Хахаха, сериозно ти ова?Иниеста немаше,ама баш никакво влијание во играта.
Досега немам видено во таква ситуација да се суди офсајд.
не бе ултимејт фајт е ...А ова е машки или женски фудбал? Море ќе ви кажи Мурињо убо вас од барса шо сте навивачите, има да плачите солзи да роните...
Најсериозно.Хахаха, сериозно ти ова?
Секогаш се суди во таква ситуација офсајд, зашто топката беше упатена кон Иниеста а некој реагираше така на нафрлената топка зашто ќе стигнеше до Иниеста, што значи, влијае.
Значи СЕКОГАШ се суди.
во прво полувреме топката беше упатена кон ван перси(офсајд) но не ја доби тој туку Кајт топката( не беше во офсајд) и судиите свирнаа, и баш кајт се сврте кон судијата и со рацете го молеше да си ја преиспита одлуката.Хахаха, сериозно ти ова?
Секогаш се суди во таква ситуација офсајд, зашто топката беше упатена кон Иниеста а некој реагираше така на нафрлената топка зашто ќе стигнеше до Иниеста, што значи, влијае.
Значи СЕКОГАШ се суди.
Хахаха ако има офсајд се свири офсајд бе фудбалски експерту, како може такво нешто да истрескаш, не е ова фаул на средина од терен па да пушти предност, или у краен случај топката и да стигнеше до играч на Холандија пак би требало да свирне офсајд.Најсериозно.
Иниеста беше на неколку метри далеку од ВДВ,требаше он да ја остави,па да ризикува,да не свири офсајд:tv:
Топката ќе стигнеше до Иниеста,ама не стигна.
Ако имаше офсајд,беше пуштен предност.
Линискиот судија веројатно тоа чекаше,да види дали топката ќе стигне до Иниеста.
Експерту.Ако ти си напаѓач,а јас дефанзивец,ти добиваш топка(и си во офсајд),јас ја земам топката пред тебе.И зошто тука да свири офсајд и да се прекинува играта,кога може се нормално да си продолжи?Е сега што лошо изреагира ВДВ,тоа е друга работа.Хахаха ако има офсајд се свири офсајд бе фудбалски експерту, како може такво нешто да истрескаш, не е ова фаул на средина од терен па да пушти предност, или у краен случај топката и да стигнеше до играч на Холандија пак би требало да свирне офсајд.
Иначе ете, се виде на клипот дека не било офсајд, чиста ситуација.
Грешка си друже,бидејќи немаа контрола над топката,и одбиената топка дојде до Цеск,се суди тоа офсајд.И јас помислив дека е офсајд,ама кога погледав уште еднаш се гледа дека е чиста ситуацијата..)Експерту.Ако ти си напаѓач,а јас дефанзивец,ти добиваш топка(и си во офсајд),јас ја земам топката пред тебе.И зошто тука да свири офсајд и да се прекинува играта,кога може се нормално да си продолжи?Е сега што лошо изреагира ВДВ,тоа е друга работа.
Иначе ете и на видео се потврди дека нема офсајд,значи регуларен гол.
Убаво кажано.:smir:Вака, првин да кажам дека немав ништо против Шпанија се до мечот кој го изиграа со Чиле. Сите кои го гледале натпреварот сигурно знаат дека тоа и не личеше на натпревар, во неколку наврати и коментаторот на HRT2 напоменуваше дека во неговата незнам колку годишна кариера како коментатор таков циркуз нема гледано и неколку пати онака у нервоза викаше дај судијата веќе нека свири крај и нека го прекине овој циркус. Е сега, да играше Нов Зеланд таков фудбал против на пример Бразил, немаше да ми биде криво, знаеме кој е Бразил, а кој Нов Зеланд, но таков (не)фудбал да игра актуелен европски шампион, репрезентација со такви играчи е тоа стварно е жалосно и грозно. Како така Шпанците ја минаа групата, завршија и први на табелата, заслужено, но не и премногу воодушевувачки. Онака просечно! После следеше натпреварот со Португалија, победа на Шпанија со гол од офсајд. Хмммммм... Гледам тука пишувате Шпанија доминирала во тој натпревар, па што? Голот беше нерегуларен и тоа е важно, а не кој повеќе посед на топка има. Ниту против Парагвај не изигра нешто посебно. Единствената онака добра утакмица која Шпанија ја изигра во свој стил беше онаа со Германија. Да разјаснам уште сега дека не сум навивач на Холандија. Ми се допаднаа и едните и другите во финалето, цврста игра кој и да победеше ќе беше заслужено! Единствено што не ми се допадна беше глумењето од страна на шпанците. Да, имаше неколку груби стартови(стартот над Алонсо) но имаше и такви чести театрални паѓања, па мислам дека судијата наместо картони требаше да дели оскари за глума. Како и да е, од досега прикажаното според мене Холандија малку повеќе заслужуваше да биде шампион, но тоа е фудбалот. Честитки до сеие навивачи на Шпанија!