Вувузела труби - да се забранат или не?

Забрана, да или не?

• Вкупно гласачи
    117
Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Се обидов ...да ги трпам, издржав цели 30 минути и тоа се додека коментаторите цело време нешто зборуваат и одвлекуваат внимание од ужасната бучава, штом заќутат доаѓа уште посилен звук од вувузелите, дефинитивно на ова СП барем на почетоков доста е загубено, од шмекот кој треба да го има/ат (еден) фудбалски/те натпревар/и, искрено се надевам дека ќе се истребат ова африканкиве тимови и на стадионите ќе има место само за вистински навивачи кои ќе ја прават возбудата.
Нели примети дека на секоја утакмица свират ? :)

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Свако чудо за 3 дана, ама овие безосет.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.226
Поени од реакции
34.519
Иако претпоставувам дека е неверојатно интересно да навиваш со било каков бесплатен реквизит кој ќе ти го дадат пред натпревар, вувузелите го уништуваат Светското првенство во фудбал. Им пречат на гледачите и на играчите, а ние воопшто не можеме да осетиме никаква фудбалска атмосфера од теренот. Не се слушаат навивачки песни, не се чувствува ни возбудата при некоја шанса или погодок.

Се што слушаме е зуење. Како рој од пчели, комарци или стадо слонови. Поради тоа, ова првенство се стреми кон добивање на епитетот „Најлошо организирано СП на сите времиња“.

По огромниот наплив на жалби и притисок од страна на фудбалерите, навивачите, па дури и официјалните претставници на фудбалските федерации на учесниците на првенството - FIFA размислува да го забрани користењето на вувузела трубите.

Кое е вашето мислење? Гласајте на анкетата.

Моето мислење?

За неупатените:

За фановите на вувузела:
http://www.spitorswallow.co.za/blowme.php

FIFA размислува за забрана

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Вувузеливе се претерано досадни и ги уништуваат мечевите, тоа е јасно. Ми се чини дека ќе почнам да ги сонувам уште некое време зашто само тоа се слуша :) Ама сепак колку и да се иритирачки и да сметаат мислам дека не треба да се забранат. Сепак првенството е во Африка и треба државата да ја прикаже културата своја, колку нас да не ни чини тоа. Или што би рекол Блатер, не можеме да го европеизираме африканското првенство.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Бесплатни се срањава??????
Ја мислев не ги укинаа колку да направат некоја пара па.Иначе готово веќе се навикнав на трубиве.

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
јас сум за да НЕ се забранат

В

Вори

Гостин
Јајцава силоси ми ги направија.
Во ЈАР ќе се организира светско.Абе ај...
Врска немаат,уште ми зујат ушите.Еднаш пробав муте на телевизорот,ама џабе без глас не бива.
Ја не знам како не им здосадува 90 минути без прекин да зујат со тие трубите бе,маме им..

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.927
Поени од реакции
11.740
Мислам дека нема да ги прекинат зошто сега ќе прават пари со тампони за уши :pos: мамицата нивна!

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.517
Поени од реакции
8.232
Овие сра*а се само уште една причина за глупата организација и општо глупото СП (во споредба со она од Кореа/јапан и Германија)....

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.480
Поени од реакции
31.020
сериозно, се осеќам како во пчеларник :icon_eek:

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Да се забранат нормално не гледаме Ф1 но не верувам дека нешто ќе сторат иако би било многу подобро.

Kajgana Shop

На врв Bottom