Дали кога би ви се пружала можност би го уништиле светот?

• Креатор на темата Креатор на темата Господ
  • Време на започнување Време на започнување
Уствари, читајќи, зошто кога ќе ме нема мене да живее некоја покемон генерација со ајфон 47?
После мене потоп! :D

Да! Немам јас корист после од светот, така да, nuke the goddamn thing.

Прегледај го приврзокот 30979

-----------------------------------

За жал живееме во поинаков свет, Крејзи. Љубовта, среќата и позитивната енергија ја има. Постои. Али проблемот е што веќе не е тоа "кул". Груб, намќор и песимист е модерното сега. Ако си весел и слични lemon drops емоции тогаш ти не си ок. Треба да си намќор за да бидеш реален зашто во таков свет живееме. А не сфаќаат дека светот го креираме баш ние. Магичен круг. Не фалат тие убавите и среќни работи туку само е изопачен аголот на гледање за вредностите кај луѓево. И ова мислам дека доооолго ке ја држи човечката цивилизација. Затоа боље би ми било место копчето на Смекси, да имам копче reboot и да си фураме од почеток али барем со знаење каде грешиме.

Најлесен избор е да стиснеш “магично копче“ со кое не само што ќе го уништиш злото, ама ќе треба да се соочиш со колатералната штета и да го уништиш и доброто и добрите луѓе кои се трудат и прават добрини. Одбивам да верувам дека деструкцијата е спас. Лошо имало, има и ќе има. Исто како што и доброто е насекаде, само не сите сакаат тоа да го видат. И што ако веселите емоции се lame и позитивната енергија не се кул? Кој одредува што е кул? Општеството т.е ние. Што значи дека ако престанеме да се замараме дали ќе биде кул или lame и се водиме спрема она што навистина чувствуваме, тогаш нема потреба од деструкција на светот. Само треба да ги отвориме душите... се другото љубовта сама ќе го направи. :smir:

Најлесен избор е да стиснеш “магично копче“ со кое не само што ќе го уништиш злото, ама ќе треба да се соочиш со колатералната штета и да го уништиш и доброто и добрите луѓе кои се трудат и прават добрини. Одбивам да верувам дека деструкцијата е спас. Лошо имало, има и ќе има. Исто како што и доброто е насекаде, само не сите сакаат тоа да го видат. И што ако веселите емоции се lame и позитивната енергија не се кул? Кој одредува што е кул? Општеството т.е ние. Што значи дека ако престанеме да се замараме дали ќе биде кул или lame и се водиме спрема она што навистина чувствуваме, тогаш нема потреба од деструкција на светот. Само треба да ги отвориме душите... се другото љубовта сама ќе го направи. :smir:

Добро како љубовта ќе не спаси од глобално затоплување м?
Како ќе не спаси од недостаток на храна и вода, како ќе не спаси од пренаселеност? Sugar spice and everything nice wont cut it in this case buttercup .

Прво ќе мора да ми ја објасниш поентата и производот на стискањето на копчето, па после ќе размислам (Процесот на користење на вашиот ум за да се разгледа нешто со внимание) па ќе ти одговорам.

OMG you are being such a woman about this.
Производот е - нема свет. Крај.
Поентата сам ја создаваш, тоа е уствари цел на темава.

Уствари, читајќи, зошто кога ќе ме нема мене да живее некоја покемон генерација со ајфон 47?
После мене потоп! :D

Да! Немам јас корист после од светот, така да, nuke the goddamn thing.

А шовикаш да Не?
Не ќе си тука.
Нема да ти сметаат.
Остај ги, нек се сакаат.
И они се луѓе :)
Затоа и треба да умрат. :pishtoldz :muhahahaa!:

--- надополнето ---

OMG you are being such a woman about this.
Производот е - нема свет. Крај.
Поентата сам ја создаваш, тоа е уствари цел на темава.

Аха.
И, каква корист извлекувам со стискање на копчето?
Го уништувам светот?
На кој стојам и ја?
Да умрам во Бум кој ќе ме уништи пред невроните да ми гукнат искра електрицитет на лична астисфакција?

Тотално ѓубре.

--- надополнето ---

Добро како љубовта ќе не спаси од глобално затоплување м?

Љубов.
Она, знаеш, она што те прави нерационално да се гришиш за љубениот субјект?
Можеби кога бар малку би ја љубеле, притоа би се грижеле за почвава под вас која живот ви дава, немаше сега да се чудите каде е спасе.
Спасе - спасот.
Оној бе, шо треба да ги спаси сите наместо вас.
Некој го викаат Господ. Мада, шознам, и љубов не е лошо за почеток, а, шовикаш?

Аха.
И, каква корист извлекувам со стискање на копчето?
Го уништувам светот?
На кој стојам и ја?
Да умрам во Бум кој ќе ме уништи пред невроните да ми гукнат искра електрицитет на лична астисфакција?

Тотално ѓубре.

Да, али ќе ставиш крај на човечката деструкција и злодела врз нашава напатена земјичка. Тоа ќе му дојде ко да имаш еден куршум и да има некој повреден пред тебе да се мачи. Ти или ќе му го свирнеш куршумот,или ќе го оставиш да искрвари до смрт.
Ете тоа само на цела земја.

Хаха, аматерско размислување. Ај, вака. Сите шо се залагате за човечкиот род.
Од сите, еден пример јас. Значи да ја имам шансата би, зошто ти ме жалиш мене пак?

Кој прв до копчето, biatch! :)

Љубов.
Она, знаеш, она што те прави нерационално да се гришиш за љубениот субјект?
Можеби кога бар малку би ја љубеле, притоа би се грижеле за почвава под вас која живот ви дава, немаше сега да се чудите каде е спасе.
Спасе - спасот.
Оној бе, шо треба да ги спаси сите наместо вас.
Некој го викаат Господ. Мада, шознам, и љубов не е лошо за почеток, а, шовикаш?

Хм, за почеток ич не е лошо, само шо јас мислам дека сме го промашиле почетокот одамна. Требало малку пораничко да ни текне на тоа. Али кога и било времето на љубовта ние сме си имале индустријализација, сме си имале коли секој по дома, сме си имале фабки со оџаци до спасета па сега ќе плачеме за љубов. Е нема, се исели.

Хаха, аматерско размислување. Ај, вака. Сите шо се залагате за човечкиот род.
Од сите, еден пример јас. Значи да ја имам шансата би, зошто ти ме жалиш мене пак?

Кој прв до копчето, biatch! :)

А зошто да ти наштетам? Не само тебе, општо на човековиот род? Човекот многу често знае да повреди, без да размисли... зошто да биде уништен, зошто да не му се даде втора шанса? :)

И што со уништување на светот нема да напраиш нешо добро за светот. Уништувањето е најлесниот начин, треба да се бара посоодветна солуција како на пр. менувањето на работите...

И што со уништување на светот нема да напраиш нешо добро за светот. Уништувањето е најлесниот начин, треба да се бара посоодветна солуција како на пр. менувањето на работите...

Да, имаш право. По соодветна солуција би била да се уништи само човечкиот род, не целиот свет. Тогаш барем другиве живинчиња ке можат да опстојат подолго на она што остана од планетава.

зошто да биде уништен, зошто да не му се даде втора шанса? :)

Затоа што нема поента, најверојатно дека нема да можеш да видиш како ќе е искористена.

Иако е во чек дис аут темава, и бев крајно несериозен, има длабочина.. Роднините би ми биле одамна починати, земајќи во предвид дека јас сум уште млад, друштвото би ми било иста возраст, така да на 80 одиме заедно, евентуално ако имам деца не би, а друга причина која е ЗА е љубопитноста. Несакаш да видиш како се ќе заврши? Зошто да не би присуствувала на тој свечен чин? Не ти пречи што нема да можеш да видиш до која точка сме еволуирале за рецимо 1.000 години? I want some fuckin closure.
I fucking deserve one. Уосталом, сум бил фрагмент од нешто без поента и не сум значил ништо.

Ало.
СВЕТОТ.
Ало.
Не човекот.
СВЕТОТ.
Не земјата. СВЕТОТ.

Знаеш каква промена прави човекот врз светот. Никаква.
Знаеш колку ја боли пичката ѕвездата северница шо Столе месарот сабајле заклал свиња?
Ич.

Да стиснеш копче за да го уништиш светот само затоа што мислиш дека твојата раса е woша е благо речено простаклук.

Човекот убивал... уништувал...
И лавот убива и уништува.

Затоа што нема поента, најверојатно дека нема да можеш да видиш како ќе е искористена.

Иако е во чек дис аут темава, и бев крајно несериозен, има длабочина.. Роднините би ми биле одамна починати, земајќи во предвид дека јас сум уште млад, друштвото би ми било иста возраст, така да на 80 одиме заедно, евентуално ако имам деца не би, а друга причина која е ЗА е љубопитноста. Несакаш да видиш како се ќе заврши? Зошто да не би присуствувала на тој свечен чин? Не ти пречи што нема да можеш да видиш до која точка сме еволуирале за рецимо 1.000 години? I want some fuckin closure.
I fucking deserve one. Уосталом, сум бил фрагмент од нешто без поента и не сум значил ништо.

За болдот, кај виде ЧДА, жити ја? :) :) :)

Инаку... зошто мислиш дека си бил фрагмент од нешто и дека не си значел ништо? Секој човек на планетава е со некоја причина и најчесто несвесно придонесува светот да биде подобро/полошо место за живеење, во зависност. Секој. Нема еден човек кој не значел нешто. Има една реченица: Ако мислиш дека си многу мал и безначаен да направиш нешто, пробај да заспиеш со комарец покрај креветот. Значи не сум љубопитна воопшто, посебно за такви работи. Зошто да дознаам? Зошто јас да бидам таа која ќе одлучи на таков лесен начин да одземе нешто вредно на другите. Има луѓе кои го ценат животот на планетава и зошто јас да бидам таа која го одзема тоа? А што се тиче еволуцијата... не сакам да видам како ќе заврши тоа, бидејќи ми е страв, само можам да се надевам дека ќе биде подобро.

Да, имаш право. По соодветна солуција би била да се уништи само човечкиот род, не целиот свет. Тогаш барем другиве живинчиња ке можат да опстојат подолго на она што остана од планетава.

Да убијам 6 и кусур милијарди единки на супериорната раса за китовите да пливаат мирно и петлите да кукурикаат без да се серат дека ќе ги праат супа?
Is that the smartest thing you could think?

Единствена разумна причина за стискање на копчето е личната сатисфакција која на прашањето "зошто" одговара со "ми се може".
Ја ја неам.
Глеам, wot ја има.
И го оправдувам.
Бар ставот му е "Зашо сакам." а не "Знаеш ли колку би бил срцкаст светот кога би немало згwaди да им сметаат на птичките :("

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom