Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
A

apidrone

Гостин
Не, не, „голема 4“ муабетото е дел од расправата за „Челзи вештачки клуб“, само ти тоа не можиш да го разбериш пошто ко шо ти предочив претходно, самиот се изгуби во својте зборој и сега викаш дека некој вадел од контекст, а баш ти излегуваш од контекст со муабетот дека некој друг излегува од контекст.
Според англиските медиуми Кенион е „Градител...“ ? Истите тие медиуми кои трубат дека Англија е фудбалска велесила, дека Руни е јак ко Меси и К Роналдо? Истите тие кои Челзи го правеа снобовски клуб, а само 1 година по доаѓањето на Карло Анчелоти и неговите дипломатски можности да викаат дека Челзи е „нај-нај“ клуб, иако има значително полош старт на сезона од Манчестер Јунајтед на пример? Јак кредибилитет, нема шо.
„Машина за пари“, баш така, тоа се денешните клубови. Благодарение на „способните менаџери“ ко истиот тој Кенион.

Фергусон? Тој нема да се пензионира,тој ќе умри на клупата на Олд Трафорд, ко ќе му дој време за умирање.
Знам дека ти поише го разбираш англискиот фудбал и од самите Англичани, луѓе кои напамет ја знаат цела генерација од 1966, ги знаат и сите шампиони по ред од 18.. до денес, без да погледнат во Википедија. Стварно заслужуваш да бидеш на насловна страница на некој англиски спортски весник, со наслов: „Човекот кој што ќе не обедини, и ќе ни донесе нова светска титула“. Да те читаат којзнае што ќе си речат, кутрите.
Стопати кажав дека јас тој термин не сум го измислил, ама на кого да му го објаснам тоа?! Пошо ја не се разбирам толку, побарав на википедија, и видов дека во последните 20 години, само Блекбурн 1994/95 освоил титула, а не е во гореспоменатите 4 екипи. Тоа е фактички времето откога постои Премиер лигата во денешен формат. Тоа ако не кажува доволно, не знам што друго би додал. Во денешни услови, Тотенхем, Евертон, Астон Вила, Сандерленд, Њукасл и др. клубови не е можно да освојат титула, освен се разбира ако не добијат некој богат газда. Такво нешто немало пред 30-40 години.
Стварно појма немал тој што го пишувал ова за Питер Кенион. Да не беше Абрамович, се прашувам дали Челзи ќе освоеше титула, во ова капиталистичко доба.
Тука ќе прекинам, нема веќе што повеќе да се дискутира. Нека е жив и здрав Џон Тери (тој имаше муда да го изведе пеналот, кога никој нејќеше).

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.851
Поени од реакции
11.514
Aх ова Балотеливо идиот прав еј :tv:
Се плаши да се соочи со Јунајтед во среда, па си заврши работа, пиченце италијанско :icon_mrgr

Btw Нандо влезе во форма против челскиве...

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Браво за Лузерпул, го направи првенството повторно поинтересно и понеизвесно :tv:

F

fantomX

Гостин
Знам дека ти поише го разбираш англискиот фудбал и од самите Англичани, луѓе кои напамет ја знаат цела генерација од 1966, ги знаат и сите шампиони по ред од 18.. до денес, без да погледнат во Википедија. Стварно заслужуваш да бидеш на насловна страница на некој англиски спортски весник, со наслов: „Човекот кој што ќе не обедини, и ќе ни донесе нова светска титула“. Да те читаат којзнае што ќе си речат, кутрите.
Стопати кажав дека јас тој термин не сум го измислил, ама на кого да му го објаснам тоа?! Пошо ја не се разбирам толку, побарав на википедија, и видов дека во последните 20 години, само Блекбурн 1994/95 освоил титула, а не е во гореспоменатите 4 екипи. Тоа е фактички времето откога постои Премиер лигата во денешен формат. Тоа ако не кажува доволно, не знам што друго би додал. Во денешни услови, Тотенхем, Евертон, Астон Вила, Сандерленд, Њукасл и др. клубови не е можно да освојат титула, освен се разбира ако не добијат некој богат газда. Такво нешто немало пред 30-40 години.
Стварно појма немал тој што го пишувал ова за Питер Кенион. Да не беше Абрамович, се прашувам дали Челзи ќе освоеше титула, во ова капиталистичко доба.
Тука ќе прекинам, нема веќе што повеќе да се дискутира. Нека е жив и здрав Џон Тери (тој имаше муда да го изведе пеналот, кога никој нејќеше).
Се дури ја памтат генерацијата 66та напамет, нема никогаш да освојат ништо појќе. Тие можеби си знаат се досега, „без да погледнат Википедија“, но тоа шо го работат е за целосен потсмев гледано од страна, воглавно заради то шо мислат дека се светска фудбалска велесила. А не се. И не фала, за мене навреда е кога би ме имало во некој англиски весник.
Блекбурн, в ред, освоил. Ливерпул ама пак, нема воопшто освоено првенство во постоечкиов формат. Зошто тогаш да не биди „голема 3“? Кажав мислам, аман, таа бессмислива наречена „голема 4“ е заради позициите кои водат во ЛШ. Шо е смешно.
Кој ги оспори способностите на Питер Кенион, човекот кого јас си го викам „money maker“? Човекот е машина за работа со пари, ама е очаен преговарач, а ресурсите шо ги имаше во Челзи мораше многу поарно да ги искористи.
Да не беше Абрамович? Не знам, ама лично мислам дека Челзи можеби ќе освоеше една титула некако досега. Појќе не. Ама можно е Бејтс да имаше и финансиски проблеми, шо значи дека Челзи можеше да оди и јабана без Абрамович. Затоа јас јасно ти одговорив дека навивачите на Челзи се горди шо го имаат Роман Абрамович за сопственик, а ти од не знам кои причини, веројатно ко фан на Јунајтед или Арсенал јадиш гомна. Убави, сочни, смрдени гомна како Челзи бил вештачки тим, и поптано сам се задави со сопствените гомна. :toe:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Не знам шо да коментирам за колово, освен да им упатам искрени честитки на навивачите на Њукасал и на Ливерпул, за сосема заслужените победи....

Фулам, се спаси, со Хангеланд, доволно да ми донеси поени на Фантази... :)

Сити, победи кај ВБА, со конечно, скапо платената „ѕвезда“, но не видов зошто заработи црвен картон.... Јунајтед, не се спаси, туку си победи.... Нема врска, како, важно си има нови 3 бода... Шо фајде дека ние имавме 60% посед на топка или пак над 17 удари кон голот, кога немавме дадено.... Тоа ти се вика ефективност...

Изненадување на колото: Арсенал - Њукасал 0:1, 9.30 коефициент за победа на гостите....

Поздрав

Ф

Фил Ајви

Гостин
Ццц, катастрофална грешка на одбраната на Тотенхем, а таман поведоа. Бејл добро чуван, упатува по некој центаршут.

В

Вори

Гостин
Ме обараат на кајгана тип игра,мамата нивна :)
И ај после речете дека не се циганска екипа.Дома не можат Сандерленд да го победат,ама ко ќе ги подберат Челзи и Арсенал тогаш...
Не знам стварно што е работава.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Ме обараат на кајгана тип игра,мамата нивна :)
И ај после речете дека не се циганска екипа.Дома не можат Сандерленд да го победат,ама ко ќе ги подберат Челзи и Арсенал тогаш...
Не знам стварно што е работава.
Lack of motivation.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Де бе,како прв пат да гледате ПЛ,па не знаете како игра Тотенхем.

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Де бе,како прв пат да гледате ПЛ,па не знаете како игра Тотенхем.
Тотенхем секад играл така и никад нема да смени игра..Најаките ќе ги тепа солидно а дома ќе изгуби од 5-то лигаш...

Fear In Madrid

Hala Madrid ! ! !
Член од
26 ноември 2009
Мислења
332
Поени од реакции
37
Cela liga da se prebacite na ragbi ili kriket..da vi ebam liga smesna...ke gubam dzabe vreme ke gledam derbi city-utd so 2 suta na gol...smeski...smeski...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom