UEFA Champions League 2010-2011

Кој ќе ја освои Лигата на Шампионите?

• Вкупно гласачи
    171
  • Гласањето е завршено на .

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Добро никој не изјави дека Барса незаслужено поминала. Сите викаат дека црвениот не бил оправдан. И ја се слагам. Прво многу пати такви ситуации не се санкционираат. Второ што немаше намера да задржи време или нешто Ван Перси затоа што беше некоја 50 мин а не 80. Поприлично сум сигурен дека Барса и така ќе дадеше уште еден гол ама сепак лоша одлука на судацот. Со среќа на Барса и Шахтјор

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
И што сега тие 9 титули да не се рачунаат? И што после 50 години кога твоите внуци ќе спомнуваат како газела Барселона се пред себе некој фан на Сити или Шахтјар ќе им каже тоа било во минатото ова она ... кога играле слаби играчи како Меси и Чави.
Не реков дека не се рачѕнат ти погрешно протолкуваш туку реков дека више не се важни а за рачунување ке ги рачунаме нема да кажеме дека реал не ги освоил туку работата е дека ние живееме денес и се радуваме денес, тоа што се случило било поминало, гледај овје 10 последни години кој покажал најдобра и најубава игра, факт е дека Барца го игра најдобриот футбал што некогаш се играло во историјата ова не го кажувам јас туку експерти и сите други.

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
Шо се чудите, барса е.

последните две титули у лш.
Алал да ти е.

Абидал требаше да добие црвен, но не доби ни жолт. И потегот на ван Перси беше за црвен (зборам за удирањето на Алвес).

Еден пенал не им досудија во прво, еден им подарија во второ.
Глупа работа е што судијата си подари себеси 5 секунди да ''размисли'' дали имало пенал или не, а на ван Перси не му даде ниту 2 за да забележи дека е досуден офсајд.
И колку ги штитат играчите на Барса, тоа чудо едно. Малку го пипнеш одма паѓа. Да им се серам у тој женски фудбал и да им се серам у таа најдобра игра на свет. Најдосадна уствари.

И да, оправдано е продолжението од 5 минути во првиот дел, 3 минути се изгубија само со повредата на Шчезни.

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
Алал да ти е.

Абидал требаше да добие црвен, но не доби ни жолт. И потегот на ван Перси беше за црвен (зборам за удирањето на Алвес).

Еден пенал не им досудија во прво, еден им подарија во второ.
Глупа работа е што судијата си подари себеси 5 секунди да ''размисли'' дали имало пенал или не, а на ван Перси не му даде ниту 2 за да забележи дека е досуден офсајд.
И колку ги штитат играчите на Барса, тоа чудо едно. Малку го пипнеш одма паѓа. Да им се серам у тој женски фудбал и да им се серам у таа најдобра игра на свет. Најдосадна уствари.

И да, оправдано е продолжението од 5 минути во првиот дел, 3 минути се изгубија само со повредата на Шчезни.
Koga sme kaj paganjeto na Ronaldo ni kaskader od Hollywood nisto ne mu moze.

Na Abidal faulot ne bese bas za Crven, mozda za zolt ama crven ne bi rekol.

toa sto PAMPERS ne go slusna svirceto ne e problem na Barca ni na sudijata neka gi otvori usite, ne moze ni da kazes deka ne slusna posto otaka svirna sudijata go namali tempoto na trcanje i sutna nadvor a ne se doblizi do gollot.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
А ај уште еднаш свртете го моментот на Ван Перси. Никој нормален нема да пуца од таму ако знае дека не е во офсајд. Имаше чист празен простор пред него ако не повеќе чекор-два ќе направеше. Ама он шутна оти го слушна свирчето во ова веќе сум сигурен.

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
Роналдо е еден, во Барселона се сите. Буквално сите. Толку нежни фудбалери не сум верувал дека постојат. Ко да не се мажи ебаго...

Ван Перси најверојатно ни самиот не знае дали го слушнал свирчето или не, жолт картон се доделува кога играчот ќе реагира на офсајд одлуката, а реакцијата на ван Перси воопшто не асоцира на тоа дека тој во тој момент бил свесен дека е во офсајд. Кога сме тука, ај ако најде некој видео или слика дали ван Перси како прво беше стварно во офсајд, не дадоа повторена снимка мислам во текот на натпреварот па не се уверив баш дека имало офсајд.

И да, ако фаќањето за гуша не е за црвен, за вториот жолт на ван Перси судијата сам на себе требаше да си даде црвен и да си оди во пензија.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Роналдо е еден, во Барселона се сите. Буквално сите. Толку нежни фудбалери не сум верувал дека постојат. Ко да не се мажи ебаго...

Ван Перси најверојатно ни самиот не знае дали го слушнал свирчето или не, жолт картон се доделува кога играчот ќе реагира на офсајд одлуката, а реакцијата на ван Перси воопшто не асоцира на тоа дека тој во тој момент бил свесен дека е во офсајд. Кога сме тука, ај ако најде некој видео или слика дали ван Перси како прво беше стварно во офсајд, не дадоа повторена снимка мислам во текот на натпреварот па не се уверив баш дека имало офсајд.

И да, ако фаќањето за гуша не е за црвен, за вториот жолт на ван Перси судијата сам на себе требаше да си даде црвен и да си оди во пензија.
Меси, Чави и Иниеста ги силуваат секој натпрвар и ти ми викаш дека биле нежни. Да бе и јас тоа викам.

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
Кај ги силуваат? Во Примера? :pos:

И после црвениот на РвП, Педро се најде во иста ситуација. Шутираше, но не доби ништо. :raz:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
А ај уште еднаш свртете го моментот на Ван Перси. Никој нормален нема да пуца од таму ако знае дека не е во офсајд. Имаше чист празен простор пред него ако не повеќе чекор-два ќе направеше. Ама он шутна оти го слушна свирчето во ова веќе сум сигурен.
Значи само една ебана секунда е разлика од свирката до шутот, а натпреварот се игра пред 90000 публика што беше ненормално бучна.
И изгледа не си го гледал Ван Перси никогаш што викаш дека никој нормален нема да пуца од таму.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Никој нормален и не би пуцал од кај што РВП даде гол на првата така да муабетот не ти држи вода.
Ај сеа ти пушти го клипот пак и кажи ми накаде можеше да трча РВП? кога Абидал му доаѓа од едната страна (Абидал не крева рака, не застанува туку трча према него) а го има и Валдес од другата, а РВП не ја ни дига главата од топката значи ја гледа топката и гледа само да ја шутне накај гол не гледа ни каде е Валдес за да продолжи напред. Ако сакаше да троши време немаше да ја шутне накај гол туку ќе ја опнеше у публика. Вака топката се одби позади мрежа и за 3 секунди беше кај Валдес у раце.
Апсурдно е да зборите дека црвениот картон на РВП бил оправдан кога имаше само една секунда поминато помеѓу шутот на РВП и свирчето, а уште по апсурдно е што повеќе време помина во покажувањето на црвениот картон и бркањето на РВП од игра отколку од наводното трошење време на РВП кога после шутот топката за 3 секунди е кај Барса...

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.192
Поени од реакции
1.081
Xavi = 106 pases.........Wilshere + Diaby + Cesc + Rosicky + Nasri + Arshavin = 91 pases

И да.... Кога Барселона имала и ќе има 0 шутеви кон гол ??????

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561

Веројатно беше офсајд нема повторена снимка ама се забележува на почеток од видеово.

http://arsenalist.com/video/?id=xhggjj

иначе убаво се гледа на видеово кога е успорена снимката дека РВП ЦЕЛО време гледа во топката и на ниту едно др место

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.192
Поени од реакции
1.081
П.С Ван Перси требаше да добие директен црвен во прво.... И ДА НЕМАШЕ ПЕНАЛ ВРЗ МЕСИ ВО ПРВО :tv:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Кај ги силуваат? Во Примера? :pos:

И после црвениот на РвП, Педро се најде во иста ситуација. Шутираше, но не доби ништо. :raz:
Ни Меси не доби ништо за пимплање пред да изведат корнер при резултат 1:0 во второ полувреме

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127

Перси зеде топка, голманот застана во место, се слушна свирка - Перси застана, даде 2 брзи чекора и ја шутна у курац топката. Од тепка.

Го слушна свирчето и се направи будала. Плус прво полувреме изиграваше битанга, па го удара Алвез, колку сум јас силен... мочко. Требаше одма да му даде црвен, а не да го титри.

Kajgana Shop

На врв Bottom