„Разновидноста“ на производите на пазарот...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Зарем не ви е смачено години веќе наназад едни те исти производи да купуваме и гледаме низ маркетиве-Појди во веро, тинекс, СП.. и секој ден иста приказна- купуваме од истите производи- НИКАКВА разновидност :uvo:- НИШТО НОВО:nenene:
исти чоколади, исти сокови, млеко и млечни производи, паштети .... и да не набројувам понатаму
ВО СЕ’ - ОГРАНИЧЕНИ.
Немаме ИЗБОР

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Pa dobro sto ocekuvas .. toa e .. novi proizvodi nema , site se isti samo so promeneto ime ..

Treba da se izmislat novi produkti , za da imame noviteti .. I da gledas reklama za novo cokolado , koa ke mu vides sostav ke zabeleziz deka novo e samo imeto ..

Г

Господ

Гостин
Oбјасни де.
Во 2 реда си напишал како ти смачило од 30те врсти чоколади кои можеш да ги најдеш во тинекс.Или има нешо повеќе?
Да не треба назачки да го читаме текстот?

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
ОК
јасно -хахахахаха
БИДЕТЕ СИ И ПОНАТАМУ ЗАДОВОЛНИ (млекото, маргаринот...) купувајте ги, јадете ги од што морате - друг избор и немате

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Cool , a so predlagas ? Da izmislime nov vid na kravi koi ke davaat nov vid na mleko , dosega ne videno ? Ili kokoski koi ke nesat cokoladni jajca ?

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
За разлика од пред 20 години,избор имаме и те каков :smir: Од секој продукт има добри 100 различни вкусови и што сакате повеќе?

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
тоа што мислам, точно значи дека производите со кои ние сме задоволни се само 2% од палетата на производи што можеме да ги имаме
очигледно по коментарите на кориснициве на форумот овде-на коишто ни најмалку не им замерам имало огромно влијание блокадата на нашава држава кон светот и резултатот е толку голем, што повеќето не ни знаат што тоа уште треба да има по маркетите.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
тоа што мислам, точно значи дека производите со кои ние сме задоволни се само 2% од палетата на производи што можеме да ги имаме
очигледно по коментарите на кориснициве на форумот овде-на коишто ни најмалку не им замерам имало огромно влијание блокадата на нашава држава кон светот и резултатот е толку голем, што повеќето не ни знаат што тоа уште треба да има по маркетите.
а тоа е според тебе што .. што е тоа шо го нема а треба да го има по маркетите .. ?
споед мене различни производи има .. има разновидност ..
мене шо ми пречи е шо нема веќе природни производи .. се е генетски сменето, хемија еден куп, инаку шо е тоа е ..

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.878
Па со оглед што од Македонија сум излегол 2-3 пати од кои еднаш било на ескурзија, и немам поим што би требало да има...
Можеш да дадеш малку подобар вовед на темата, ва ка малце глупаво ти изгледа...
Искрено незнам што им фали на маркетите. Можеш да најдеш што ти душа сака, и како што кажаа за разлика од порано имаме дфоста поголем избор!

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
а тоа е според тебе што .. што е тоа шо го нема а треба да го има по маркетите .. ?
споед мене различни производи има .. има разновидност ..
мене шо ми пречи е шо нема веќе природни производи .. се е генетски сменето, хемија еден куп, инаку шо е тоа е ..
супер.. еве и тоа е одличен аспект на потрошувач кој сака здрава храна природно одгледано (биолошки)
но,каде се руските( паштети од шпроти, пелимени, брезов сок)..., мексиканските и шпанските производи, па дури и кинеската храна - иако не сум поборник на брза храна , меѓутоа синоном за брза храна во поголем дел од светот се токму производите од кинеската кујна, а не хабмургерот и хот-догот кои беа хит на Запад во 70-те , а кај нас пристигнаа втора половина на 80-тите години и сеуште се хит.
Дури и немора да одам толку далеку- грција, албанија и бугарија исто така имаат доста што да се проба

B

Borg_Drone

Гостин
И мене ми е смачено од турски производи од типот на „Eti“ и „Shimshek“ ама тоа е тоа, кога нашата држава не знае да го заштити пазарот од ѓубре тоа ти е........ А и да го заштити и да почнат маркетите да носат продукти од ЕУ; произведени во ЕУ џабе е кога народот ќе нема пари да го купи тој продукт.
Единствено "VERO","KAM", и „Тинекс“ се одвојуваат од другиве, ама оди во ВЕРО купувај да те видам, ако немаш длабок џеб.....

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
И мене ми е смачено од турски производи од типот на „Eti“ и „Shimshek“ ама тоа е тоа, кога нашата држава не знае да го заштити пазарот од ѓубре тоа ти е........ А и да го заштити и да почнат маркетите да носат продукти од ЕУ; произведени во ЕУ џабе е кога народот ќе нема пари да го купи тој продукт.
Единствено "VERO","KAM", и „Тинекс“ се одвојуваат од другиве, ама оди во ВЕРО купувај да те видам, ако немаш длабок џеб.....
Epa toa e taka koa se 2 do 3 pati poeftini od Nestle , Dorina itn .. Toa ke go ima vo marketite .. em oni pravat pogolema pari od toa eftino sranje , em ti davas pomalce za blago .. a prakticki isti sostojki se stavat , samo Nestle imaat podobri vkusovi ..

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Морам во секоја втора тема да НАГЛАСУВАМ дека не треба да си ја покажувате колективната поддршка во реметење на теми и мислења?
Избришав 14 мислења од тема со 20 и нешто мислења.
Имате репутации, пораки на профили, приватни пораки. Остајте ги темите за оние кои ќе ги разберат и оние кои навистина имаат да кажат нешто поразлично од излитени досетки.
Следен таков пост на темава или било каде низ подфорумов ќе си понесе ем црвен картон ем бан од тема/форум.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
маркетите се доволно големи (огромни) така што воопшто не е проблем да на нивните рафтови се сместат и турските и производите од цел свет-
не мора да спориме воопшто околу тоа што е повкусно , што ефтино, а што скапо.токму затоа ја отворив темава за да во нив има поголем избор а тоа значи некој бира специјалитети од различни делови на светот, некој бира спрема брендот,а некој спрема цената или исклучиво спрема цената.

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Зарем не ви е смачено години веќе наназад едни те исти производи да купуваме и гледаме низ маркетиве-Појди во веро, тинекс, СП.. и секој ден иста приказна- купуваме од истите производи- НИКАКВА разновидност :uvo:- НИШТО НОВО:nenene:
исти чоколади, исти сокови, млеко и млечни производи, паштети .... и да не набројувам понатаму
ВО СЕ’ - ОГРАНИЧЕНИ.
Немаме ИЗБОР
За болдираново,мора да се сите исти.....бидејки составот на чоколадата е таков каков што е....може да биде диетална или нормална,бела или црна...но составот е исти.Доколку би се сменало неѓшто,тоа не би било чоколада,туку нешто друго....со вкус сличен на чоколадата.А постојат многу необични продукти...тргнувајки од зеленчуци и овошја....па до плескавици од месо од змија и стаорци.Меѓутоа дали има интерес за вакви продукти....и дали воопшто самиот би ѓи пробал?!:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom