Германија-Англија | 27 јуни | 1/8 финале

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде победникот од овој дуел ?

• Вкупно гласачи
    116
Статус
Затворена за нови мислења.
Да не испадне дека спамирам по темиве ама...

Слаба одбрана Англија?

Ешли Кол-------Тери---------Карагер-------Џонсон

Да не си се збунил нешто бе баце?

Според мене Германија би требало да тепа, само Озил пред се да изигра како што најдобро знае, а потоа и Марин. Дефинитивно многу добар фудбал играа двајцата, многу брзи и јаки техничари, а со одбраната што ја има Англија лесно ќе им биде. Ама ќе видимо може и Англија конечно да покаже добра игра што не ми се веруе.
Oдбраната која прими само еден гол и тоа авто гол на Грин не е баш лесна одбрана и очекувам швабите да го јадат католичкиот немиен!

Јас гласав за Германија ... Како фан на Аргентина сеедно ми е кој ќе победи иако наклонетост имам кон швабите заради прикажаните игри ... За џабе, кој и да победи пак и двете репрезентации ќе си ги спакуваат куферите кој сега во 1/8 финале кој после во 1/4 финале ... Со Аргентина ??? Тешко бе баце ...

Прекрасно. шансите Швајни да игра се сведени на минимум :jaj: Е што е многу - многу е. После Адлер (прв голман), Вестерман и Таски (стартери позади), Ролфес (дефанзивна бек-ап или прва), Балак сега и Швајни не е веќе хумано...

Е сега што ќе смисли Лев живо ме интересира, Ролфес и Таски беа резерви за дефанзивната а нив ги нема, Кедира со повредата на Балак е секако во прв. Лам има играно на 6ка ама тоа би ја направило одбраната попара што не е многу паметно пред ваков натпревар.

Прекрасно. шансите Швајни да игра се сведени на минимум :jaj: Е што е многу - многу е. После Адлер (прв голман), Вестерман и Таски (стартери позади), Ролфес (дефанзивна бек-ап или прва), Балак сега и Швајни не е веќе хумано...

Е сега што ќе смисли Лев живо ме интересира, Ролфес и Таски беа резерви за дефанзивната а нив ги нема, Кедира со повредата на Балак е секако во прв. Лам има играно на 6ка ама тоа би ја направило одбраната попара што не е многу паметно пред ваков натпревар.

Абе комрад .. 80 милиони нација се Њемците. Едвај склопват тим со тројца Германци во тимот. Немате ни Турци, ни Курди, ни Бразилци, ни панамци повеќе. Најголема земја во Европа, а не можите да составите еден силен тим. Нешто не е во ред со фудбалот во Германија (кога беа поделени, две екипи силни се праеа).
А сега, кукате за Швајнштајгер (не знам што е тооолку јак), за Ролфес, Вестерман (wtf?) и компанија.
Имате други квалитетни играчи, не се потпирајте на идиоти ко Вестерман ...

Англија: Германија 4:0

Англија-pure English :)

Јас гласав за Германија ... Како фан на Аргентина сеедно ми е кој ќе победи иако наклонетост имам кон швабите заради прикажаните игри ... За џабе, кој и да победи пак и двете репрезентации ќе си ги спакуваат куферите кој сега во 1/8 финале кој после во 1/4 финале ... Со Аргентина ??? Тешко бе баце ...

Со Демикелис во одбрана ? :uvo:
Tуку да не забегувам од темата, мислам дека победникот од овој дуел ќе биде едниот финалист, се надевам Англија.

Абе комрад .. 80 милиони нација се Њемците. Едвај склопват тим со тројца Германци во тимот. Немате ни Турци, ни Курди, ни Бразилци, ни панамци повеќе. Најголема земја во Европа, а не можите да составите еден силен тим. Нешто не е во ред со фудбалот во Германија (кога беа поделени, две екипи силни се праеа).
А сега, кукате за Швајнштајгер (не знам што е тооолку јак), за Ролфес, Вестерман (wtf?) и компанија.

Не бе другар, така е, Швајни ич не е јак, не е организатор на играта во Германија. Неее, не знам стварно зошто кукаме.
И од каде бе 4:0, малку е, јас мислам дека 15:0 ќе биде за Англија.:tapp:

Иако сакам Германија да оди понатаму зашто у спорт лајф фантази тимот ги имам Фридрих и Озил, реално гледано мислам дека тука е крајот за оваа млада генерација на Германија.
Англија располага со далеку поквалитетни и поискусни фудбалери и според мене Германциве ке се изгубат на теренот(моја прогноза).
Би сакал да сум грешка во прогнозата..

Се гледа дека 2 пати у живот си ја гледал Германија(и не си ја ни догледал до крај),а за Бундеслига не ни правам муабет.
На памет само тропаш по тастатурата незнаејќи кој е кој во Германска репрезентација.

Интересно е што секогаш Германците, било за европско или светско ги сметаат за аутсајдери поради неатрактивниот состав но секогаш стигале далеку, а Енглезите пак секогаш едни од главните фаворити биле за титула но некако многу тешко им било не се сеќавам ни полуфинале да играле за брзо време. Тие што ги отпишуваат германците секогаш се поткасувале.

Интересно е што секогаш Германците, било за европско или светско ги сметаат за аутсајдери поради неатрактивниот состав но секогаш стигале далеку, а Енглезите пак секогаш едни од главните фаворити биле за титула но некако многу тешко им било не се сеќавам ни полуфинале да играле за брзо време. Тие што ги отпишуваат германците секогаш се поткасувале.
Ете така! Баш така!!!

--- надополнето ---

Со игрине до сега што ги прикажа,очекувам повеќе од 4 гола да дадат Енглезиве...како не бе!

Со Демикелис во одбрана ? :uvo:
Tуку да не забегувам од темата, мислам дека победникот од овој дуел ќе биде едниот финалист, се надевам Англија.

Па доволен ќе биде Демикелис да го чува Руни ... Со оглед на тоа што камен е на светсково ... П.с Меси сине :vozbud:

--- надополнето ---

Ненормален си ти !! На светското 2006 од Италија изгубија во полуфинале во продолженија ...

Па доволен ќе биде Демикелис да го чува Руни ... Со оглед на тоа што камен е на светсково ... П.с Меси сине :vozbud

Ненормален си ти !! На светското 2006 од Италија изгубија во полуфинале во продолженија ...
Не им е одбраната најдобра на Аргентина, досеа не се осеќа тоа. Ќе видиме како ќе биде уште со Мексико, мада ја мислам ќе поминат, а после со Англија(се надевам) ќе видиш за шо зборувам.
Руни не може вечно да промашува, а коа ќе видиш и Меси не беше нешто сјаен досега.

Германците изгубија од Италија, а тој зборува за Англија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom