Е добро де, пошто шампионот е решен гледај битка за опстанок. Пошто нели, „клубовите многу напредувале“, и тие се интересни. :kesa:
Нив не ги даваат за жал
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Е добро де, пошто шампионот е решен гледај битка за опстанок. Пошто нели, „клубовите многу напредувале“, и тие се интересни. :kesa:
Да се прашува Господ, клуб како Манчестер Јунајтед не би ни постоел. :icon_mrgrЛеле бе, кажав дека ни Господ не би можел да знае кој ќе победи. Само сум револтиран од тоа што медиумите ја почнаа оваа работа, дали заради поголема продажба на весници или заради откривање на педерски потег на Челзи - не знам, а никој не ја доврши, т.е никој не докажа што навистина бил проблемот. И самиот ти кажа дека не знаеш што се случило, како на интернет се појавувале слики на кои Лондон бил покриен со снег, но и слики како оваа, од теренот на Челзи, а и од состојбата на улиците, сигурно си ги видел тие слики, да не ги барам сега назад на темава.![]()
Јас не знам како се бриши профил, ама модераторите сигурно знаат. Така шо, нека ти биди, ако Манчестер Јунајтед доживее пораз во Премиер Лигата оваа сезона, 5 минути после последниот свиреж на судијата на тој натпревар модераторите нека го избришат мојот профил од форумов. Можи така?Ајде да се кладиме сакаш?Ако бидат непоразени цела сезона,тогаш ја ќе го избришам профилов,ако не тогаш ти ќе го избришеш?
Јас за судиите ништо не спомнав, не знам од каде сега тие овде, така да тој дел ќе го прескокнам.Не почнувај со теории на заговор сега. Демек Манчестер никогаш не бил оштетен, а Челзи никогаш не бил помогнат. За настаните на теренот зборам. За тие ''настани'' мое субјективно мислење е дека судиите не помагаат на никого, барем не во Премиер Лигата, туку едноставно не се совршени и често прават грешки, кои пак доста често влијаат на резултатот.
Да беше така како што велиш, Манчестер лани ќе ја земеше титулата, не Челзи, поради ''поврзаноста на клубот со фудбалските власти''.
Како издејствувал Челзи за одложување на натпреварот и дали воопшто направил нешто педерско, нема никогаш да дознаеме. Мене ме нервира тоа второто, што сеуште не е расчистено дали имало или немало такво нешто. За тебе можеби не би имало значење ако се случило тоа првото, но за мене би имало. Барем 3 бода минус за Челзи.
Инаку еве што изјавил Фердинанд:
"It begs the question, if Chelsea were top of the league with a game in hand, if they were playing well, if their most effective players were fit and in good form and if United were playing badly, would they have cancelled the game at midday yesterday or would they have waited until this morning?"
За титулата никогаш не се знае, 3 бода е разликата меѓу Манчестер и Челзи, не е 30. Иако и јас мислам дека сезонава Манчестер освојува, сепак може да се случи нешто друго, не дај Боже.
Ги даваат на Спорт Клуб бе, додуша во снимки само.Нив не ги даваат за жал
Да се прашува Господ, клуб како Манчестер Јунајтед не би ни постоел. :icon_mrgr
Кој медиум? Дејли Меил, попознат како Дејли Феил кај фановите на Челзи, од којзнај какви причини сигурно...
Оваа слика не е од Стемфорд Бриџ сигурно, не можам да тврдам од кај е точно, ама ми личи на Блекбурн, т.е. Ивуд Парк. Но то не е битно, пошто никој не рече дека проблем е теренот.
И се шо ти одговарало си ми цитирал, освен ова шо не ти одговарало ич, ама е најважно:
only the match referee, police, the local authorities or the Premier League can call a game off.
Ама ти и понатаму сакаш да ми кажиш дека структурата на Челзи од која нема човек кој е подолго од 10ина години тука е повлијателна во англиските институции за разлика од таа која во Манчестер Јунајтед е 100 години. Да беше така, од доаѓањето на Абрамович, Манчестер Јунајтед немаше титула да види и Челзи ќе имаше 2-3 титули во „најкомерцијалниот турнир во светот“. Но не е така.
Значи пак:
only the match referee, police, the local authorities or the Premier League can call a game off.
За каква казна за Челзи зборуваме бре?
Ако Челзи беше -се то шо напишал Фердинанд- , веувам дека Челзи ќе сакал одигрување по секоја цена, ама ти понатаму нема да разбериш дека Челзи не одлучува сам како ќе оди работата, и веројатно натпреварот пак нема да се одигра. И то никогаш нема да го разбериш изгледа, кажав од која причина, болеста манчестерјунајтедовска е таква.
Абе полека, секако дека Челзи има влијание врз одлуката за одложување на дуелот на 27 часа пред тој да започне од едноставна причина шо тој е еден од факторите шо одлучуваат како организатор на настанот.Кажав, си го пропуштил тој дел изгледа. Полицијата, официјалните претставници на Премиер Лигата и локалната управа треба да одлучат, ама тоа не значи дека и во овој случај било така.
Еве:
A police spokesman said: ‘There were concerns over public safety. Clubs liaise with the police in the run-up to a game and are in regular contact. The final decision is made by the club.’
И сега што правиме? Уште ќе се убедуваме дека има шанси Челзи некако да влијаел на одлуката за одложување на натпреварот 48 часа пред тој да почне?
Зборував за минималната казна што би требало Челзи да ја добие ако ова е вистина.
За првата речиница... се прашува Ѓаволот. :icon_mrgr
Абе полека, секако дека Челзи има влијание врз одлуката за одложување на дуелот на 27 часа пред тој да започне од едноставна причина шо тој е еден од факторите шо одлучуваат како организатор на настанот.
Со ова, полицијава се трга настрана од секаква одговорност, шо е проблем со нивната полиција, не со Челзи. Ко веќе милицајциве се перат, остануваат локалната управа, клубот-организатор и Премиер Лигата. И едноставно е дека клубот-организатор (Челзи) не можи така едноставно да влијај врз овие другиве фактори. Челзи можи да предложи до нив оддложување од какви сака причини, ама јас сум сигурен дека Премиер Лигата и локалната управа (кога веќе милицијава сака да се дистанцира од работава) не го земаат очајниот квалитет на тимот Челзи како фактор за одложување на дуелот.
За последното, кај шо се прашува Ѓаволот не ој на арно. :raz:
Полека малку, то со навивачите го вика Премиер Лигата според то од BBC. Ти сакаш да ми кажиш дека Челзи дејствувал на сите страни, дека има толкаво влијание шо и го исполнил тоа - јас велам дека такво нешто не можи да биди точно.Епа тоа. Мене ме нервира тоа што го одложија натпреварот ден порано отколку што требаше, се бранат со тоа ''навивачите да не патуваат многу за џабе'', полицијата се трга од ситуацијава, а сеуште ништо не е докажано. Сите (или 95%) од натпреварите беа одложени заради лошата состојба на терените, само овој натпревар беше одложен заради погоре спомнатата причина, еден ден порано, да повторам пак. Што не излезе Арсенал со вакво соопштение, и тој натпревар требаше да се игра во Лондон, на стадион неколку километри оддалечен од Стемфорд Бриџ? Нешто смрди тука, дали фер плејот на Челзи или Дејли Мејл, не знам.
Од моја гледна точка оди на арно, од твоја се согласувам дека не ој на арно.![]()
Полека малку, то со навивачите го вика Премиер Лигата според то од BBC. Ти сакаш да ми кажиш дека Челзи дејствувал на сите страни, дека има толкаво влијание шо и го исполнил тоа - јас велам дека такво нешто не можи да биди точно.
Дали Премиер Лигата има некои стравови како некој тим (Јунајтед) би избегал многу напред уште сега (ова да претпоставиме дека оваа предност шо ја има е мала, а уствери не е) па затоа го одложи дуелот, не можиме да знајме. Во то можиме да се сомневаме, пошто на Лигата и одговара само шо понеизвесно првенство, така постигнуваат и поголеми спонзорски договори и се друго.
Ама да ми велиш оти на Челзи му свирнало да одложи и одложил, то не оди така.
Спомнуваш „само овој натпревар“, да, така треба да се спомни, само овој натпревар се сметаше ко натпревар од светска тежина чие што вијание е многу пошироко отколку и така малиот Стемфорд Бриџ. Зошто така се сметаше, ти кажав дека и јас не знам, ама се сметаше.
Околу смрдењето, мене Премиер Лигата и англиската ФА одамна ми смрдат, така да верувам дека можи да ти смрди Премиер Лигата во случајов.
Абе разбирам атеисти и слично, ама Ѓаволот да се прашува и да ој на арно е смешно.
Иако јас лично не разбирам зошто, можи и да е така. Едно во шо нема да се согласам и да поверувам, е дека на Челзи „му свирнало“ и одложил или силно влијаел на останатите институции за одложување.Па и можеби сето ова било заеднички исценирано од Премиер Лигата и Челзи. Челзи ги известиле времето е вакво, такво, лоши услови, на овие им одговара тоа и ајде, Март, има време. Ама Челзи секако дека имал најголемо влијание на ваква одлука, ако воопшто постои педерска позадина.
Само во овој случај оди на арно бе, не не викаат за џабе Ѓаволи, уште малку атеист ќе ме направиш ебаго.![]()
Иако јас лично не разбирам зошто, можи и да е така. Едно во шо нема да се согласам и да поверувам, е дека на Челзи „му свирнало“ и одложил или силно влијаел на останатите институции за одложување.
Премиер Лигата, е таму веќе знам одамна дека смрди, така да немам намера за нив да разгледувам шо и како е и можи да е...мислам дека се способни да искористат ситуација за одложување ако тоа значи заштита на нивните интереси.
Ама еден друг аргумент е следниот: Што ако Челзи победел на евентуален дуел во неделата? Јас шо не верувам во пораз на Манчестер Јунајтед сезонава е друга работа, теоретски можно беше Челзи да победи. Тогаш интересот на ПЛ за шо понеизвесна лига до самиот крај не само шо е задоволен, туку е и запечатен.
И пак идиме дека „педерска работа“ е тешко можна.
Атеист не е некој шо верува дека Ѓаволот значи добро. :icon_mrgr
Тоа и јас се чудам, иако Манчестер беше благ фаворит. Ама дека постојат некои факти кои упатуваат кон тоа за што дискутиравме, постојат. Ама ајде, се случи што се случи, натпреварот во Март можеби и нема да има некаква важност.![]()
На 1-ви јануари ќе се игра најверојатно премиерлигашки фудбал. Така?