“Само уште Хрватска во ЕУ, никој друг!’’

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Фала Богу да ни се скинат ЕУ педофиливе еднаш засекогаш. Меркел излезе со ЦВРСТ став да се затвори процесот на проширување на ЕУ.

Не може Германија да ја носи цела Европа на грб.

Ајде сега и официјално да ги прекинат разговорите со грција бидејќи и тоа вештачко оправдување го нема повеќе.

Целиот текст:

http://www.nacional.hr/en/clanak/50495/merkel-eu-will-accept-croatia-and-no-one-else

German Chancellor Angela Merkel has put forth a resolute stance in the European Union on the issue of EU enlargement: Croatia will be accepted, and no one else after it. All countries inspiring to membership have discretely been informed of this stance through diplomatic channels.

This decision has aroused panic in the Serbian political circles, as it counters the policies recently enforced by President Boris Tadic, together with Foreign Minister Vuk Jeremic and Government Vice-president Bozidar Djelic, in which they have falsely convinced the Serbian public that Serbia will enter into the EU in record time.

COREPER Last Friday, the Council of Europe decided that Croatia would be permitted to open the final three negotiation chapters for EU accession, but the leading institutions of the Union refused to discuss Serbia's request to apply for membership.

The general assessment is that this decision by the COREPER body has opened the final door for Croatia, and it is up to Croatia to negotiation on the remaining outstanding chapters in the coming months, if possible by year's end, so as to sign the final agreement in spring 2011 and determine the date of accession.

Croatia may still face some difficulties in closing several chapters, especially the one on the judicial system, and some very difficult measures will be expected to be taken in this area.

The COREPER decision on Croatia can be interpreted only as an expression of the interests of the EU Member States to finally take the excessively long Croatian negotiations off the agenda, not only for Croatia's sake, but also for the EU itself.

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
ќе си напрајме балканска федерација (македонија, косово, албанија, војводина, санџак, србија, црна гора и босна) ќе му опниме визи и бараме дозволи и посебни услови за транспорт преку територија: мора камионите и колите максимално да чадат, да имаат излижани гуми и неисправни кочници

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
kolku e samo simptomaticno toa sto site onie zemji koi se borea na stranata na fasizmot ili ja podrzuvaa germania vleguvaat vo EU

H

HITCH

Гостин
kolku e samo simptomaticno toa sto site onie zemji koi se borea na stranata na fasizmot ili ja podrzuvaa germania vleguvaat vo EU
Да де со Полска беа најголеми сојузници :pos2: туку, дај нека ги прекинат глупостите со јужниве педери, аман веќе!

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Да де со Полска беа најголеми сојузници :pos2: туку, дај нека ги прекинат глупостите со јужниве педери, аман веќе!
mislam na Bugarija i Hrvatska

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.743
Поени од реакции
1.003
Фала Богу конечно некој јасно и гласно да кажи дека не не сакаат во ЕУ...ме радува ако е ова вистина и ако се придржуваат кон тоа.Се надевам нема повеќе да ми го отекуваат со бенчмаркови и останати срања кои години наназад ги бараат од нас. И најдобро од се е што конечно ќе престане константниот притисок кој ни се врши за промена на името ( барем така би требало да биде ако ова е вистина ).

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Полска е католичка земја и не заборавај имаа свој Папа.Сите фашистички сојузници се во ЕУ.Фашизмот не умре,туку ја смена формата.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Полска е католичка земја и не заборавај имаа свој Папа.Сите фашистички сојузници се во ЕУ.Фашизмот не умре,туку ја смена формата.
Баш така!

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Odlicna vest, barem nema da gi gledam sekoj vtor den istite prikazmi samo so razlicni licnosti.koj im eba mater sega i na niv i na pederive od jug i na nasive beskicmenjaci.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Сега можеме да му ги удриме клоците на Фуере

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Затоа овие нашиве отишле во Русија на баци рака, а јас им го велев тоа со години назад.
Сега бирај, Турција и зелена трансферзала или Русија.
Зелената веќе ти се инсталира, имаш секој ден по 100 нови вахабии во сите краеви на Македонија.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Епа еднаш спомнав дека награда за фашизмот и нацизмот е влегување во ЕУ и малтретирање не-еу членки ама соседите бааги ме посипаа со спамови ради мислењето :)

Сега на која карта ќе игра опозицијата? Инвестиции, еу мембершип, права за хомосексуалците и маршеви, сето тоа беше поврзано со хармонизацијата...останува уште НАТО да го избегнеме :)

Ајмо налевокруг према североисток
http://culture.in.mk/story_mk.asp?id=28295&rub=40
ОТВОРЕН ФОРУМОТ НА СЛОВЕНСКИТЕ КУЛТУРИ
(МИА, 06.05.2009) - Словенските земји ја продлабочуваат соработката заради заштита и промоција на националните јазици, автентичните култури и на заедничкиот словенски идентитет во услови на брзата и наметлива глобализација. За остварување на таа мисија 13 словенски земји го основаа Форумот на словенски култури, кој досега успешно ги спроведува зацртаните проекти.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Interesno e sto NIEDEN Makedonski Medium, ne ja prenesuva vesta, i izjavata na Merkel...Dali se raboti za neprifakjanje na realnosta, ili poremetuvanje na drugi skrieni agendi?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270

Kajgana Shop

На врв Bottom