Како би поминала Југославија на СП 2010

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
^титули,титули а не,сакале,играле,ќе биле...

Ne im bega eliminacija od grupi veruj.

YUGOSLAVIJA BEEE ne mi se veruva koi degeni ste da raspravate ovde za edna masonsko - satanisticka tvorevina,stvarno ste otideni i daj ne lecete kompleksi vise so taa Jugoslavija.

Alooo Jugoslavija ja nema vise...napravete tema podobro najdobrite igraci vo bivsa YU i stavete si go prstot na glava i izbrojte do deset koga otvarate tolku neatraktivni temi ... ZALNO za majka Makedonija sto mora uste vo dusava da trpi smrdulki,ali sepak ke vi dojde krajot na vas srbomanite.

--- надополнето ---

Не ми е јасно што има врска темава со Србомани ама ајде, сигурно си научил нов збор па сакаш да го употребиш:toe:. И да, весела иднина има мајка Македонија со фашистите ко тебе, пардон германофилите.

Koga toa ja vikale Brazil od Evropa koga odese Tito po zemjata ... epa brat toa bilo od vremeto na Tito be druze.

Еве малку просурфав на интернет и еве ти доказ дека југославија ја споредувале со бразил.

Scolari:Nekada je samo Jugoslavija igrala kao Brazil

BRAZILSKI stručnjak Luiz Felipe Scolari, trener Chelseaja, govorio je o europskim nogometnim navikama i onome što je zatekao pri dolasku u Premiership.

Uvijek zanimljivi sugovornik iznio je svoje stavove o engleskom nogometu, makar su tek tri kola novog prvenstva iza njega.

"Za Englesku je ligu sjajna stvar dolazak mnogih vanjskih trenera, koji su sa sobom donijeli nove ideje, drugačije od onih koje su imali Englezi ranije. Wenger je pokrenuo taj trend, dolazili su Španjolci Benitez i Ramos, sada sam i ja tu", krenuo je u priču Scolari, te najavio nastavak progresa engleskog klupskog nogometa.

"Engleski nogomet je sjajan i pun je kvalitetnih igrača. Kako se razvija mislim da bi za tri, četiri ili pet godina mogli igrati poput Brazilaca. Ne mislim samo na klupski nogomet, već i na reprezentativnom planu", dodao je Scolari i zaključio komentar riječima: "Nekada je samo bivša Jugoslavija igrala kao Brazil. Jedino su oni na cijelom svijetu mogli kopirati brazilski stil. Sada je slika drugačija. Engleski nogometaši su dovoljno kvalitetni da produciraju takvu vrstu nogometa, s tim da je njihov plus i snaga, te energija na terenu".

темава е промашена, али ништо попаметно не се очекува од ЗОТЕ. Тоа ти е исто како сега да правиме муабет што би било ако Роналдо, Ривалдо, Роналдињо и компанија биле Македонци:tapp:.
Ајде удрете еден дилејт на темава оти стварно нема смисла тоа што го зборувате..

темава е промашена, али ништо попаметно не се очекува од ЗОТЕ. Тоа ти е исто како сега да правиме муабет што би било ако Роналдо, Ривалдо, Роналдињо и компанија биле Македонци:tapp:.
Ајде удрете еден дилејт на темава оти стварно нема смисла тоа што го зборувате..

за да видиш дека не само ние овде на форумот туку и многу стручњаци се занимаваат со оваа тема е следнио0в проилог

"Jugoslavija bi pobjedila Baggiovu Italiju, Romarijev Brazil i osvojila SP 1994"

10 najboljih reprezentacija koje nisu osvojile Svjetsko prvenstvo po izboru goal.com-a:

10. Argentina 2006

9. Brazil 1950

8. Portugal 1966

7. Francuska 1982

6. Jugoslavija 1994

5. Italija 1978

4. Italija 1990

3. Nizozemska 1974

2. Mađarska 1954

1. Brazil 1982

Од сите тие репрезентации само една не постои, а тоа е ...??

Незнам што се замарате со југославија....таа не постојт повеќе.....

Ајдее, се јавија децава - патриоти зад монитор. Абе не го дрвите многу, на темава се развива дискусија со кој играчки кадар би настапила Југославија и што би постигнала, а не дека некој сака Тито да стане од гроб, дегенска работа, ебати квази патриотите...

А Ј Америка да состават еден дрим-тим и да пратат на светско? А Јапонија и Ј Кореја? А Чехословачка или СССР да беа уште држави? А баба ми да имаше тркала...?

Прашања, прашања...

Абе и 1991 година мислеа дека кога ќе се спои Западна со Источна Германија дека никој не ќе може да ги победи, но еве некој чат-пат му успева.:tv:

Ја викам дека намерно ја растурија Југославија оти сите светски и европски ќе ги освоеше.:tv:

Боби[Мкд];3648111 напиша:
Абе и 1991 година мислеа дека кога ќе се спои Западна со Источна Германија дека никој не ќе може да ги победи, но еве некој чат-пат му успева.:tv:

Ја викам дека намерно ја растурија Југославија оти сите светски и европски ќе ги освоеше.:tv:

А кој тоа ја растури? Реган? Горбачов? Мао? ЦИА, КГБ, Мосад, БНД, МИ6, Интерпол? Ах темава отвара повеќе прашања одошто одговара...

А кој тоа ја растури? Реган? Горбачов? Мао? ЦИА, КГБ, Мосад, БНД, МИ6, Интерпол? Ах темава отвара повеќе прашања одошто одговара...
ФИФА ја растури бе, оти се можно ќе освоеше. :tv:

Не бе Германија ќе освои :pos:

А Ј Америка да состават еден дрим-тим и да пратат на светско? А Јапонија и Ј Кореја? А Чехословачка или СССР да беа уште држави? А баба ми да имаше тркала...?

Прашања, прашања...

Ок, а што е толку страшно да се направи муабет за тоа кој тим би го имала Југославија на светсково? Можеби и во Чешка сега на некој форум дискутираат нешто слично, тоа НЕ ЗНАЧИ дека сакаат да ја вратат Чехословачка.
Незнам стварно, ако на некој не му одговара темава нека не ја посетува или нека не коментира, а не да ми глумат овде некои тешки патриоти и да мешаат спорт со политика ...

Ок, а што е толку страшно да се направи муабет за тоа кој тим би го имала Југославија на светсково? Можеби и во Чешка сега на некој форум дискутираат нешто слично, тоа НЕ ЗНАЧИ дека сакаат да ја вратат Чехословачка.
Незнам стварно, ако на некој не му одговара темава нека не ја посетува или нека не коментира, а не да ми глумат овде некои тешки патриоти и да мешаат спорт со политика ...

Не бе брат не спомнав политики никаде - едноставно безсмислена ми е темава и со коментарот сакав чисто тоа да го потенцирам :toe: Подеднакво безсмислена како и „Јужноамерикански дрим тим/СССР/баба ми со тркала“ тема и исто ќе искоментирав и на чешки и на руски форум. Што би било кога било муабети ми одат на нерви до јаја и во приватен живот...

А ти не се плаи одма ако некој се нашали на тема која му е смешна. Стварно ми е :tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom