WIMBLEDON 2010 (21/06-04/07)

Статус
Затворена за нови мислења.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
Освен јак сервис човекот не е ништо посебно, а Надал е повторно во форма. Тешко дека ќе оди кај Родик, само со добар сервис не се освојува пехар.
А што друго ти треба на трева? Не е ова земја па да се истакнува некој со трчање и стигање невозможни топки. Овде Надал колку сака и да е брз - не може да стигне све. А рака на срце, топките на Родик не се ни малце лесни за стигање.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Од прв ден сум на Надал, ама секогаш почитувам добри и фер плеј играчи, не само во тенис општо во спорт. Тука спаѓа Федерер. Башка најискрено, најубави ми се мечевите каде играат они двајца иако после 5 саата вратот знае да ми се укочи. :) :) :) :) :) :) :) :) :) Финалето кога тепаше Надал рипнав од фотеља се убив хахаха, ама уживав едноставно во мечот. :)
Најс! ете како се развива квалтиетна дискусија, и јас едвај чекам да ги гледам, секогаш со огромна возбуда кога и да играат. Сите нивни мечеви од 2005 навака сум ги гледал :)

С

сашенко

Гостин
Од прв ден сум на Надал, ама секогаш почитувам добри и фер плеј играчи, не само во тенис општо во спорт. Тука спаѓа Федерер. Башка најискрено, најубави ми се мечевите каде играат они двајца иако после 5 саата вратот знае да ми се укочи. :) :) :) :) :) :) :) :) :) Финалето кога тепаше Надал рипнав од фотеља се убив хахаха, ама уживав едноставно во мечот. :)

ИСТО...никогаш не сум го мразел федерер затоа и во мојот пост пишав ова е далеку од хејтање.Надал и федерер ми се омилените тенисери и секогаш сум за финале меѓу нив двајца и би ми био мило годинава пак да ги видам во финалето...АМА РЕАЛНО ГЛЕДАНО НЕМА ШАНСИ..ке видиме како ке изигра надал хах пошто и он немал никогаш јак почеток на WIMBLEDON па пак стигнувал до финале ама Федерер падна у форма бе луѓе.И мене ми жал и се нервирав цела утакмица ама гледајте РЕАЛНО.Федерер успеа да победи и тоа убедливо во 5 сет ама проблемот е што дојде до 5сет.Федерер во 2008 играше феноменално цел турнир и пак изгуби од надал.Играше многу јако и лани па пак 5 сета у финалето мораше да игра.Сега у прво коло изигра 5 сета и се вадеше против 60 на светот.Ако гледаме реално многу му се мали шансите за жал оваа година.Секој има право на свое мислење ама мислам дека јасно се виде дека Федерер нема шанси за изигра гренд слем на високо ниво како пред некоја година а конкуренцијата е се поголема.Незнам ни Надал дали ке стигне годинава до финале искрено во претходниот пост само така пишав вимболдон е на надал годинава...пошто само него и федерер ги сметав за потенцијални победници ама сега се смени мислењето....федерер е далеку од освојување на туриниров.....

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
А што друго ти треба на трева? Не е ова земја па да се истакнува некој со трчање и стигање невозможни топки. Овде Надал колку сака и да е брз - не може да стигне све. А рака на срце, топките на Родик не се ни малце лесни за стигање.
Тревата е незгодна, ама само со јак сервис не праиш ништо. За победник треба сила, треба брзина и техника меѓу другото, а не само сервис. Родик на моменти ми изгледа како укочен. Надал рецимо нема нешто особен сервис дури некад првиот сервис знае ептен критичен да му биде, па пак освои Вимблдон. Доказ дека сервисот иако е битен НЕ е пресуден и не можеш благодарение на него само да се шлепаш. :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
ИСТО...никогаш не сум го мразел федерер затоа и во мојот пост пишав ова е далеку од хејтање.Надал и федерер ми се омилените тенисери и секогаш сум за финале меѓу нив двајца и би ми био мило годинава пак да ги видам во финалето...АМА РЕАЛНО ГЛЕДАНО НЕМА ШАНСИ..ке видиме како ке изигра надал хах пошто и он немал никогаш јак почеток на WIMBLEDON па пак стигнувал до финале ама Федерер падна у форма бе луѓе.И мене ми жал и се нервирав цела утакмица ама гледајте РЕАЛНО.Федерер успеа да победи и тоа убедливо во 5 сет ама проблемот е што дојде до 5сет.Федерер во 2008 играше феноменално цел турнир и пак изгуби од надал.Играше многу јако и лани па пак 5 сета у финалето мораше да игра.Сега у прво коло изигра 5 сета и се вадеше против 60 на светот.Ако гледаме реално многу му се мали шансите за жал оваа година.Секој има право на свое мислење ама мислам дека јасно се виде дека Федерер нема шанси за изигра гренд слем на високо ниво како пред некоја година а конкуренцијата е се поголема.Незнам ни Надал дали ке стигне годинава до финале искрено во претходниот пост само така пишав вимболдон е на надал годинава...пошто само него и федерер ги сметав за потенцијални победници ама сега се смени мислењето....федерер е далеку од освојување на туриниров.....
Ако си го гледал Федерер доволно ќе знаеше дека он е увек тапа на старт на сите турнири. Да, паднат е у форма (мотивација повеќе) ама првото коло никогаш не е меродавно за него ! Секогаш влага со најмалце можна енергија во првите натпревари, се чува за понатака.

Енд оф дискашн.

Ох и згора на тоа Фаља го изненади.

С

сашенко

Гостин
Тревата е незгодна, ама само со јак сервис не праиш ништо. За победник треба сила, треба брзина и техника меѓу другото, а не само сервис. Родик на моменти ми изгледа како укочен. Надал рецимо нема нешто особен сервис дури некад првиот сервис знае ептен критичен да му биде, па пак освои Вимблдон. Доказ дека сервисот иако е битен НЕ е пресуден и не можеш благодарение на него само да се шлепаш. :)
Се согласувам 100% ама да не заборавиме што се случи лани хахах.Стигна до финале и со одлична игра 5 сета изиграа со федерер.Многу јако финале и да бидам искрен родик ме изненади.Исто мислев и јас и сеуште мислам да бидам искрен ама резултатите на овие игра4и поинаку зборуваат така да не би прогнозирал пред време и би по4екал до втората недела.Тогаш ке ги имаме видено сите како играат и ке може реално да се каже кој има шанси да стигне до финале.

--- надополнето ---

Ако си го гледал Федерер доволно ќе знаеше дека он е увек тапа на старт на сите турнири. Да, паднат е у форма (мотивација повеќе) ама првото коло никогаш не е меродавно за него ! Секогаш влага со најмалце можна енергија во првите натпревари, се чува за понатака.

Енд оф дискашн.

ХАхахахахаа...види ги мечевите од лани и од 2008 те молам.Федерер растура во првите кола....Надал е тој што се мачи секогаш.Ина4е да мотивација беше во прашање повеќе ама сепак многу грешки прави и се гледа дека е далеку од неговата форма.Далеку од форма со која би освоил Гренд слем...се надевам ке ја врати и мотивацијата и формата ама и 100%мотивиран не очекувај голем напредок у формата...

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.812
Поени од реакции
44.141
За џабе се запалија фановите на Надал.. :pos:

С

сашенко

Гостин
Чилиќ и Љубичиќ елимирани:nerv:
Ту јазк.....а мислев дека Чилиќ ке направи нешто годинава.Има голем талент Чилиќ ама треба многу повеќе од талент за бидеш топ тенисер.
Еве и давиденко се мачи 5-5 во петтиот сет.Ме изненади искрено Давиденко мислев ке изгуби 3-0 пошто се врати од повреда скоро и мислев нема шанси ама се бори уште хехе...

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.812
Поени од реакции
44.141
Освен јак сервис човекот не е ништо посебно, а Надал е повторно во форма. Тешко дека ќе оди кај Родик, само со добар сервис не се освојува пехар.
На зејма покажа дека му нема рамен.. Но исто така во Квинс покажа дека и не е баш во некоја посебна форма на трева :smir:

С

сашенко

Гостин
За џабе се запалија фановите на Надал.. :pos:

:tapp:

--- надополнето ---

Родик лани играше финалееееееееееееееееее REMEMBER како заврши тоа финале?Не верувам дека ке го освои годинава вимболдон ни јас ама глупо е да се каже дека родик со сервисот само не може ништо....

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.453
Поени од реакции
6.145
Нцнцнц Се изначитав постови на предходните страни и се изнасмеав,кои fail-ови сте...И мене можеби Надал не ми по мерка но никогаш не би сакал да испадне прво коло па да нема што да се гледа на турнирот...Туку дали воопшто гледате вие тенис на тв или само финалиња на омилените играчи а останатото на livescore ?А спамувате со коментари од стилот -леле ке падне смеење дома....

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Нцнцнц Се изначитав постови на предходните страни и се изнасмеав,кои fail-ови сте...И мене можеби Надал не ми по мерка но никогаш не би сакал да испадне прво коло па да нема што да се гледа на турнирот...Туку дали воопшто гледате вие тенис на тв или само финалиња на омилените играчи а останатото на livescore ?А спамувате со коментари од стилот -леле ке падне смеење дома....
Ехх и јас се замарав така. Ама ми текна на игнор опцијата сега можам опуштено да си дискутирам на темава. Не иде, од генералната дискусија за Тенис се откажав ради тоа..вторпат нема. Поготово не кога има полесно и по логично решение :helou:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.356
Поени од реакции
2.248
AAA!! Браво, браво!
Не ми се верува, како се врати. Стварно исцрпувачки меч, браво за Фалла за одигрениот натпревар, уште поголемо браво за Федерер кој се врати од негатива од 0-2, па победи 3-2. Тоа ти е искуство, како и секојпат, мора да владее. Добро е што победи, сега да му тргне понатака, да гледаме добри мечеви, од колку некој аут-сајдери да играт таму.

Едвај чекам, да се сретнеме Федерер - Надал. На трева. ))

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom