Производи со отворени кутии. И додатоци кои фалат, a фабрички доаѓаат со нив

Член од
8 јуни 2010
Мислења
158
Поени од реакции
9
Јас и како што гледам сум еден од ретките кој купиле мобилен со се што следува со него а не е од излог.Купив SE W595.Со него одат мемориска 2 гига,SE слушалки и усб кабелче.
Same.
Сега он.Купувам телефон(за мајками)Se r300 и на кутијата пишува меѓу другото и усб кабел.Отвараме дома кутијата ама кабелче к..

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Не планирав да се вмешам во темава ама нешто не ми даваше да останам рамнодушен, тоа што стварно има превари има, ама и што има неуки луге што мислат дека знаат се па згора на се и не им е срам да коментираат на својата неукост морав да одговорам. Пријателе Атом е генерација на процесори и која има и едно јадрени и дво јадрени те. DualCore и Core2Duo така да денес е барем многу лесно ако сакаш да дојдеш до информација за да не се посрамотиш затоа пред да купиш нешто отварај очи и собери информации за производот.
Kолку што знам атом е процесор за компјутери сервери.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
Kолку што знам атом е процесор за компјутери сервери.
Слабо знаеш XEON се серверските процесори, Atom се за нет-бук (оние 10 инчните што служат само за сурфање, мејл и слично) :)

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
А ви се десило некад да го отворите производот и кутијата да фали !?

Мене ми се има десено... еднаш. ;)

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Слабо знаеш XEON се серверските процесори, Atom се за нет-бук (оние 10 инчните што служат само за сурфање, мејл и слично) :)
Се сголасувам.Но прилично сум сигурен дека на сервер PC видов ваков знак

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
ааррррррр.... да не се изразувам вулгарно, ако немате у главата имате не гугл

The Xeon is a brand of multiprocessing- or multi-socket-capable x86 microprocessors from Intel Corporation targeted at the non-consumer server, workstation and embedded system markets.

Intel® Atom™ processors enable a broad range of devices including netbooks, entry-level desktops, tablets, handhelds, smartphones, consumer electronics (CE) devices, and other companion devices.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Не спорам.Немам воопшто читано ни за атом ни за xenon процесорите но еднаш видов на еден „сервер“ атом процесор па помислив дека веројатно атом се сервер процесори.

Член од
21 мај 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
Ja pred nekoe vreme si kupiv Sagem my 750 od vip ! i majka mi si kupi nz nekakov so kristali ne e bitno ! i ja celiot vozbuden nov tel ovo ono a od izlog beshe sekako ! odam doma i chepkam po telefonov i otvaram kamera zs kamera 3.15 i blic i slikam na slikava lenti beli :Slelelelelele zbesnav ama aj taka si go koristev i po nekoja nedela pochna kopchinjata d ami se rasipuvaaat osobeno back ! i im go vrativ i mi go drzea 3 meseca i mi go vrakaat posle i mi vikaat eve zamenet ti e so nov otvaram jas i gleam istiot ! i vikam da nov e aj chao ! i taka a isto aparat iam kupeno od izlog i se bese ok i uste epten me sluzi aparatov zakon e ! od tehnomarket multimedijalen so mp3 txt files ovo ono. 8 mps kamera ama od tie so im e 12 mps kamerava poubavi sliki vadi ! :D

Член од
20 јули 2009
Мислења
865
Поени од реакции
600
Абе па ако сте сватиле дека ве имаат "извозено" повеќе пати,следниот пат ако купувате нешто помало (мобилен,апарат,камера) што не ја отворите кутијата пред нив да видите па и они да видат што ви фали а што не,да не испадне демек сте ги лажеле ...

bonbon4e

100% крејзи :P
Член од
4 септември 2010
Мислења
226
Поени од реакции
17
^ Баш е добро, пред нив да ја отворите и во фацата да им лепнете пред сите муштерии. Ќе ве запамтат и следниот пат ќе нема да се туфкат или шушкат зошто неотворена кутија им барате туку со насмевка ќе ви дадат.
Инаку
Браво за темава :smir:
Фала што ме предупредивте. Вакво искуство не сум имала, а најмалку се разбирам од деловите па мала сум и може да ме зезнат. Ќе си знам сега :pipi:

V

Vollstandig

Гостин
Јас шо зедов телефон од VIP пред некое време, ме изнервира, ми го дадоа од кутија се спакован коа го чепкав имаше во телефонот слики , од вип салонот од истииот шо го купив телефоно.
Значи некој си го испробувал телефонот и се думал дали да го земи , на крај мене ми го дадоа:)
Исто и Sony Ericssonот ко го земав од излог беше ама не видов ништо чепкано на него освен шо стоел приклучен дење, околу 3 дена на излог демек бил.

V

Vollstandig

Гостин
Јас шо зедов телефон од VIP пред некое време, ме изнервира, ми го дадоа од кутија се спакован коа го чепкав имаше во телефонот слики , од вип салонот од истииот шо го купив телефоно.
Значи некој си го испробувал телефонот и се думал дали да го земи , на крај мене ми го дадоа:)
Исто и Sony Ericssonот ко го земав од излог беше ама не видов ништо чепкано на него освен шо стоел приклучен дење, околу 3 дена на излог демек бил.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Јас немах таква незгода.Отидов во T-mobile и ми дадоа неотпакувана кутија.Си отворив дома и ги имаше сите делови.

M

Mario Gómez

Гостин
Ме интересира кога купуеш телефон, дали е нормално батеријата да е полна 70-80% како што е секогаш, или треба да е празна?

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Боби[Мкд];3994564 напиша:
Ме интересира кога купуеш телефон, дали е нормално батеријата да е полна 70-80% како што е секогаш, или треба да е празна?
Можда е нормално пошо пред тоа на излог им стоел ваљда уклучен....

Kajgana Shop

На врв Bottom