Inception (Можни спојлери!)

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
На крајот испадна дека е во сон или како ? Пошто тотемот се вртеше кога се сретна со децата, а нели само во сон се врти ?

Да, се вртеше АМА... филмот заврши пред да падне тотемот. На тебе е да одлучиш дали беше сон или не.

А како го објаснуваш тоа со тотемот ?

шо да објаснам? во врска со тотемот? тоа шо не догледуваш дали паѓа?
режисерот сака да те збуни, да те остави во недоумица, затоа го прекинува филмот пред да видиш дали ќе падне или не.
инаку тотемот се вртеше, но и почна да се клати.

Мајкл Кејн не се појавува во вообичаените сонови на ДиКаприо.
Така да реалност е.
Тоа никаде не беше кажано така да неможеш да го знаеш за сигурно.

Тоа никаде не беше кажано така да неможеш да го знаеш за сигурно.
Michael Caine stated that "[The spinning top] drops at the end, that's when I come back on. If I'm there it's real, because I'm never in the dream. I'm the guy who invented the dream."

Добар филм, но ме нервира тоа што се разбира многу лесно, не е од оние филмовите како Shutter Island што те тера малце повеќе да размилиш, но искрено супер филм е...
Го глеав вчера во 1080p... wow! :)

Вчера го гледав...неверојатна приказна одамна чекав да гледам одличен филм. Иначе на крајот заглавeн беше во лимбот си ја креираше реалноста по која копнееше...

Го изгледав на 720p, одличен филм, без разлика дали е или не е оргинална идејата, сепак добро изработен филм.

Филм со добар концепт но по мене малце преценет на IMDB. Нормално, вкусови се во прашање па според мене не може овој филм да котира повисоко од ремек-дела и револуционерни филмови како Терминатор 2 и Матрикс кецот, кои според мене се најдобрите sci-fi филмови на сите времиња.

Ја го глеав брзо откако почнаа да го прикажуваат на кино али ништо посебно не ми се виде, не е лош али дефинитивно ништо посебно, обично филмче...

на мене баш ми беше топ.. подобар ми беше од Shutter Island.. али на кој до што му е.. :tv:

imagination-inception-bj-funny-imagination-weapon-demotivational-poster-1280969702.jpg
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Филмов беше добар ама е еден од најпреценети филмови во историја. Да имаше добри визуелни ефекти и......... па тоа е тоа. А целата идеја на Inception ти е ова
yo-dawg-drinking.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom