Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А Пандев ? Колку прости пасови Пандев згрешил ? Или сега на памет ке погодуваме ? Пандев да не е перфектен у тој контекст ? Па со Чезена најмногу ради тоа му свиреа, пас ала Сисоко од Јуве имаше на тој натпревар, освен асистенцијата до Милито.
Исто и на други мечеви пацерски грешки правеше, од тој стил, муабетот ми е дека Пандев е далеку од перфектен у овој поглед ко што ти сега го правиш, исти курац ти е.
не ми мешај поими, истото цела вечер го кажуваш, тоа што го направи милито пандев никогаш....
Ја никаде не ти реков дека Пандев е ѕверот што не влече цела сезона и он треба да игра, ти укажувам дека И пандев И милито се слаби, ама пандев поседува далеку поголема способност за игра на терен, а милито ти е ограничен играч. Со пандев на терен и игра се смирува и пасовите се дуплираат и се, со милито ништо не добивме, уствари од твоја гледна точка добивме уфрлање во шанси........

Се е така ама постои една работа што се вика суета...

Епа затоа е и остатокот од постот, не ми делува дека е самобендисан, дека е егоманијакално копиле, а и цела кариера му е таква, на 30 години прв пат заигра за голем клуб, играше за една Сарагоса, во Џенова дојде на 25 години и играше во втората италијанска лига, па потоа пак се врати во тимот што го доведе во Европа ...
До сега во кариерата не покажувал такви проблеми, а и од тоа што го имам читано, делувал увек скромно, во минимум 4-5 наврати го имам читано како го повторува она што Интер му го пружиле во животот и дека вечно ќе им биде благодарен. Едноставно минатата сезона беше врв, кулминација во неговата кариера и ради тоа и најмногу ми е криво што беше игнориран на СП, факт е дека е влезен у оние години каде дигресијата во форма е неизбежна па не верувам дека сега, во овој дел од неговата кариера за прв пат у истата ќе глуми такво лудило.

Не го занемарувај фактите. Играч повеќе и водство од 4-1, кога противничкиот тим е целосно исфрлен од баланс и без тактика.

100 пати пишав . И Пандев да влезеше исти кур ќе беше , живнал дечкото , како да не

100 пати пишав . И Пандев да влезеше исти кур ќе беше , живнал дечкото , како да не
Не реков дека Пандев ќе беше подобар, далеку од тоа, туку дека ваков натпревар не е репер за тоа дека некој играч се вратил во форма и слично.

не ми мешај поими, истото цела вечер го кажуваш, тоа што го направи милито пандев никогаш....
Ја никаде не ти реков дека Пандев е ѕверот што не влече цела сезона и он треба да игра, ти укажувам дека И пандев И милито се слаби, ама пандев поседува далеку поголема способност за игра на терен, а милито ти е ограничен играч. Со пандев на терен и игра се смирува и пасовите се дуплираат и се, со милито ништо не добивме, уствари од твоја гледна точка добивме уфрлање во шанси........
Милито е класичен шпиц, Пандев за да игра ко што викате вие, на природна позиција, не треба да игра Снајдер или Ето во овој 4312 систем, или и пред нив треба Пандев да има предност ?
Имавме пола година да го гледаме Пандев на крај краева, ништо од ова што го кажуваш не го видовме и затоа и влезе у зоната на Кварезма кај фановите на Меаца, да беше перфектен, немаше нит фановите, а поготово не и медиумите да го парчосуваат, зашто на еден италијански сајт, по поразот од Удинезе каде Пандев не се виде а играше во нападот со Ето, насловот беше Pandev horror, Castelazzi flop, така нешто, за вториов не сум сигурен, за Пандев хорор си стоеше.

edit, и за двајцата дремело хорор, Le pagelle: Pandev e Castellazzi horror

Епа затоа е и остатокот од постот, не ми делува дека е самобендисан, дека е егоманијакално копиле, а и цела кариера му е таква, на 30 години прв пат заигра за голем клуб, играше за една Сарагоса, во Џенова дојде на 25 години и играше во втората италијанска лига, па потоа пак се врати во тимот што го доведе во Европа ...
Не сум јас сигурен за ова. Имаше една непријатна епизода кога бараше повеќе пари на почетокот на сезоната, па после демантираа со агентот се вадеа од гомната... на InterNews имаше колумни во кои се прашуваа зошто играчите би барале повеќе пари за да го прават она што го прават. Тука беше суетата во прашање, многуте постигнати голови поради кои сметаше дека не е доволно ценет и вреднуван. Не е толку до парите, бараше еден вид признание иако ја уживаше секоја можна слава.

После беа епизодите со кавгите поради измените во стилот: кој си ти да ме смениш, или , знаеш ли кој сум јас... Иако професионално треба да си излезе кога ќе го викнат и да не брмчи многу-многу.

Да не се разбереме погрешно, не го критикувам за овие работи, мислам дека е нормално после таква сезона да се летне во облаци, има и право на тоа. Дека ќе се спушти така лесно, не верувам... Ама ќе видиме...

Ајде не ја претерувајте сега дотолку со Пандев и Милито...реално е Милито да добива повеќе шанса да биди во овој тим бидејќи едноставно човекот многу вреди за овој тим и сигурно позитивно ќе влијае секој негов постигнат гол општо за екипата...ако гледаме реално играчки од пандев повеќе имаме корист во моментов, бидејќи општо знаеме дека има барем каква таква контрола на топката,знае да се загради и знае да изигра на мал простор што за Милито е табулараза..иако двата се тешки аматери во овој момент повеќе би му дал шанса на Милито бидејќи сепак е класа играч за разлика од Пандев каде може да ја испосери акцијата за една секунда со неговото незалагање или со погрешен пас како што го примивме голот против Чезена!

Не го занемарувај фактите. Играч повеќе и водство од 4-1, кога противничкиот тим е целосно исфрлен од баланс и без тактика.

па како што гледав јас Рома не беше без баланс и без тактика, доколку беше така немаше да даде 2 гола, друга работа, на 4-1 резултат обично целата игра се смирува и напаѓачите мируваат бидејќи се е веќе решени, а Милито напротив трчаше и се трудеше да влезе во шанса, знам сега ќе ми ја спомнеш шансата која ја промаши, ама според мене не беше баш идеална

Знае некој кај можам да најдам оригинал дрес на интер во скопје?

па како што гледав јас Рома не беше без баланс и без тактика, доколку беше така немаше да даде 2 гола, друга работа, на 4-1 резултат обично целата игра се смирува и напаѓачите мируваат бидејќи се е веќе решени, а Милито напротив трчаше и се трудеше да влезе во шанса, знам сега ќе ми ја спомнеш шансата која ја промаши, ама според мене не беше баш идеална
Па головите паднаа од прекини, тоа е далеку од тактика. Плус, кога некој губи нормално е да се отвори а тоа остава повеќе шанса за напаѓачите, плус Интер не ја смируваше топката туку пробуваше да даде уште голови.
Знае некој кај можам да најдам оригинал дрес на интер во скопје?
Нигде

Рома убаво влезе во играта, ги експонираше на интер најслабите страни, недоволно искусниот ранокиа, и од повреда вратениот кордоба, со двајцата мега јаки бориело и вучинич.
Контрите, знаеја дека маикон испаѓа надвор од наша половина, и дека Карја мора да покрива таму. И трето прекините, знаеја дека во гужва се губиме.
Проблемот беше кај Рома што оставија Мота и Снајдер да ја вртат играчката како што сакаат, а со продорите на камбиасо и Маикон по левата и десната страна тотално беа изгубени. Рома имаше концепт и можеше да се врати, ама тука беше Бурдисо да ја посере.

--- надополнето ---

Кога спомнав продори на Камбиасо по лево, јоооој спиди гонзалес од јапонија ама трчаааа :)

Победа која многу значи во понатамошниот дел од сезоната, бидејќи разликата со Милан е уште повеќе намалена, победен е директен конкурент за челните места, а и Рома одамна не беше совладана на домашен терен.

По којзнае кој пат со Интер не можеш да бидеш на сигурно, па колку и да водел, ама ајде се навикнавме веќе:)

Рома имаше среќа со 2та гола, ама и имаа доста шутеви кои беа во последен момент блокирани. Сепак не смее да се заборави фактот дека ланскиот стоперски тандем кој беше непробоен, денес го немаше и секако е друго кога игра барем Лусио.

Што се однесува до дискусијата Милито - Пандев, факт е дека и двајцата се мизерни годинава, но не е фер наеднаш Пандев да биде целосно исфрлен од составот, а Милито постојано да игра, без разлика колку минути.

Моментално Ето е неприкосновен во нападот, Снајдер ќе биде поддршка за напаѓачите, а со моменталната форма Пацини е веројатно изборот за втор напаѓач. Сепак Пандев за разлика од сите други, може да се снајде на местото од Снајдер (подобро се снаоѓа таму него на позиција класичен шпиц), додека пак Милито и Пацини можат да играат само класичен шпиц.

Да не беа во есенскиот дел повредите на Милито, Снајдер и очајниот Бијабиани, Пандев можеби и тогаш ќе играше помалку, но на наредните натпревари мора да добие шанса барем од клупата. И надвор од форма, покрај Снајдер е најкреативниот играч во Интер и неопходно е негово присуство ако ете Снајдер паузира некој меч, нешто што тешко го дополнуваат другите играчи.

Лудило е да се тврди дека Пандев со моменталната форма заслужува да биде во прв тим, но 3 меча во серија без ниту една минута се премногу. Верувам дека Леонардо ќе го ротира тимот и дека на наредните мечеви ќе добие повеќе шанса.

Рома убаво влезе во играта, ги експонираше на интер најслабите страни, недоволно искусниот ранокиа, и од повреда вратениот кордоба, со двајцата мега јаки бориело и вучинич.
Контрите, знаеја дека маикон испаѓа надвор од наша половина, и дека Карја мора да покрива таму. И трето прекините, знаеја дека во гужва се губиме.
Проблемот беше кај Рома што оставија Мота и Снајдер да ја вртат играчката како што сакаат, а со продорите на камбиасо и Маикон по левата и десната страна тотално беа изгубени. Рома имаше концепт и можеше да се врати, ама тука беше Бурдисо да ја посере.

--- надополнето ---

Кога спомнав продори на Камбиасо по лево, јоооој спиди гонзалес од јапонија ама трчаааа :)

за Бурдисо немам зборови, само еден факт ќе кажам, Бурдисо оваа година е лидер со 3-ри добиени црвени картони во Сериа А, се враќа во онаа препознатлива форма што ја имаше во Интер :)

@benemata во врска со Милито, @Syn објасни некои работи и не сакам да се повторуваме :)

Пупоне секоја чест за твојата објективност и да ти кажам рпаво ти завидувам што во тимот имате играчи како вучинич и менез кои се вистински генијалци..ако заприметивте на 1-1 резултат кога комбинираа овие двајцата за момент ја свртија целата можна одбрана(7-8 души) на Интер и вучинич влезе во шанса..но добро е тоа што го имавме Гранде Жулионе:vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom