Нема повеќе бесплатно гледање на Англиската Премиер лига!

Член од
27 август 2008
Мислења
299
Поени од реакции
49
Јас не пратам фудбал, па така не се замарам многу со ова, само ми е чудно како може да се откупат правата за емитување на некоја територија, а тој канал воопшто не се емитува таму, некако апсурдно е.
за се, веќе не постои локално продавање на права, барем за нашиов регион. правата се купуваат регионално, од проста причина што купување на локални права во овие земји е неисплатливо, просто кажано мали пазари. тоа се случи лани со еуроспорт за бундеслига, па пак се гледаше во државава. тоа се случува годинава со тотал клуб и арена, за премиер лига и серие а... ќе се најде начин да се гледаат и овие!

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.588
Поени од реакции
14.388
Sport Klub Prenosi premijer ligu

Kompanija Telemach, vodeći slovenački operator televizije, interneta i telefonije, nedavno je preuzela ekskluzivno pravo prenosa mečeva najprestižnije svetske fudbalske lige – engleske Premijer lige.

Kompanija je danas objavila svoju odluku da televizijskom kanalu Sport klub daje ekskluzivno pravo prenosa za teritoriju Srbije i Makedonije, a Sport klub je najavio i novi sportski kanal u Makedoniji, koji će biti pokrenut od predstojeće sezone Premijer lige, u avgustu.

Telemach će prava na emitovanje određenih paketa utakmica Premijer lige ponuditi i televizijskim stanicama na tržištu Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije, dok će za tržište Kosova ponuditi kompletan paket. Distribuciju će obezbediti IMG, regionalni agent najunosnije fudbalske lige na svetu. Telemach i Sport klub obezbedili su gledaocima u regionu praćenje najpopularnijih engleskih zvezda fudbala tokom naredne tri godine, a preuzeta prava podrazumevaju sve tipove televizijskih i internet prenosa uključujući satelitske TV prenose, kablovsku televiziju, IPTV, kao i prava na prenos sadržaja putem mobilne telefonije. Za sve utakmice obezbeđena su LIVE i On-demand prava.

Preko IMG-a, obezbeđen je i novi celodnevni program koji prati sve aktivnosti Premijer lige. Sport klub će prikazivati najinteresantnije isečke sa ovog kanala, a kompletan program će se emitovati u HD kvalitetu u okviru ponuda digitalnih platformi Telemacha u Sloveniji i SBB-a u Srbiji. Gledaoci će tako moći da prate i dešavanja van terena vezana za najpopularnijih dvadeset timova sa ostrva koji se nadmeću za titulu šampiona Engleske.

Nemanja Simeunović, glavni urednik kanala Sport klub, izjavio je ovom prilikom: „Veoma smo ponosni što je Telemach izabrao Sport klub za partnera u prenosima najgledanije sportske lige. Ovo potvrđuje činjenicu da je naš televizijski kanal lider u regionu kada je sportski program u pitanju. Činjenica da ćemo našoj publici u celom regionu omogućiti od avgusta do maja takav doživljaj kao što je vrhunski fudbal Premijer lige, potvrđuje našu strategiju da tržištu obezbedimo visokokvalitetne TV sadržaje!“

http://www.miskobobic.com/sport-klub-prenosi-premijer-ligu/

што велите за ова?
Ова е тоа што се бараше, мислам дека сеа ќе имаме исто како што има СпортКлуб Србија, така ќе биде и СпортКлуб Македонија, уште да најдат квалитетни коментатори, како оној од Спортско Радио, и се ќе биде екстра.

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
се согласувам и ако ова е вистина едвај чекам бидејки српската спорт клуб е извонредна и + во македонија фали ваква телевизија со спортска програма

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Сега ми текна,кога беше при крај на сезона 09/10 Спорт Клуб (србија) изјавија дека ќе даваат Премиер Лига за сезона 10/11 :toe:

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
еве за тие што не ми веруваа дека спорт клуб пренесуваше серија а
« Sport Klub Srbija » 22.08.2009

06:00 ATP Cincinnati 1/4 Finale
08:30 MU TV: Burnley – Man. United
11:00 ATP Cincinnati 1/4 Finale
15:00 ATP Cincinnati 1/4 Finale
16:00 (DIR) S. liga: Celtic – St Johnstone
18:00 (DIR) Serie A: Bologna – Fiorentina
20:00 (DIR) ATP Cincinnati 1/2 Finale
22:30 Serie A: Siena - Milan
00:15 Klupske TV
01:00 (DIR) ATP Cincinnati 1/2 Finale
03:30 Rukomet (Z) EP

тука ја имате целата програма http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=119567&page=9 ако пак не сум во право извинете

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
^Во право си бе,и јас гледав Серија А на Спорт Клуб....имаше најава дека ќе даваат и Серија А и ПЛ за сезона 10/11 :toe:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Како може бе телевизија надвор од Македонија да откупува права за МК? Значи грешка одма од почеток. И секако дека МаксТВ или БумТВ нема да се нафатат за откуп. Како ќе ги вратат они парите? Ќе треба свои реклами да лепат на програмата од СпортКлуб. Жимикурв бе, и тоа мало задоволство шо го има(в)ме ни го зимаат. Жимикуров. Ќе ставам сеа 100 гига интернет и ќе гледам Премиер Лига на жимикуров слика, ебати работата ебати...Наместо да се оптегнам на тросед и голем ТВ пред мене, јас ќе се грбавам на компјутерот.

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
де бе не се возбудувај читај погоре ќе има фудбал :)

B

boki10messi

Гостин
Да не знае некој оваа програмата СпортКлуб Македонија ќе ја има ли на Бум ТВ???

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Да не знае некој оваа програмата СпортКлуб Македонија ќе ја има ли на Бум ТВ???
Таа уште не постои а ако постои неверувам дека ќе ја има бидејќи само коментаторот ќе биде македонски другото се ќе биде Унгарски како реклами и други глупости :tapp:

Член од
27 август 2008
Мислења
299
Поени од реакции
49
денес разбрав дека некој кабловски оператор ќе ги стави во понуда спортклуб и арена. најбитно од се е тоа што услугата ќе се наплаќа 10 евра месечно. а што е најлошо, тоа ќе се деси тек после нова година.
Шпекулација или не, останува да видиме.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
sega ce gledame odnapred zavrseni natprevari t.e makedonskite oti znaeme koja amfija raboti vo makedonija i kako se mestat utakmici a i ne e interesna koj ce gledame deca od 15 godini kako nastapuvaat i uste ne ispadnati od pubertetot mu vriat hormoni oa ne e cudnbo da padne i kik boks kaj nas i toa e del od fudbalot

Член од
27 август 2008
Мислења
299
Поени од реакции
49
sega ce gledame odnapred zavrseni natprevari t.e makedonskite oti znaeme koja amfija raboti vo makedonija i kako se mestat utakmici a i ne e interesna koj ce gledame deca od 15 godini kako nastapuvaat i uste ne ispadnati od pubertetot mu vriat hormoni oa ne e cudnbo da padne i kik boks kaj nas i toa e del od fudbalot
господ ни даде точка и запирка и не фрли на кокошките :nesvest:

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Абе штом откупиле права и за Македонија, мора да најдат некој начин да склучат договор со некој македонски оператор или телевизија и да ги продадат правата. Мислам дека МаксТВ има можност и дека ќе ги откупи и ќе стави 2 нови спортски канали за премиер лига и серија а, веројатно ќе се доплаќа некои си 100-200 ден и ќе си ги извадат парите, за БумТВ чисто сумњам ем се у голема загуба ем се непрофесионални, а може и некако повеќе кабелски оператори ќе ги откупат заедно правата.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
господ ни даде точка и запирка и не фрли на кокошките :nesvest:
more so kokoska si ti , me zamaras so gluposti ima postovi na koj se brzam i mi e bitno da me razberes a ne da mi vikas tocki zapirki .,.,/.,,=--(&)
p.ne e voa pismena vezba po makedonski za tolku da se zamaram i vo idnina ne me zamaraj so toa ako imas nesto da me citiras arno ako ne ne me citiraj i ne mi odi kontra-klizam

Kajgana Shop

На врв Bottom