Barclays Premier League 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
MANCHESTER UNITED MATCH RESCHEDULED

Posted on: Fri 24 Dec 2010
Tuesday 1 March is the new date set for the home Barclays Premier League game against Manchester United which was postponed at the weekend.
The match at Stamford Bridge will kick off at 7.45pm.
This match is subject to neither team being involved in an FA Cup fifth round replay.
Should both teams be knocked out of the FA Cup prior to this date the match may be placed on to an FA Cup weekend.
This match will remain live on Sky Sports TV.
The following ticket news was released on Saturday when the original game was postponed:
For tickets purchased directly through Chelsea; should customers require a refund they can send the tickets back to the box office with credit card details and they will be cancelled. Customers are advised to send tickets back by Royal Mail special delivery in order for the tickets to arrive safely. Any tickets that do not arrive cannot be refunded.

All tickets remain valid for the new date.

Ја незнам што пуштија сега спорт клуб откако кажаја кој ќе биде шампион. Нема потреба да гледам......
Е добро де, пошто шампионот е решен гледај битка за опстанок. Пошто нели, „клубовите многу напредувале“, и тие се интересни. :kesa:

Ама дека со своја одлука Челзи го одложи натпреварот, така беше. Или тоа нема да го признаеш? :)

едит: своја неправилно донесена одлука.
Клуб не можи сам да донеси одлука. Ако секој клуб можеше ко шо ќе му свирни да одложува натпревари, хаос ќе беше.
Правилно или неправилно, останува само да се јади гомна, кој помалку, кој појќе (ко тебе).

На погрешните момци им аплаудираат :icon_lol: не ме заебавај донг, монг, ли...каде бе ало!?! :pos:
Џејми Шеј е тука, шо е проблемов? :tv:

Клуб не можи сам да донеси одлука. Ако секој клуб можеше ко шо ќе му свирни да одложува натпревари, хаос ќе беше.
Правилно или неправилно, останува само да се јади гомна, кој помалку, кој појќе (ко тебе).

Сепак неправилно. Ако се точни вестите во многуте весници што излегоа тој ден, ДА, Челзи со апсолутно СВОЈА одлука, без наредба од полицијата, локалната управа или што знам јас, како што наведоа тие, го одложи натпреварот. Што е пичкарска работа. За жал нема да добијат казна за тоа.
Не ја исклучувам можноста информациите во весниците да не се точни, со што сето ова паѓа во вода. Е сега кој лаже... не бе, пак некој заговор од страна на Манчестер Јунајтед.
И да, ќе јадам ''гомна'' (:icon_lol:), додека не се дознае што навистина било проблемот. Тоа, за жал, тешко дека ќе се случи некогаш и, по 360-ти пат, за жал, Челзи ќе помине неказнето.

Сепак неправилно. Ако се точни вестите во многуте весници што излегоа тој ден, ДА, Челзи со апсолутно СВОЈА одлука, без наредба од полицијата, локалната управа или што знам јас, како што наведоа тие, го одложи натпреварот. Што е пичкарска работа. За жал нема да добијат казна за тоа.
Не ја исклучувам можноста информациите во весниците да не се точни, со што сето ова паѓа во вода. Е сега кој лаже... не бе, пак некој заговор од страна на Манчестер Јунајтед.
И да, ќе јадам ''гомна'' (:icon_lol:), додека не се дознае што навистина било проблемот. Тоа, за жал, тешко дека ќе се случи некогаш и, по 360-ти пат, за жал, Челзи ќе помине неказнето.
Наредба? Каква наредба бре? Челзи одлучува заедно со споментатите, иако да, можно е тие да пуштат наредба како таа од локалната управа која забрани секакво проширување на Стемфорд Бриџ со оглед на околината и промените шо би настанале во неа. Клубот не можи сам да донеси одлука, многу едноставно. Не можи и без учество на Премиер Лигата и Федерацијат како такви субјекти какви шо се, субјекти во кои Манчестер Јунајтед има доволно свои луѓе вклучувајќи и еден извршен директор. За шо да добијат казна?

И кои се тие „360ти пат“-и во кои шо Челзи ќе поминел неказнето? Ова последново е показател дека болеста на Манчестер Јунајтед СЕ што ќе направи Челзи ќе најди начин да го изврти, исплука и понижи. Буквално СЕ, добро или лошо во било која смисла и во било кој поглед.

Наредба? Каква наредба бре? Челзи одлучува заедно со споментатите, иако да, можно е тие да пуштат наредба како таа од локалната управа која забрани секакво проширување на Стемфорд Бриџ со оглед на околината и промените шо би настанале во неа. Клубот не можи сам да донеси одлука, многу едноставно. Не можи и без учество на Премиер Лигата и Федерацијат како такви субјекти какви шо се, субјекти во кои Манчестер Јунајтед има доволно свои луѓе вклучувајќи и еден извршен директор. За шо да добијат казна?

И кои се тие „360ти пат“-и во кои шо Челзи ќе поминел неказнето? Ова последново е показател дека болеста на Манчестер Јунајтед СЕ што ќе направи Челзи ќе најди начин да го изврти, исплука и понижи. Буквално СЕ, добро или лошо во било која смисла и во било кој поглед.

Пред да го одложи натпреварот на Арсенал со не знам кој, судијата излезе со соопштение, видео, не цитат во весник, зошто е одложен натпреварот.
Челзи, речиси 48 часа пред натпреварот со Манчестер, излегува со соопштение дека теренот не е добар за игра и дека натпреварот е одложен. Не треба натпреварот да се одложи на денот на одигрување, а не ден пред тоа? И кај е официјалното соопштение на судијата? Или пак на полицијата? Не видовме такво нешто. :)

Тоа 360-ти пат мислев на ''за жал'', затоа што премногу пати го употребив во постот. Не сум јас од оние што живеат во светот каде само Манчестер Јунајтед е оштетуван од судиите. Воопшто.

Пред да го одложи натпреварот на Арсенал со не знам кој, судијата излезе со соопштение, видео, не цитат во весник, зошто е одложен натпреварот.
Челзи, речиси 48 часа пред натпреварот со Манчестер, излегува со соопштение дека теренот не е добар за игра и дека натпреварот е одложен. Не треба натпреварот да се одложи на денот на одигрување, а не ден пред тоа? И кај е официјалното соопштение на судијата? Или пак на полицијата? Не видовме такво нешто. :)

Тоа 360-ти пат мислев на ''за жал'', затоа што премногу пати го употребив во постот. Не сум јас од оние што живеат во светот каде само Манчестер Јунајтед е оштетуван од судиите. Воопшто.

Во соопштението не беше спомнат теренот како проблем:
CHELSEA VERSUS MANCHESTER UNITED POSTPONED
Posted on: Sat 18 Dec 2010
Sunday's game at Stamford Bridge has been postponed following consultation with the Police and the local authority.
There has been heavy snow in London on Saturday.
Should customers require a refund they can send the tickets back to the box office with credit card details and they will be cancelled. Customers are advised to send tickets back by Royal Mail special delivery in order for the tickets to arrive safely. Any tickets that do not arrive cannot be refunded.
All tickets WILL remain valid for the new date once it is confirmed.

Од друга страна, на BBC го има ова (сепак станува збор за национален британски сервис, не за „некој весник“):
However, only the match referee, police, the local authorities or the Premier League can call a game off. And the Premier League confirmed the game was called off some 27 hours before kick-off at the behest of the police and the local authority.

A Chelsea spokesman confirmed on Monday: "The decision to postpone the game was taken on safety grounds after comprehensive consultations between the club, local authorities and the police.
"A high-profile event of this scale affects an area much wider than Stamford Bridge, and considering the icy conditions forecast, an early decision was taken to ensure the safety of both fans and those staffing the event."

The Premier League argues that, had a decision been made on the day, it would have faced criticism from fans who had already travelled from the north west.
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/m/man_utd/9306022.stm

Ова последново е тоа шо викам дека што и да направи Челзи, во било кој поглед и смисла, то ќе биди дочекано на нож на навивачите на Манчестер Јунајтед. СЕКОГАШ. ОД причина шо Челзи е единствениот шо овај период од неколку години им ги мати сметките за болна доминација.
Иако во случајов, тоа оди и вон моите согледувања, односно сега Челзи е напаѓан и за нешто шо не можи сам како клуб да го направи, односно Премиер Лигата како субјект, полицијата и локланта управа имаат значаен збор за таква одлука.
Ако Манчестер Јунајтед толку сакал игра и сметал дека сите услови за одржување на натпреварот се исполнети, тогаш шо не запна Гил како CEO во Премиер Лигата да се изигра? Имал цели, како вика, 27 часа од одложувањето до закажаниот почеток.

Sunday's game at Stamford Bridge has been postponed following consultation with the Police and the local authority.

Да де, биле загрижени за навивачите. :)

The Premier League argues that, had a decision been made on the day, it would have faced criticism from fans who had already travelled from the north west.

Чудно, како другите не ги откажуваа 24 часа пред денот на одигрувањето? Колку се почитувани навивачите на Манчестер значи, само за да они не губат време и да се нервираат, се случило ова. :raz:

Премиер Лигата како субјект, полицијата и локлната управа треба да имаат значаен збор за таква одлука. А дали имале тогаш, останува тајна. Сепак, нешто не ми е во ред тука, иако, кажав, не ја исклучувам можноста да се работи за уште едно напразно обвинување на некој клуб, било да е тоа Челзи, Јунајтед или Сити. Гил не е мадафакер во Премиер Лигата, тој сам не може да влијае на таква одлука, како што може Челзи. :icon_lol:

А,чекај.Манчестер е толку јак па Челзи намерно ја одложиле утакмицата или?

Па мајку му ќе повторам пак...да игравме против Барселона моментално и да ја одложевме намерно добро,ама против Манчестер кој е за нијанса подобар од Челзи годинава тогаш стварно не знам.А,и не знам зошто толку го потценувате Челзи,и зошто толку се преценувате себеси.Мислам ништо лично ама...

Па мајку му ќе повторам пак...да игравме против Барселона моментално и да ја одложевме намерно добро,ама против Манчестер кој е за нијанса подобар од Челзи годинава тогаш стварно не знам.А,и не знам зошто толку го потценувате Челзи,и зошто толку се преценувате себеси.Мислам ништо лично ама...

Леле бе, кажав дека ни Господ не би можел да знае кој ќе победи. Само сум револтиран од тоа што медиумите ја почнаа оваа работа, дали заради поголема продажба на весници или заради откривање на педерски потег на Челзи - не знам, а никој не ја доврши, т.е никој не докажа што навистина бил проблемот. И самиот ти кажа дека не знаеш што се случило, како на интернет се појавувале слики на кои Лондон бил покриен со снег, но и слики како оваа, од теренот на Челзи, а и од состојбата на улиците, сигурно си ги видел тие слики, да не ги барам сега назад на темава. :)

Да де, биле загрижени за навивачите. :)

Чудно, како другите не ги откажуваа 24 часа пред денот на одигрувањето? Колку се почитувани навивачите на Манчестер значи, само за да они не губат време и да се нервираат, се случило ова. :raz:

Премиер Лигата како субјект, полицијата и локлната управа треба да имаат значаен збор за таква одлука. А дали имале тогаш, останува тајна. Сепак, нешто не ми е во ред тука, иако, кажав, не ја исклучувам можноста да се работи за уште едно напразно обвинување на некој клуб, било да е тоа Челзи, Јунајтед или Сити. Гил не е мадафакер во Премиер Лигата, тој сам не може да влијае на таква одлука, како што може Челзи. :icon_lol:

Не се само навивачите на Манчестер Јунајтед. Јас овде кажав дека овај дуел не го сметав за нешто посебен со оглед на тоа шо единствено ривалство меѓу Манчестер Јунајтед и Челзи е тоа кога и двата тима се во борба за врвот, историски моменти едноставно нема. А годинава нема таква борба. И според се то, овај дуел за мене не значи многу појќе од некој дуел со Стоук на пример.
Ама, така не мислат уште многумина, па овај дуел беше чекан ко одлучувачки за титула. Во дуели кои ги сметаат за дуели со таква тежина, често присуствуваат и многу „тешки ликови“ да ги речам од сите страни на светот.
И затоа, зборовите „affects an area much wider than Stamford Bridge“ за мене имаат големо значење во целиов случај.

Ова последново е уште едно нешто на она шо пак го кажувам: фан на Манчестер Јунајтед, се шо прај или не прај Челзи а битно е поврзано со името на Chelsea F.C. , ќе биди дочекано на нож.
Дали имале останувало тајна? И реченицава со Гил на крај, исто можи да се сфати само во таков контекст. Абрамович 7 години, Анчелоти 1ипол, Гурлај не појќе од 7 - толку е поврзаноста на овие луѓе со клубот Челзи и со англиските фудбалски власти. Колку пак трае таа поврзаност на структурата во Манчестер Јунајтед? Сигурно помалку...

--- надополнето ---

Ти уште не разбираш дека непоразени ќе ја завршат сезонава, а? Ајде, времето е пред нас.

Не го потценува никој челзи (добро, за мене зборам), ама ако ве грабнеа во недела пердуви ќе летаа (шала)...формата и "кризата" во челзи реално не ми покажаа ни најмал знак дека ќе ги победат манчестер...знам дека нерешено ќе им беше премија, ама манчестер кога е како разјарен бик, знаат барселона, милан, па и челзи, арсенал, итн...што се дешава на терен...значи и судии помагаат, и копитава тепаат и голови даваат/признаваат и се по списокот на Ферги! :icon_lol: Нема лабаво, ќе го сркнеше челзи ко на шала, ама не 5-0 глупости, него 0-1 до максимум 1-2...да сме живи и здрави до 1ви март ;)))

Никој не може да знае дали ќе го сркнеше.На утакмицата против Тотенхем Челзи покажа заби,играше стопати подобро и испушти победа во последна минута на гостински терен.
Формата се поправи,Лампард се врати,сигурен сум дека Челзи немаше да изгуби.
И формата не е битна кога се работи за некој дерби натпревар,и сам го знаеш тоа.

--- надополнето ---

Не се само навивачите на Манчестер Јунајтед. Јас овде кажав дека овај дуел не го сметав за нешто посебен со оглед на тоа шо единствено ривалство меѓу Манчестер Јунајтед и Челзи е тоа кога и двата тима се во борба за врвот, историски моменти едноставно нема. А годинава нема таква борба. И според се то, овај дуел за мене не значи многу појќе од некој дуел со Стоук на пример.
Ама, така не мислат уште многумина, па овај дуел беше чекан ко одлучувачки за титула. Во дуели кои ги сметаат за дуели со таква тежина, често присуствуваат и многу „тешки ликови“ да ги речам од сите страни на светот.
И затоа, зборовите „affects an area much wider than Stamford Bridge“ за мене имаат големо значење во целиов случај.

Ова последново е уште едно нешто на она шо пак го кажувам: фан на Манчестер Јунајтед, се шо прај или не прај Челзи а битно е поврзано со името на Chelsea F.C. , ќе биди дочекано на нож.
Дали имале останувало тајна? И реченицава со Гил на крај, исто можи да се сфати само во таков контекст. Абрамович 7 години, Анчелоти 1ипол, Гурлај не појќе од 7 - толку е поврзаноста на овие луѓе со клубот Челзи и со англиските фудбалски власти. Колку пак трае таа поврзаност на структурата во Манчестер Јунајтед? Сигурно помалку...

--- надополнето ---

Ти уште не разбираш дека непоразени ќе ја завршат сезонава, а? Ајде, времето е пред нас.

Ајде да се кладиме сакаш?Ако бидат непоразени цела сезона,тогаш ја ќе го избришам профилов,ако не тогаш ти ќе го избришеш:)?

Не ме сфати што сакав да кажам.Формата според мене во дерби утакмици не е битна,но штом Манс спомна за тоа во каква форма се наоѓа Челзи,тогаш јас кажав дека подобрување видов против Тотенхем...

Не почнувај со теории на заговор сега. Демек Манчестер никогаш не бил оштетен, а Челзи никогаш не бил помогнат. За настаните на теренот зборам. За тие ''настани'' мое субјективно мислење е дека судиите не помагаат на никого, барем не во Премиер Лигата, туку едноставно не се совршени и често прават грешки, кои пак доста често влијаат на резултатот.
Да беше така како што велиш, Манчестер лани ќе ја земеше титулата, не Челзи, поради ''поврзаноста на клубот со фудбалските власти''.

Како издејствувал Челзи за одложување на натпреварот и дали воопшто направил нешто педерско, нема никогаш да дознаеме. Мене ме нервира тоа второто, што сеуште не е расчистено дали имало или немало такво нешто. За тебе можеби не би имало значење ако се случило тоа првото, но за мене би имало. Барем 3 бода минус за Челзи.

Инаку еве што изјавил Фердинанд:
"It begs the question, if Chelsea were top of the league with a game in hand, if they were playing well, if their most effective players were fit and in good form and if United were playing badly, would they have cancelled the game at midday yesterday or would they have waited until this morning?"

За титулата никогаш не се знае, 3 бода е разликата меѓу Манчестер и Челзи, не е 30. Иако и јас мислам дека сезонава Манчестер освојува, сепак може да се случи нешто друго, не дај Боже.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom