UEFA Europa League 2010/2011

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
А да се отворит Челзи - Ливерпул тема? :)

Иначе, во врска муабетов шо го прајте демек ак сум навивач на друг клуб не требит да одам да гледам Работнички - Ливерпул!? Не звучит малце ретардирано?
И да, на Градски ќе одам само заради Ливерпул да ги гледам, но незначит дека ќе навивам за нив, нормално ќе си навивам за Работнички, како секој (би требало) Македонец.
Зашто би одел јас да гледам Работнички - Ливерпул кога сум навивач на ВАРДАР ?
Да идам пошо Работнички е Македонски тим ? Чиста глупост. Тоа ти е ко да кажеш навивач на Манчестер или Челзи сакал пример Ливерпул да победи во финалето од ЛШ пред некоја година Со Милан кога играа.
Ако ме интересира натпреварот можам и да го гледам на ТВ ( ако го даваат :tv: )

T

the Carpenter

Гостин
Само да ги потсетам новокомпонираните напалени instant навивачи на Работнички дека ФК Работнички е горд претставник во лига Европа како фудбалска школа, колектив, институција. Тимски и на неговите навивачи .... и бла бла останато. Но, не е претставник на Македонија!!!
Така да, сите патриоти што налагаат дека мора да се навива за работнички, без разлика дали некој навива за Вардар, Пелистер, Тетекс и слично од мак лигата, или пак, се фанови на Ливерпул, нека се запрашаат ... што воопшто се дешава со нив.

П.С. Да не одам подалеку ...
Кога играа Партизан - Њукасл
Имаше Делии на југ од ЈНА?

За кого навиваа ѕвездашите?

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.006
Поени од реакции
7.162
А ги видовте Шпанците како се радуваа на светскиот трофеј и тоа во Мадрид? И то баш еден навивач на Реал кога го прашаа дали се радувате на успехот на Шпанија иако 6-7 играчи од првиот тим се од Барселона? И човекот изјави дека од дното на душата ја мрази Барселона ама кога тие играчи играат за Шпанија и даваат голови ги сака исто како играчите од Реал. Зато не бидете малоумни и да се расправате како 5-годишнци кои си ги кријаат играчките или се караат чија е наубава. Треба цела Македонија да му даде поддршка на Работнички во првиот дуел со Ливерпул. Кој ме разбира што велам ќе се потруди да биде на стадион и можеби со малку среќа да биде дел од некој хипотетичка победа против еден тим како што е Ливерпул. И да не се случи ништо посебно и да изгубат никому ништо ама не те кошта ако имаш можност да .одиш таму и да ја осетиш атмосферата и како неутрален навивач да пробаш малку од малку да навиваш за македонскиот тим. А тоа што го спомна некој за Партизан со Њукасл дека немало навивачи на Ѕвезда тоа е оти и тие бе брат се блиску до нашите сфаќања и побрзо очите ќе си ги ископаат отколку да навиваат за омразениот ривал против некој странски тим.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
А ги видовте Шпанците како се радуваа на светскиот трофеј и тоа во Мадрид? И то баш еден навивач на Реал кога го прашаа дали се радувате на успехот на Шпанија иако 6-7 играчи од првиот тим се од Барселона? И човекот изјави дека од дното на душата ја мрази Барселона ама кога тие играчи играат за Шпанија и даваат голови ги сака исто како играчите од Реал. Зато не бидете малоумни и да се расправате како 5-годишнци кои си ги кријаат играчките или се караат чија е наубава. Треба цела Македонија да му даде поддршка на Работнички во првиот дуел со Ливерпул.
Прочитај си ја споредбата. Сега врати се горе и прочитај дека Работнички играт со Ливерпул, а не Македонија.
Зошто истиот тој човек што од дното на душата ја мразел Барселона, не излезе да слави кога Барса освои ЛШ пред две години. Истите играчи ко во шпанскиот состав се усфари...

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Да не знаете кога ќе бидат пуштени картите и по која цена???
Ти од барса да си седиш дома, чекај прво да купат од Ливерпул :)

--- надополнето ---

Абе индивидуално е навивањето, сакаш навиваш, сакаш оди да гледаш фудбал заради да си го пополниш времето и да се изнавикаш. Секој различно си го толкува фудбалот. Ако сте Вардарци, Пелистерци и не знам кој други не мора да навивате за Работнички, Тетекс, ама да го споредувате овој дуел со некој премиерлигаш кога игра против претставник од друга земја малце нема смисла. Фудбалот во Англија е на највисоко ниво, земјата има најповеќе бодови, а овде со успехот на работнички , тетекс и кој и да било друг претставник се крева рејтингот на целиот фудбал на државава. До година или после 2, 3 може овој успех (ако стигнат пример подалеку) да биде пресуден да добиеме уште едно место во некое европско натпреварување или да се стартува од некое коло погоре, па и вашите тимови да зависат баш од овој успех годинава. На англичаните тоа не му треба (само сетете се на Галијани кога изјави дека во финалето ќе навива за Интер. Зошто? Затоа што цвичеше цела италија за четвртото место во лига на шампиони) Ете тоа и кај нас случајот и затоа треба да се навива за Работнички, Теткс и другите македонски клубови,ама кој не може да навива од различни побуди негово си е тоа :) Јас од овие работи ќе навивам за Работнички , Тетекс и за македонскиот фудбал.

А

Анноун

Гостин
абе работнички - ливерпул денски ќе се игра , така ? голема штета , крши филм малце, а и колку ќе може да дојде народ , посебно што натпреварот би требало да почне најдоцна до 17 часот .

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.006
Поени од реакции
7.162
^ Зборот ми беше дека треба да бидеме заедно и кога игра репрезентацијата и нашите клубови во Европа. Можда мене ми е полесно да го кажам ова бидејќи сега сум практично без клуб поради казната на Победа не знам... ама сепак отсекогаш сум ги поштувал и сум се радувал на успесите на сите наши екипи кога играат надвор. Треба и другите да го прават тоа.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
^Сите тоа ќе го прават,освен фановите на Ливерпул :)

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Абе индивидуално е навивањето, сакаш навиваш, сакаш оди да гледаш фудбал заради да си го пополниш времето и да се изнавикаш. Секој различно си го толкува фудбалот. Ако сте Вардарци, Пелистерци и не знам кој други не мора да навивате за Работнички, Тетекс, ама да го споредувате овој дуел со некој премиерлигаш кога игра против претставник од друга земја малце нема смисла. Фудбалот во Англија е на највисоко ниво, земјата има најповеќе бодови, а овде со успехот на работнички , тетекс и кој и да било друг претставник се крева рејтингот на целиот фудбал на државава. До година или после 2, 3 може овој успех (ако стигнат пример подалеку) да биде пресуден да добиеме уште едно место во некое европско натпреварување или да се стартува од некое коло погоре, па и вашите тимови да зависат баш од овој успех годинава. На англичаните тоа не му треба (само сетете се на Галијани кога изјави дека во финалето ќе навива за Интер. Зошто? Затоа што цвичеше цела италија за четвртото место во лига на шампиони) Ете тоа и кај нас случајот и затоа треба да се навива за Работнички, Теткс и другите македонски клубови,ама кој не може да навива од различни побуди негово си е тоа :) Јас од овие работи ќе навивам за Работнички , Тетекс и за македонскиот фудбал.
Да не пишувам долг пост, ова е и мое мислење.

Само малоумен може да споредува дали во Англија навивачи на Манчестер се радуваат на успех на Ливерпул со нашата ситуација. Фудбалот ни се распаѓа, практично да немаме лига и ја не треба да го поддржам нашиот претставник само затоа што сум навивач на Вардар, Пелистер, Силекс итн.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Зашто би одел јас да гледам Работнички - Ливерпул кога сум навивач на ВАРДАР ?
Да идам пошо Работнички е Македонски тим ? Чиста глупост. Тоа ти е ко да кажеш навивач на Манчестер или Челзи сакал пример Ливерпул да победи во финалето од ЛШ пред некоја година Со Милан кога играа.
Ако ме интересира натпреварот можам и да го гледам на ТВ ( ако го даваат :tv: )
Не бе другар, немораш да идаш. Ама да навиваш за Ливерпул, тоа е чиста глупост, бидејќи си бил за Вардар. И не, како мојт да е исто навивачите на Челзи да навиват за Ливерпул и навивачите на Вардар да навиват за Работнички? Ливерпул да продолжи понатаму, нека е среќен ако во Англија барем еден збор во весниците напишат за нив, бидејќи за нив ништо не им значит поминување во следната фраза. А замисли шо ќе е ако помине Работнички? Ќе има бум во Македонија, цела Македонија ќе зборува тоа, со право бидејќи тоа ќе е еден од најголемите успеси во клубски фудбал овде, и да потсетам, во периодот кој е еден од најцрните во МФЛ.

Убо некој напиша, во дуелов не треба да се делиме на Вардарци, Пелистервци и шознам јас таму, требит да сме сите Македонци.

ps. Јас сум за Охрид Лоте, ама би бил пресреќен да ги видам Охрид другите, во прва лига....

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.128
Поени од реакции
75.063
абе работнички - ливерпул денски ќе се игра , така ? голема штета , крши филм малце, а и колку ќе може да дојде народ , посебно што натпреварот би требало да почне најдоцна до 17 часот .
Се игра на 29 јули, следен четврток, а не денеска :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.128
Поени од реакции
75.063
Не бе другар, немораш да идаш. Ама да навиваш за Ливерпул, тоа е чиста глупост, бидејќи си бил за Вардар. И не, како мојт да е исто навивачите на Челзи да навиват за Ливерпул и навивачите на Вардар да навиват за Работнички? Ливерпул да продолжи понатаму, нека е среќен ако во Англија барем еден збор во весниците напишат за нив, бидејќи за нив ништо не им значит поминување во следната фраза. А замисли шо ќе е ако помине Работнички? Ќе има бум во Македонија, цела Македонија ќе зборува тоа, со право бидејќи тоа ќе е еден од најголемите успеси во клубски фудбал овде, и да потсетам, во периодот кој е еден од најцрните во МФЛ.

ps. Јас сум за Охрид Лоте, ама би бил пресреќен да ги видам Охрид другите, во прва лига....
Па тоа е муабетот, ние сме фанопви на други екипи, и тоа што Работнички игра во Европа мене ич не ме занима. Нити ми е гајле дали ќе поминат нити ништо. Не ми се некој најомразен тим, ама да играше Пелистер или некој од Албанскиве екипи, ќе навивав за Ливерпул. Слично, Победа-Хамбургер, ние сите бевме за Германскиот тим :tv:
Запалени сме по македонски фудбал, исто како што и вие по странскиот. Ти си за Охрид Лоте фикивно, а ние живееме со нашите клубови секоја недела. Неможам да навивам за Работнички, неможам да се радувам на нивните успеси, ама им посакувцам среќа понатака.
И ве читам лупетате глупсоти. Работнички бил на исти ранг со Ливерпул. Добро, нормални ли сте бе маме му ебам????
Можеби тимот кој го имаше Работнички пред 4 гпдини ќе имаше некакви шанси со ВТОРАТА ЕКИПА на ливерпул, а овој сегашниов ќе доживее два порази. Рака сечам ако не биде така :)

М

Мартин`

Гостин
После многу шпекулации вчера и официјално беше потврдено дека Ливерпул ќе гостува во Скопје во четврток, 29 јули, а почетокот на мечот ќе биде дополнително утврден. Овде ќе ги добивате сите релевантни информации од клубот во врска со овој историски натпревар. Најпрвин она најважното: билетите за натпреварот со Ливерпул ќе чинат 300 денари. 1100 билети за Северната трибина се резервирани за навивачите на Ливерпул, а 500 билети нема да бидат пуштени во продажба бидејќи еден блок од трибината според прописите на УЕФА мора да биде оставен како тампон-зона меѓу домашните и гостинските навивачи. Ова значи дека од понеделник во продажба ќе бидат пуштени 8500 билети на редовните продажни места.
Во соработка со Владата на Република Македонија и Агенцијата за млади и спорт се прават напори до четврток Јужната трибина на Филип Втори да биде комплетно оспособена за користење. Дали во тоа ќе се успее ќе дознаеме во наредните неколку дена. Во случај на отворање на Јужна за овој натпревар целиот нејзин капацитет ќе им биде доделен на домашните навивачи, а билетите ќе чинат 300 денари исто како и за Север.
Картата 300 денари, таман цена.

Kajgana Shop

На врв Bottom