Нема повеќе бесплатно гледање на Англиската Премиер лига!

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.713
Поени од реакции
43.734
И јас ја имав.. Сеа место неа мислам дека е пуштена еуроњус, ама ја уклучуваат кога ќе им текне.. Знам на таа унгарската Спорт Клуб уклучуваа MUTV, Chelsea TV, Barca TV и даваа утакмици од овие екипи од пред некоја година..Сигурен сум дека пак ќе ја пуштат кога ќе почне ПЛ, оти многу често вака ја менуваа, а + кај нас секогаш кога некоја од ТОП 4 Англиските екипи игра, а не ја даваат на некоја наша телевизија овие од кабелската уклучуваа странска телевизија на која ја има таа утакмица.. Така да и не се замарам баш.. Само малце ми е глупо што ќе нема македонски коментатор, ама и така и така нашиве само глупости тресат :)..

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Спорт клуб е многу квалитетна телевизија. Тоа што се појавува и кај нас мислам дека треба да го сфатиме позитивно. Во Србија Спорт Клуб се емитува на секој кабелски оператор и тоа без некоја посебна доплата. Во нормалните пакети го има. Не знам како ќе биде овде кај нас, но нема логика Спорт Клуб да ги откупи скапите ТВ права, со цел да го напрви Англиското порвенство недостапно за просечниот македонец. Сигурно целта им е што повеќе луѓе да го гледаат тој канал.
Јас на ова гледам како позитивен сигнал. Се надевам дека ќе најдат соодветни коментатори за натпреварите.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
[/COLOR]МОЈ ПРЕДЛОГ - ПЕТИЦИЈА ДО МАКЕДОНСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ (А1 - СИТЕЛ - МТВ ....)

Еве оваа тема нека биде доволна причина раководните луѓе (газдите) на нашите телевизии, да најдат сили и начин како да постигнат договор со Спорт Клуб.

Да се обидат да ги задржат гледачите (ги има во далеку поголем број од оние кои гледаат Шехерзад и Ѓумуш) односно и во иднина да гледаме квалитетни спортски настани почнувајки од Премиер Лига и Серија А (реално во овој миг двете најинтересни фудбалски лиги за македонската фудбалска јавност)
Сеа кј и да е ќе падне Хари па со тоа би требало да се подобри и фудбалов у Македонија. Ама и треба поголема заентересираност од Македонците за фудбалов у Македонија, заш ако се организира еден протест од сите навивачки групе дали 1 000 душе ќе се собера е ако можеше барем 7-8 000 да се собереја сосема друго ќе беше. Само мие публиката може да го подобримо фудбалов ама сите затрескани у тоа дали следна година ќе има Англиско, Италијанско... а никој не праша кој игра следна сезона у Македонска прва лига макар имале толку слаб клупски фудбал:smir:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Си имам сателитска и кабловска,уч к’р не ми чуе.А башка и планирав повеќе да не глеам премиер лига на Сител,од оние дегенине неможеш да го слушнеш ни навивањето на стадион ни ништо.Едно име на фудбалер не знаат да кажат,а кога ќе дојде прегледот на колото,на сред емитување пуштаат Бандини.Ма кур ни чуе.Ќе си гледаме Скај Спортс со Енди Греј и Мартин Тејлор.

RZ

Член од
3 април 2010
Мислења
75
Поени од реакции
14
Ја мислам дека лани кога сител ги откупи правата кажаа дека ги имаат откупено за повеке години (незнам колку точно), а и информацијава незнам малце не логична ми изгледа. Ај ке се среди, ке средат сигурно ке има на некоја од телевизииве

В

Вори

Гостин
Абе Сител праат малверзации,не се за верување.
Ако мораме да гледаме ПЛ по интернети и по кладилници,да даде Господ да пропадне Ѕинго заедно со неговата шугава кич телевизија.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
И јас ја имав.. Сеа место неа мислам дека е пуштена еуроњус, ама ја уклучуваат кога ќе им текне.. Знам на таа унгарската Спорт Клуб уклучуваа MUTV, Chelsea TV, Barca TV и даваа утакмици од овие екипи од пред некоја година..Сигурен сум дека пак ќе ја пуштат кога ќе почне ПЛ, оти многу често вака ја менуваа, а + кај нас секогаш кога некоја од ТОП 4 Англиските екипи игра, а не ја даваат на некоја наша телевизија овие од кабелската уклучуваа странска телевизија на која ја има таа утакмица.. Така да и не се замарам баш.. Само малце ми е глупо што ќе нема македонски коментатор, ама и така и така нашиве само глупости тресат :)..
Исто даваат и на српскана програма Спорт Клуб :toe:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.661
Поени од реакции
9.972
Абе сето ова е ок. Македонскиот фудбал умира од друга причина, на сите јасна. Одиш да гледаш фудбал, а не тепачки кои често се случуваат. Згора на тоа неретко знаат да ги местат утакмиците за гајба пиво....

Така да дома ем ми е посигурно дека некоја будала нема да ме удри со стол/камен или некој трет тврд предмет, ем нема да ја гледам македонската фарса во 25-30 кола. Се сеќаваш на ланската сезона? Колку екипи се откажаа поради протест? Па пак сезоната некако заврши...
Калчополи пред брзо време беше ;)
Али да не идам оф-топик многу тоа е веќе друга тема.
Мене лично ништо не ми менува ова,и онака оваа година освен малце што гледав италијанско на ТВ друго првенство и не гледав ( Светско не се рачуна тука ) така да свеједно ми е дали ќе даваат или не :)

B

boki10messi

Гостин
Нека одат сите у пм. Питање на време е кога и воздухот шо го дишеме ќе ни го забранат.. или ќе треба да плаќаме за него.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.589
Поени од реакции
14.389
Тие што ја имате на кабловска, радувајте се да не склучат СпортКлуб договор со некоја од МаксТВ, БумТВ, или ТоталТВ, тогаш тие ќе ги имаат правата за пренос, и сите кабловски ќе мора ја исклучат од употреба програмата, исто како што направија сега со Пинк (која легално се гледа само на БумТВ).

Иначе мислам дека некоја македонска телевизија ќе склучи договор со СпортКлуб и од нив ќе ги превзема преносите. Ако не, не гледајте порничи во текот на целиот месец, чувајте си лимит, и ќе си глеате без проблем. :)

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
1.Тие што ја имате на кабловска, радувајте се да не склучат СпортКлуб договор со некоја од МаксТВ, БумТВ, или ТоталТВ, тогаш тие ќе ги имаат правата за пренос, и сите кабловски ќе мора ја исклучат од употреба програмата, исто како што направија сега со Пинк (која легално се гледа само на БумТВ).

2.Иначе мислам дека некоја македонска телевизија ќе склучи договор со СпортКлуб и од нив ќе ги превзема преносите. Ако не, не гледајте порничи во текот на целиот месец, чувајте си лимит, и ќе си глеате без проблем. :)
1. или ќе си имаш како мене кабловска која кради и од бум и од макс и од тотал тв и ќе си фаќаш се:pos2:
2. тоа сигурно неко сигурно ќе сака да си го зголеми рејтингот

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
ништо чудно,еве во Германија немаме можност ниту со претплата да го гледаме Шпанското,Италјанското,Француското првенство...на Скај Греманија(со претплата) оди само германско и англиско + европските купови...што значи во најскоро време и во Македонија не ќе можете да следите некој странски првенства без претплата а можда и никако...

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Нема шанси да останиме без Италијанско и Англиско, едноставно има многу гледачи.

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Sport Klub Prenosi premijer ligu

Kompanija Telemach, vodeći slovenački operator televizije, interneta i telefonije, nedavno je preuzela ekskluzivno pravo prenosa mečeva najprestižnije svetske fudbalske lige – engleske Premijer lige.

Kompanija je danas objavila svoju odluku da televizijskom kanalu Sport klub daje ekskluzivno pravo prenosa za teritoriju Srbije i Makedonije, a Sport klub je najavio i novi sportski kanal u Makedoniji, koji će biti pokrenut od predstojeće sezone Premijer lige, u avgustu.

Telemach će prava na emitovanje određenih paketa utakmica Premijer lige ponuditi i televizijskim stanicama na tržištu Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije, dok će za tržište Kosova ponuditi kompletan paket. Distribuciju će obezbediti IMG, regionalni agent najunosnije fudbalske lige na svetu. Telemach i Sport klub obezbedili su gledaocima u regionu praćenje najpopularnijih engleskih zvezda fudbala tokom naredne tri godine, a preuzeta prava podrazumevaju sve tipove televizijskih i internet prenosa uključujući satelitske TV prenose, kablovsku televiziju, IPTV, kao i prava na prenos sadržaja putem mobilne telefonije. Za sve utakmice obezbeđena su LIVE i On-demand prava.

Preko IMG-a, obezbeđen je i novi celodnevni program koji prati sve aktivnosti Premijer lige. Sport klub će prikazivati najinteresantnije isečke sa ovog kanala, a kompletan program će se emitovati u HD kvalitetu u okviru ponuda digitalnih platformi Telemacha u Sloveniji i SBB-a u Srbiji. Gledaoci će tako moći da prate i dešavanja van terena vezana za najpopularnijih dvadeset timova sa ostrva koji se nadmeću za titulu šampiona Engleske.

Nemanja Simeunović, glavni urednik kanala Sport klub, izjavio je ovom prilikom: „Veoma smo ponosni što je Telemach izabrao Sport klub za partnera u prenosima najgledanije sportske lige. Ovo potvrđuje činjenicu da je naš televizijski kanal lider u regionu kada je sportski program u pitanju. Činjenica da ćemo našoj publici u celom regionu omogućiti od avgusta do maja takav doživljaj kao što je vrhunski fudbal Premijer lige, potvrđuje našu strategiju da tržištu obezbedimo visokokvalitetne TV sadržaje!“

http://www.miskobobic.com/sport-klub-prenosi-premijer-ligu/

што велите за ова?

Kajgana Shop

На врв Bottom