Несакана бременост! Што после тоа ?

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Дај кажи и дека и во странство има тестови за бременост,достапни се насекаде,не се скриени.
Може сама да излезе и да си купи.

Знае дека има тестови .. Aма нејзините ја држат мноогу строго,татко и посебно...татко и ќе биде афтер шок последица :) Mногу незгоден чоек бил, и он е еден од главните проблеми..што ќе се деси кога ќе дознае... :) Ми се чини ќе треба кај мене у подрум да ги кријам,некое време :icon_lol:

Нека купи во странство тест, таму уште полесно, никој не ја знае, нема зошто и да се срами :)

Знае дека има тестови .. Aма нејзините ја држат мноогу строго,татко и посебно...татко и ќе биде афтер шок последица :) Mногу незгоден чоек бил, и он е еден од главните проблеми..што ќе се деси кога ќе дознае... :) Ми се чини ќе треба кај мене у подрум да ги кријам,некое време :icon_lol:

Ме насмеа со болдираното погоре...Овде може да се секса со другар ти а од друга страна не може да излезе да купи тест за бременост.Не држи вода брат...како и да е сепак иако има само 18 години треба да си ја сфати и она работата сериозно.Како што знаела да се секса така сега нека преземе одговорност нека се прегледа со тестови на гинеколог нека иде а не само душата на другар ти да му ја вади.За танго треба двајца.

Знае дека има тестови .. Aма нејзините ја држат мноогу строго,татко и посебно...татко и ќе биде афтер шок последица :)
Можноста за прерано забременување на една девојка е правопропорционална со строгоста и незгодноста на нејзиниот татко. Нели е интересно како ова секогаш им се случува на деца кои се држат „со синџир“? :)

Инаку он топик:

1) Нека направи тест;

2) Во зависност од резултатот:
- во случај да не е бремена:
a) нека прослави и нека се пази во иднина;

- во случај да е бремена:
b) нека направат отворен муабет со своите родители за ситуацијата;

Колку и да се строги родителите, секако дека ќе им помогнат повеќе отколку што ние ќе му помогнеме на него.

Несакана бременост , што потоа?

Ништо, мислам ништо страшно шо, ќе го родиш и ако немаш услови за чување ќе го дадеш на посвојување, со што ќе направиш МНОГУ ПОГОЛЕМ чин од абортусот.
Некој ќе се најде, ќе го посвои, и ќе створи човек од него, а не вака, Абортусот е еден вид на убиство.

Може ке звучам малку грубо ама посилно е од мене!

Добро бе дали воопшто слушнал твојот другар за средство наречено кондом?
Дали мислел тој од последиците пред да се одлучеле на тој чекор да имаат односи?
Дали знае тој дека доколку абортира може да се искомлицира и да неможе да има деца?
Колку што знам јас апчиња за абортус не постојат.Можеби сум грешка не знам.
Најдобро е да се посоветувате со гинеколог и да ви ги објасни опасностите кои се предизвикани од абортусот.Зошто како што кажа некој абортусот е убиство.Бебето не е виновно за ништо.
И ако не е трудна девојката нареден пат да мислат и двајцата.

Може ке звучам малку грубо ама посилно е од мене!

Добро бе дали воопшто слушнал твојот другар за средство наречено кондом?
Дали мислел тој од последиците пред да се одлучеле на тој чекор да имаат односи?
Дали знае тој дека доколку абортира може да се искомлицира и да неможе да има деца?

Колку што знам јас апчиња за абортус не постојат.Можеби сум грешка не знам.
Најдобро е да се посоветувате со гинеколог и да ви ги објасни опасностите кои се предизвикани од абортусот.Зошто како што кажа некој абортусот е убиство.Бебето не е виновно за ништо.
И ако не е трудна девојката нареден пат да мислат и двајцата.

• Фала богу дека знае,не е од Марс...ама се десило,јбг,снемал кондом у тој момент..и шо да праиш
  • А ти кога се сексаш,мислиш на пелени и млеко..?? У тој момент хормоните не ти даваат на ништо друго да мислиш,освен на секс.
  • Знае... ја барем сум доста добро запознаен околу абортусот и му објаснив убаво.. не планира абортус..

Некој ќе се најде, ќе го посвои, и ќе створи човек од него, а не вака, Абортусот е еден вид на убиство.

Да не цитирам многу, има убаво повлечена линија околу убиството. Раѓањето. Морално нема многу разлика, практично - МНОГУ. И убаво е да се има став, но да седиш на интернет и осудуваш е идиотско, и нормално додека не добиеш напад на хипокризија и си за абортус, кога несакајќи ќе шприцнеш.

А за посвојување, отвори прозор и ѕирни во реалноста од таа холивудска скрипта.

.. не планира абортус..

Епа ако не планира абортус, тогаш решена работа (тука иде песната: „Свадба ееее големааа, денес се женаам“..., ама ме мрзеше да ја барам на јутјуб;))

• Фала богу дека знае,не е од Марс...ама се десило,јбг,снемал кондом у тој момент..и шо да праиш
  • А ти кога се сексаш,мислиш на пелени и млеко..?? У тој момент хормоните не ти даваат на ништо друго да мислиш,освен на секс.
  • Знае... ја барем сум доста добро запознаен околу абортусот и му објаснив убаво.. не планира абортус..

-Па ако немал кондом во себе можел да одложи на саат својот план и да тркне до аптека и да купи кондом:uvo:
-Мојот интимен живот не е битен дали се сексам и што мислам кога го правам тоа ама најпрвин ке размислам за опасностите кои следаат и ова не е прва ниту последна случка и мислам до сега дека требало да му биде јасно.Ебате хормоните нека се стисне мајка му стара во прашање е пола час да отиде до аптека.Знаеш сигурно колку девојчиња затруднеле заради тоа невнимание па после ке има оф леле мори мајко.Можела девоијката да купи и антибеби пилули кои се земаат на неколку часа после сексуалните односи.
-И сега ако не планира абортус како ке излезе девојчето пред очите на својот строг татко ке му рече:Тато трудна сум што да правам:nesvest:

Oд страна е лесно да се каже ама биди во негова кожа па да видеме како ке размислуваш.
Ке си речеше:Ех да имав во себе кондом немаше да мислам толку сега.

За џабе ли на систематските прегледи ни ги кажуваат тие опасности и дека треба да се користи контрацепција и дека треба да отидеш кај гинеколог кога се одлучуваш на тој чекор.

блла бла бла реклама за кондоми бла бла

Шо си запнала, после некое време се ослободиле во врската и си почнале без кондом?
Ти во врска редовно користиш кондом? Океј за првите пати.. Никој не практикува стално со кондом во сериозна врска ако може да наречам, или мањебитно, редовен секс.

Едит: клише момент: со кондом е исто како да лижеш сладолед преку стакло или целофан или слично наводно смешно.

Пред се нека утврди бременост малата,зошто женските така фино знаат да испаничат и да се преокупираат со нешто дека е така а уствари да нема благе везе и се да е до психата. Ако не дај боже е трудна,тогаш останува заедно да решат што ќе прават ако викаш дека не се за земање тогаш најдобро решение е абортус,али нека не чекаат до точка кај што нема враќање веќе. На крајот на краиштата нека збори со мајка и ако не може со строгиот татко она ќе и даде совет..........ако не мекици. И кажи му дека постои нешто што се вика орален секс,ќе го спаси од многу несакано затруднети девојки,ако веќе нема пари за кондом.

Шо си запнала, после некое време се ослободиле во врската и си почнале без кондом?
Ти во врска редовно користиш кондом? Океј за првите пати.. Никој не практикува стално со кондом во сериозна врска ако може да наречам, или мањебитно, редовен секс.

Едит: клише момент: со кондом е исто како да лижеш сладолед преку стакло или целофан или слично наводно смешно.

Во ред е,јас реков ке бидам груба ама мислам дека сум во право,а можеби и грешам who knows,и не знам колку им е време врската на нив ама ете сега ке си маваат главата од зид.
Можебби и девојката не е трудна и е сето тоа само стрес.
Сум се осекала јас слично и ми каснело дури и по два месеци.

Во ред е,јас реков ке бидам груба ама мислам дека сум во право,а можеби и грешам who knows,и не знам колку им е време врската на нив ама ете сега ке си маваат главата од зид.
Можебби и девојката не е трудна и е сето тоа само стрес.
Сум се осекала јас слично и ми каснело дури и по два месеци.

Абе те сфаќам, и јас знам како е кога на партнерката и каснело цел месец, значи ти се случило, си имала и ти незаштитен секс, и малце губиш во сериозност кога преку смајлиња трескаш глава у ѕид зошто не користеле кондом? :-) се дешава, олади, и ако ти можеш да дигнеш ручна во момент на страст кога би силувала стол ако не влезе во тебе, туку отиде до аптека да бара кондом, спуштам капа и ти давам рака.

-Па ако немал кондом во себе можел да одложи на саат својот план и да тркне до аптека и да купи кондом:uvo:

Искрено, детски муабет.

Нека си направат првин тест, нека не кројат капа на нероден петко:)

Може на девојката да и касни од милион други причини, а башка и психолошкиот момент многу влијае, самата помисла и нервозата се важен фактор.

Ако веќе е трудна, ќе треба отворено да седнат и да кажат по дома, најдобро е да најдат заедничко решение. НА крајот на краиштата па со 22 години и не е до толку мал, мора да си ја превземе одговорноста.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom