Масив Атак на фестивалот Скопје Гори 2010 @ Кале - 16.07.2010

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.170
Поени од реакции
25.912
Фантастичен настап имаа 2006-та, едни од големите великаните на музиката воопшто. Иначе не дигајте многу галама кој ќе ги гледа таму пак новокомпонираните џезери, алтернативци, и разбирачи во уметност, само ако чујат дека некои си Масив Атак дошле и биле многу уметници одма ќе дојдат нормално претходно незаборавајќи да мцнат едно кафе со новото БМВ на Ленинова.

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Фантастичен настап имаа 2006-та, едни од големите великаните на музиката воопшто. Иначе не дигајте многу галама кој ќе ги гледа таму пак новокомпонираните џезери, алтернативци, и разбирачи во уметност, само ако чујат дека некои си Масив Атак дошле и биле многу уметници одма ќе дојдат нормално претходно незаборавајќи да мцнат едно кафе со новото БМВ на Ленинова.

А зошто да не дојдат? Може некои од нив ќе се навлечат на тој стил, од кај да знаеш! Од некаде мора да се почне, нели? Нема потреба од толку дигање галама за тоа кој бил, а кој не, јас барем така мислам. Не знам зошто толкава потреба на потценување, тоа не те прави поинаков од нив, парадоксално но вистинито!!!!

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.170
Поени од реакции
25.912
[/B]

А зошто да не дојдат? Може некои од нив ќе се навлечат на тој стил, од кај да знаеш! Од некаде мора да се почне, нели? Нема потреба од толку дигање галама за тоа кој бил, а кој не, јас барем така мислам. Не знам зошто толкава потреба на потценување, тоа не те прави поинаков од нив, парадоксално но вистинито!!!!
Секако колега, имајќи ги во предвид тековните збиднувања во монетарната политика на Европското тло, како и се поголемата транснационала колаборација на економски план.

Како и да е, не ми се допаѓа тоа што се како дел од фестивал, би сакал да беа на башка концерт, претпоставувам дека и настапот ќе им биде пократок поради тоа што се дел од фестивалски настап, и се надевам дека нема да ми се поклопат со плановите за одмор.

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Секако колега, имајќи ги во предвид тековните збиднувања во монетарната политика на Европското тло, како и се поголемата транснационала колаборација на економски план.

Како и да е, не ми се допаѓа тоа што се како дел од фестивал, би сакал да беа на башка концерт, претпоставувам дека и настапот ќе им биде пократок поради тоа што се дел од фестивалски настап, и се надевам дека нема да ми се поклопат со плановите за одмор.
Е ова е друго, ваков те сакам, великодушен!

Посакувам само квалитетен настап и ништо друго:vozbud:

ACHQ

hawk
Член од
18 јули 2009
Мислења
702
Поени од реакции
73
23.06.2010
COCA COLA ВИ ГО ПРЕТСТАВУВА СКОПЈЕ ГОРИ 2010!!!
Почитувани, со задоволство денес ви го објавуваме целиот line up на фестивалот Скопје гори 2010, на кој како генерален спонзор на наше огромно задоволство се јавува Coca cola.

Фестивалот го отвара белградската група Сви на под. Се работи за веројатно најталентираниот и најекспонираниот нов српски бенд. После нив ќе ги видиме Хрватите Lolobrigida. Минатогодишните победници на регионалното МТВ Адрија за прв пат доаѓаат во Скопје. После нив следува Едо Маајка кој исто така за прв пат доаѓа во Македонија во придружба на деветочлен бенд во живо, и ќе го претстави својот best off Едо албум, кој излегува деновиве.

Уводот во шоуто на Massive Attack ќе го направи со триесет минутен настап фантастичната пеачка и во моментов водечкиот светски Trip hop вокал Martina Topley Bird. Таа е позната како вокал на последните два албума на Tricky. После Martina се разбира со 90 минутно шоу настапуваат ѕвездите на вечерта Massive Atack. Тие ќе исполнат само неколку нумери од последниот албум, а остатоток на вечерта е исполнет со нивниот best off програм!

На оваа турнеа Massive Attack пружаат визуелно невиден спектакал, а помеѓу останатите пејачи кои настапуваат со нив е и легендарниот Horace Endy.

За крај, после Massive Attack како своевидно after party, но на main stage со late night show ќе имаат шанса да покажат што знаат нашите Bei The Fish!

И, за сето ова (скоро 7 часа музички програм), влезниците со симболична цена од 1000 денари од денес, среда, 23.06, веќе се во продажба на вообичаените продажни места низ цела Македонија! Исто така, во продажба ќе бидат пуштени само 500 фан пит влезници, по цена од 1500 денари.

Преземено од тука

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Е ова е друго, ваков те сакам, великодушен!

Посакувам само квалитетен настап и ништо друго:vozbud:
Квалитетниот настап никогаш не бил знак прашање кога се работи за Масив Атак. Но, од друга страна пак, организацијата кај нас на вакви настани....ДА!

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.451
Поени од реакции
6.139
Во Прага на секое ќоше имаше плакати за нивниот настап...јас ги пукнав другариве со-еј Масив Атак :) ...доаѓам назад во Македонија и овдека читам и се радувам :vozbud:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Can't Wait, CAN'T FUCKING WAIT!!!

Само да не излезе нешто непредвидено! :vozbud:

R

Razorblade Kiss

Гостин
охохо,им ја хакнале страницата на Авалонци.
Се радувам што и Topley Bird ќе биде таму,случајно ја открив на јутјуб пред некое време и навистина ми се допадна. Морници ме лазат.

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Мило ми е што ќе биде на Кале, барем ќе ги гледам ( слушам ) гага и ќе уживам.:eek:jea:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Мило ми е што ќе биде на Кале, барем ќе ги гледам ( слушам ) гага и ќе уживам.:eek:jea:
Бенд од рангот на Масив Атак заслужува да се купи карта јас мислам....не? :nesvest:

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Бенд од рангот на Масив Атак заслужува да се купи карта јас мислам....не? :nesvest:
Девојче, бенд како Масив Атак... то ес што ти расправам јас за нив...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Девојче, бенд како Масив Атак... то ес што ти расправам јас за нив...
Имаш право, не ми "расправај" Ќе.. заборавев не сум девојче :icon_lol::icon_lol:

БТЊ постојат луѓе што раснеле со Масив Атак и што ги имаат сите нивни албуми (оргинал) или поточно ФАНОВИ што некои од утрата ги почнуваат токму со некоја нивна песна, за разлика од тебе. Така да ако планираш у иднина вакви коментари да пишуваш у темава не си човекот со којшто сакам да ја делам, дефинитвно.

Поздрав, и немој да мислиш дека со намера за навреда го пишував постов.

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Имаш право, не ми "расправај" Ќе.. заборавев не сум девојче :icon_lol::icon_lol:
Ми заличи малце.
БТЊ постојат луѓе што раснеле со Масив Атак и што ги имаат сите нивни албуми (оргинал) или поточно ФАНОВИ што некои од утрата ги почнуваат токму со некоја нивна песна, за разлика од тебе. Така да ако планираш у иднина вакви коментари да пишуваш у темава не си човекот со којшто сакам да ја делам, дефинитвно.
И јас тоа го велам, впатем кога го барав првиот албум на Масив ( без она атак , се надевам дека знаеш зашто ако си прав фан на масив атак ) во Југототн пред многу...многу години бледо ме гледаа, затоа... нема везе
Поздрав, и немој да мислиш дека со намера за навреда го пишував постов.
Таман работа, не сум човек кој туку така се навредува

Kajgana Shop

На врв Bottom