Струмикс
Еден...не го знаеш!
- Член од
- 9 декември 2005
- Мислења
- 13.811
- Поени од реакции
- 3.346
Епа работите вака одат...[/B] prvo nema sto da barate pari VIE toa e rabota na osiguritelnata agencija.sum imal nezgoda so vozilo so bg tabli i mi dava covekot evropski karton go ispolnavme i tocka.go nosam vo germanija voziloto go davam kartonot vo agencija i posle si brkaat tie.
vtoro za kasko registriranje ne e razlika 80 evra,ne zboruvam sega samo za bugarija.vo makedonija za kasko osiguruvanje za ista kola(vw passat) mojot prijatel plakja 11 500 denari bez zelen karton, a jas vo germanija plakjam 1200 evra imam popust 40% i dobivam zelen karton za 4 eura. a da ne zboruvam za ugodnostite sto mi gi davaat mene i tie vo mk.
Оној европскиот си го исполнивме...се тоа како што треба...
После, откако јас си ја поправам штетата, одам во осигурителната компанија кадешто ми е регистрирана колата, со цел исплата на штета од трето лице, странски државјанин... Тие велат дека надлежно е Националното биро за осигурување. Таму велат дека можам да ја барам штетата од која и да било осигурителна компанија, а тие врз основ на меѓународни норми, ќе и надоместат.
Рандом компании се прават улави и ме упатуваат на бирото... И јас изигрувам пинг-понг топче...А во меѓувреме сум си платил поправката на колата, и чекам сега да ми се рефундираат парите...некако вонсудски, ако не...тогаш тужбата и готово.
Е да им се мочам у тоа бугарските таблици!