакаш, 10, 15?
Ако е така, ондак Арсенал моментално треба да биде ставен во ранг со Астон Вила, Евертон, Тотенхем.
Смешен си.
Аууу,па и ти си бил Челзист брее. :) Па вака Челзи неможеш да ги ставиш во ист ранг со Арсенал,Манчестер,Ливерпул и од другите лиги како Јувентус,Интер,Милан,Реал,Барса...зошто НЕМАТ ИСТОРИЈА.Тоа мора сите фанови на Челзи да го прифатите.Затоа и ти реков моментално се на исти ранг,али ќе ги видиме кога ќе си оди Абрамович. :) А онака како информација да си ја имаш и да си ја знаеш во од 2002 па навака т.е. во последните 8 години Арсенал имат 2 ПЛ титули , Челзи 3 :) Пуур ју :) :)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Поцеден на маицата си нешто...
Неам врска шо значи зборот...

Али добро е, барем некако ја оттргнавме дидкусијата ! :)

--- надополнето ---

Аууу,па и ти си бил Челзист брее. :) Па вака Челзи неможеш да ги ставиш во ист ранг со Арсенал,Манчестер,Ливерпул и од другите лиги како Јувентус,Интер,Милан,Реал,Барса...зошто НЕМАТ ИСТОРИЈА.Тоа мора сите фанови на Челзи да го прифатите.Затоа и ти реков моментално се на исти ранг,али ќе ги видиме кога ќе си оди Абрамович. :) А онака како информација да си ја имаш и да си ја знаеш во од 2002 па навака т.е. во последните 8 години Арсенал имат 2 ПЛ титули , Челзи 3 :) Пуур ју :) :)
Еј не труј бе, жити мене... Еден мора да попушти... Биди ти тој

A

Auditore

Гостин
Од каде сега 8 години бе, нели зборуваме за последните 6-7 години, гледаш ли како го вртиш муабетот?
Се што можам да заклучам од сево ова дека си едно искомплексирано детиште, што врска нема од фудбал, и живее на стара слава.

G

Gray Foxx

Гостин
Трошат многу, ама без план. Челзи трошеше, ама барем изгради каков-таков тим. Овие само фрлаат пари, само колку да има играчи. Мене не ми пречи да има повеќе конкуренти за титулата, ама ова што го прават Сити (сега за сега) е катастрофа.
Мене ова за фрлаат пари без план мн ме смее. :)
Без план а имаат страшен шпиц воТевез (зависи и од Џеко колку ке се прилагоди), феноменален плејмејкер во Силва, млади и надежни играчи во Балотели и Џонсон, добар и компактен среден ред и одбрана која има примено најмалце голови досега.
Отприлика овој бран на "стручни мислења" голем дел од децата шо мислат дека следат фудбал го копираат во својот вокабулар, па не знам со колку само човеци иам праено муабет и го слушам се тој аргумент, а пази Шити троши активно една година. Знаејќи дека сакаше да остави печат на цела Англија новиот сопственик мене ми е крајно логично милионските суми кои ги одделува за играч. Има кеш и кур го боли. И сигурен сум дека ич не се замара ако некое рандом сељаче од Македонија со армијата истомисленици го плука за трошењето фунти.
Значи од една година согледано вие го заклучивте очигледното- Шити трошат. Точно, ама и Челзи троши, Јунајтед троши. Арсенал дае 20 мил фунти за Рејес еј, сума која во тоа време беше огромна. Јунајтед дае 30 за Бербатов побогу. :)
Јас сум радосен што има нов конкурент, бидејки тоа автоматски значи воља и мотив за подобрување кај Серот, а со тоа и подобрување на тимот за во ЛШ.
И верујте кога ви викам, Шити не се далеку од врвот, напротив мн се блиску... Сезона/две и подобар менаџер е дистанцата која ги дели од ПЛ!

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.502
Поени од реакции
10.257
Од каде сега 8 години бе, нели зборуваме за последните 6-7 години, гледаш ли како го вртиш муабетот?
Се што можам да заклучам од сево ова дека си едно искомплексирано детиште, што врска нема од фудбал, и живее на стара слава.
Не,морам уште овој пат.Македонец сори вака али морам.Ко прво и прво 7 и 8 години нели е исто.Шо има врска дали е 7 години дали е 8 години , а? Второ значи од кога Челзи напраи нешо само тогаш ќе гледаме ,а ?
Од каде сега 8 години бе, нели зборуваме за последните 6-7 години-Ова...Запаличу пола зграда....:pijan:
Толку од мене со Челзистиве...

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Арсенал дае 20 мил фунти за Рејес еј, сума која во тоа време беше огромна. Јунајтед дае 30 за Бербатов побогу. :)
Не беа 20,туку 10 милиони фунти,со можност да се искачат на 17 милиони. :))),на крај мислам оти излезе околу 15 милиони.Бтњ,зборуваш за 2004та,не за 94та,во тоа време и не беа многу пари,поарно Фердинанд да го спомнеше 2 години порано за сума од 30 милиони фунти..:)):smir:
Ширер у 96та направи трансфер за 16 милиони во Њукасл,ти за Рејес се фати. :))
Туку зборот ми беше дека не биле многу пари у тоа време. ;)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
многу јасно тука , арно си кажува човекот повеќето фанови шо ги знам на Фарцекловна си го пратат резултато преку резултати.com , livescore.com и така...
Тоа е невозможно! Колку и да не се големи фанови алфа редовно ги дава и си ја гледаат Барселона, за разлика од "големите" фанови на Арсенал, Челзи, Манчестер и Ливерпул кои заборавиле фудбал како изгледа откога не ги даваат на тв.

G

Gray Foxx

Гостин
Не беа 20,туку 10 милиони фунти,со можност да се искачат на 17 милиони. :))),на крај мислам оти излезе околу 15 милиони.Бтњ,зборуваш за 2004та,не за 94та,во тоа време и не беа многу пари,поарно Фердинанд да го спомнеше 2 години порано за сума од 30 милиони фунти..:)):smir:
Ширер у 96та направи трансфер за 16 милиони во Њукасл,ти за Рејес се фати. :))
Туку зборот ми беше дека не биле многу пари у тоа време. ;)
Погрешно се изразив у секој случај за Арсенал тоа време беше мн пари, а и сега е. :)
Поентата е дека сите трошат, ама ми се блуе коа читам наметнати мислења и мораше да реагирам. :)

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Погрешно се изразив у секој случај за Арсенал тоа време беше мн пари, а и сега е. :)
Поентата е дека сите трошат, ама ми се блуе коа читам наметнати мислења и мораше да реагирам. :)
Абе на времето беа да, :)),сега застанавме на нозе со новиот стадион,ама за Венгер сеуште се многу пари,но што да се очекува од магистер по економија...:)) :smir:

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
факт е дека манчестер ги има 18 ,а челзи 5:pos2:
Факт е дека ти со твоите 15-16 години имаш гледано две,максимум три сезони како освојува твојот тим.Така да преку таквото ако имале 18 кога поголемиот дел им се освоени во 90тите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom