Dual-Core Atom е Dual-Core Atom.
Intel DualCore е Intel DualCore.
Core2Duo Atom не постои. Освен ако не го изработува некоја наша "реномирана" продавница. Оние што вадат кабли и конвертори од кутии на графички.
Прво да ги расчистиме овие термини.
Второ, во аспект на работа, Intel DualCore (или уште подобро, Core2Duo) е неспоредливо подобар од Atom, макар и DualCore бил.
Е сега, ако на флаер (или било каде да видел Saladin дека треба да земе DualCore) пишувало дека процесорот на лаптопот е DualCore, тогаш тоа и треба да го добие. DualCore ATOM, како Intel DualCore, не можеш да го продадеш. Можеш да се потрудиш, ама се надевам дека свеста на потрошувачите ќе проработи и ќе почнат да си ги почитуваат повеќе своите пари, а со тоа и нема да продаде некој што сака да ја игра таа игра, таков производ во такво "пакување".
--- надополнето ---
Само за информација 9500GT DDR3 постои
ама во SET не
И јас сакав да ја купам таа конфигурација, ја видов на флаер, ми се виде доста добра па се јавив да ја порачам. Нормално, сакав да ги потврдам спецификациите пред да го направам тоа.
Значи освен рамот на графичката, и процесорот го немале од понудата па ми нудеа друг, полош. За иста цена
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
)