Maкедонци во Германија...

• Креатор на темата Креатор на темата trendafilruzev
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo na site makedonci vo germanija..
jas sum od keln i ve pozdravuvam...
Od kade ste i kade ziveete vo Germanija??:wink:

:icon_excl??????
Zdravo na site makedonci vo germanija..???????:icon_excl:icon_excl

Не , туку сака да види кај и се и каде се во Германија , "Od kade ste i kade ziveete vo Germanija"
trendafilruzev што бараш во Германија ? -Дојди во Македонија да видиш живот што е .

Македонци во Германија,кога ќе дојдете тука да ги трошите вашите парички,да отворите некое бизнисче,да вработите некое Македонче..интересно би било..или немате аир од враќање назад ?

Под Форум - Свет,Случувања,''Македонска Дијаспора'' !!!!

@Трендафил - Навистина си од Келн? Не си од МК? Дај кажи како е таму? Јас сум бил во Франкфурт,неколкупати,имам и работено таму на времето..Поздрав

ouu makedonci dojdete da ve prosetam da vidite kolku ni e ubavo vo germanija . hahaa

Не ми се верува колкава врева кренавте за топиков, го напднавте чоекот ко кој знае што да кажал. Постот и прашањето му беше сосема нормално, што одма проблем напраивте... Но комент..

У секој случај да одговорам на топикот: јас живеам во Германија (студирам) и сум во Штутгарт ;)

Келн е убав, бев пред некој месец а се надевам за некој месец да го посетам пак, можеме да удриме некоја uber alles собиранка :)

Zdravo

Zdravo na site makedonci vo germanija..
jas sum od keln i ve pozdravuvam...
Od kade ste i kade ziveete vo Germanija??:wink:

Zdravo sakav da te prasam nesto vo vrska so fakultetite vo Keln?kolku se golemi sansite da se zapissam tamu na studiii?
fala pozdrav
:helou:

--- надополнето ---

Zdravo.Mozes da mi kazes nesto konkretno sto studii ima tamu za nas od mkd i kolku se plaka na semestar? fala mnogu
Не ми се верува колкава врева кренавте за топиков, го напднавте чоекот ко кој знае што да кажал. Постот и прашањето му беше сосема нормално, што одма проблем напраивте... Но комент..

У секој случај да одговорам на топикот: јас живеам во Германија (студирам) и сум во Штутгарт ;)

Мене татко ми е во Германија поточно во Франкфурт...да завршам факултет уште една година ќе бегам и јас здравје само прашање имам колку е реално да се запишам таму на факултет, односно да продолжам можеби на мастер студии од областа на менаџмент, инаку сум одличен студен со висок просек, англиски знам, ама германски врска неам...овоа како надоврзување на прашањето на членот над мене...

Мене татко ми е во Германија поточно во Франкфурт...да завршам факултет уште една година ќе бегам и јас здравје само прашање имам колку е реално да се запишам таму на факултет, односно да продолжам можеби на мастер студии од областа на менаџмент, инаку сум одличен студен со висок просек, англиски знам, ама германски врска неам...овоа како надоврзување на прашањето на членот над мене...

А баш тоа е основата...

http://tourismus-in-mazedonien.blogspot.com/ :aplauz:

Мислам дека нема да имаш проблем. Да имаше некое основно познавање, ќе ти беше полесно, но малку повеќе ќе запнеш. Нашинци оделе без знаење ниту на англиски ниту на друг јазик, но се снашле, посетувале курсеви, комуницирале. Ти имаш предност што имаш веќе родител таму.

Можеш да студираш на англиски, скоро секој факултет тоа го овозможува.

Имаш информации на сајтот на Дојче Веле на македонски јазик.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom