Германија - Шпанија * 1/2 финале на Светското Првенство *

• Креатор на темата Креатор на темата mercenary
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација ќе влезе во финалето?

• Вкупно гласачи
    142
  • Гласањето е завршено на .
ПАУЛ FTW ! ! :vozbud:
шваби, немојте да сте го чепнале ѕверот, ќе ве кинам! :baeh:

и потврдено, ќе добиеме сосема нов освојувач на светските мундијали.

Хммм.... Јас не би рекла :) Јас би рекла баш заслужено :smir:

И јас би рекол ..НО секој пат кога ќе ми текне на Швајцарија - автоматски ми текна дека Шпанија изгуби од нив ... Холандија засега нема нерешено па камоли пораз =)))

83003918.png

Paul - the legendary octopus.... worst nightmare for the Germans, since Stalin :vozbud:

И јас би рекол ..НО секој пат кога ќе ми текне на Швајцарија - автоматски ми текна дека Шпанија изгуби од нив ... Холандија засега нема нерешено па камоли пораз =)))

Еден кикс може секому да се случи :) Башка го обелеа образот :)
Франција од Сенегал изгуби на времето, па на крај светски прваци станаа :)
Не е мера дали некој имал изгубен натпревар или немал :)
Нека победи подобриот и ондак то :smir:

Браво за играта на Шпанија, вечерва разочараја Германциве....сеа остана да се надеваме на 3то место :(

RAUSSSSSSSS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ах деца деца, викав јас дека Алонсо и Чави не се Макси Родригез и Милнер, убоо си типував на чиста победа на Шпанија. Тоа е тоа немци, подобриот победи, ептен се дигнаа фановиве на Германија овде, али џабе...
Моите очекувања се остварија, т.е. победи средниот ред на Шпанија, буквално ги прегазија противниците, имаа целосна контрола на средината на теренот и дојдоа до заслужена победа и пласман во финале. Ми се напраи мерак .!.

Vamos Espana xD

Не е мера , но штрчи во статистика :pos2:

И јас така викам , ако изигра подобро Шпанија - алал нека им е .

Битно да гледаме убав фудбал =)):smir:

Франција не загуби од никој кога го освои светското првенство, ниту беше со Сенегал во група.

Честитки на фановите на Шпанија.

ИЗИ ПИПОЛ ИЗИ !!!! Холандија појак фаворит од Шпанија? :))) Сите на Џаро роднини а? :D . Брзо ќе дојде 11ти кај и да е. Ќе ве снема исто како БОБИ[MKD] :D

A што ако ги има сите победи а во финале биде надиграна? Нема да биде заслужена титулата на Шпанија !? Битно е да се победи на најважните натпревари :)

Некако слабо активна ми е темава :pos:

Битно играле добар фудбал .... 14 years trophyless and counting. :tv:

Сите победи и порази до сега што беа се бришат. Се се заборава. Баталете статистики и субјективни мислења.
Ќе победи оној повеќе ја посакува титулата, оној кој ќе го остави срцето на терен, оној кој што ќе се бори за секој сантим од теренет а притоа нема да го изгуби умот.
Се друго е релативно.

Репрезентациите кои најмалку заслужија и кои најмногу беа потпомогнати од судиите се наоѓаат во финалето. Зошто го велам тоа?

1. Вториот гол на Холандија синоќа беше постигнат од офсајд. РвП влијаеше врз одлуката на Муслера. Конечен резултат 2:2.
2. Голот на Виља против Португалија беше постигнат од офсајд (поточно 37 цм). Доколку не беше признаен, 0:0.
3. Беше поништен чист гол на Парагвај против Шпанија. Резултат 1:1.

Сега очекувам дека сите ќе се бунат за непризнаениот гол на Англија против Германија. И да беше признаен, конечен резултат, 4:2.

Како што не го следев минатото финале Италија:Франција, како и она срамнo финале Манчестер: Барселона, така нема да го следам ни ова...

П.С. Пол утре ќе биде суши :D
1.Ван Перси воопшто не влијаеше на играта,регуларен гол.А и ти си единствениот што се будни.
2.Виља беше во офсајд,ама сантиметри беа во прашање,такви грешки се случуваат секоја втора утакмица.
3.Кој поништен гол???Оној на Валдез?Па Кардозо беше во офсајд и доволно му сметаше на Пике за да неможе да реагира.

И ти со цел памет мислиш дека ако Англија израмнеше 2:2,на крај ќе беше 4:2??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom