Која марка на мобилни телефони е најдобра?

сите сони ериксон и нокиа а зошто не ми е јасно ?? тие сони ериксон преглупи се секој модел ист дизајн како тро појќе не се креативни барем на то поле, нокиата се крепи тро од тро
А зошто Sony Ericsson да мењаат дизајн кога веќе го имаат врвот достигнато. Јас на пример го имам C510 и за мене тоа е СОВРШЕН дизајн. Нема што повеќе да се мења. А почнувајќи од Т610 пред 5-6 години, па се до сеа дизајните им се тие и пак се продавани.
А Нокиа не ги сакам и нема да коментирам за нив. Дека се крепи - далеку од тоа... Само се уништува.

1- Nokia али правиме муабет за нокиа s60 интерфејс не глупиот s40 некој спомна дека има мали предности s60ката во однос на обичниот софтвер, голема грешка е тоа ПРЕДНОСТИТЕ СЕ ОГРОМНИ а исто така нокиа е неуништлива машина
2- Sony Ericsson океј се али го отупеа со тоа истото мени очигледно му треба промени и тоа драстични а многу ме бендисуваат што можиш да си ги дотераш по свој вкус (patching, fs modding...)
3- Моторола, да да моторола па тоа е тенк човече неуништлива машина сум имал 5-6 мотороли до сега и сите издржале кај мене.
4- Apple не направија револуција како што се фалат но имаат многу интересен продукт за кој има илијадници апликации

а од овие сите би ги издвоил HTC кои најповеќе ме бендисуваат и по софтвер и по хардвер

2- Sony Ericsson океј се али го отупеа со тоа истото мени очигледно му треба промени и тоа драстични а многу ме бендисуваат што можиш да си ги дотераш по свој вкус (patching, fs modding...)
Зошто да мењаат добитна комбинација? Ова ти е нешто ко iPhone - секоја година све едно исто, па пак многу луѓе го купуваат... :toe:

1- Nokia али правиме муабет за нокиа s60 интерфејс не глупиот s40 некој спомна дека има мали предности s60ката во однос на обичниот софтвер, голема грешка е тоа ПРЕДНОСТИТЕ СЕ ОГРОМНИ а исто така нокиа е неуништлива машина
3- Моторола, да да моторола па тоа е тенк човече неуништлива машина сум имал 5-6 мотороли до сега и сите издржале кај мене.
4- Apple не направија револуција како што се фалат но имаат многу интересен продукт за кој има илијадници апликации

а од овие сите би ги издвоил HTC кои најповеќе ме бендисуваат и по софтвер и по хардвер

Да бе, затоа глеам сега сите телефони се со 3-4 копчиња максимум, екрани од минимум 3 инчи со мулти-тач и свои ОПЕРАТИВНИ системи, како и отворен пазар на апликации.
Не бе, револуција е understatement, они уствари дојдоа и на Нокиа, Сони и сите околу нив што се во бизнисот 20 години им покажаа како треба да изгледа еден телефон.

Настрана софтверските заебанции, затворениот ОС, немањето сетинзи за камерата и други работи, генералниот заклучок е дека мобилните се тоа што се - заради Apple.

Nokia дефинитивно.Брат ми на двапати купувал такви мобилни и никогаш не се пожалил.Ги чува дури и по 4 години.А и други се фалат од тој тип на мобилен.Сум купувала јас Самсунг ама по една година цркнуваат.

Nokia дефинитивно.Брат ми на двапати купувал такви мобилни и никогаш не се пожалил.Ги чува дури и по 4 години.А и други се фалат од тој тип на мобилен.Сум купувала јас Самсунг ама по една година цркнуваат.

а и нокиата не црка за една година батерија држи пола сат хахах

Нокиа и ХТЦ ...имав сониериксон повеке пати ...џојстикот срање на секој 2 дена ми се расипуваше!!

se-idou-000.jpg

1. Sony Ericsson
2. Nokia
3. Samsung

Некако највише ми се свиѓаат SE, пред се поради тоа што се лесни за ракување, и имаат одличен дизајн (иако горе-доле им е ист, сепак е одличен! :))

--- надополнето ---

Зошто да мењаат добитна комбинација? Ова ти е нешто ко iPhone - секоја година све едно исто, па пак многу луѓе го купуваат... :toe:

Се согласувам максимално!

според мене нокиата е најдобра од секоја гледна точка, сони ериксонот е лесен за ракување и отпорен на трескање (тоа сум го тестирал повеќе пати) ,трет кинезите али не сите 10 у 100

За мене нај ок мобилни ми се Алкател!!! :salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom