skywallker77
realen pragmaticar
Kakvi i da se promenite vo Rusija toa za Makedonija nisto ne znaci odnosno Rusija nikogas ne bila na nasa strana, a i poveketo slovenski narodi isto taka, posebno ovie sosednive.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Славјанството не е фарса, тоа е една од најстарите цивилизации.
Славјанството не е фарса, тоа е една од најстарите цивилизации.
хмм ..
јас пак би рекол дека е терминологија .. сојуз,
кој веќе не постои, а ако постои/ел на крај памет не им паѓа/ло за нас Македонците![]()
хмм ..
јас пак би рекол дека е терминологија .. сојуз,
кој веќе не постои, а ако постои/ел на крај памет не им паѓа/ло за нас Македонците![]()
Денеска ние сме исправени пред предизвикот дали ќе опстанеме со нашите цивилизациски карактеристики или повторно ќе се асимилираме во туѓи.
Тоа не е фарса тоа е сурова реалност.
За да ги разбркаме мешетарите во нашите држави, ние треба да си се собереме како фамилија, како што Филип на овие простори ги собра племињата и ја формираше македонската држава, така денеска славјанските народи треба да се вклучат во културен, економски и цивилизациски препород на Славјаните, да ја развиваат и негуваат цивилизацијата која низ вековите ги правеше тие народи Славни.
Ни треба и Кирил и Наум и Пушкин и Чајковски и Филип и Александар и Карло и Тесла итн ....
Не ми треба Фуере, Рикер, Олбрајт, Клинтоница, Фејт, Солајна и слични.
Не можам да се согласам со тезите ти,заштото Русиja е дала многу на доста народи. Руската култура е незаменима во светски маштаб.Не многу, пошто има големо пријателство на сите нивоа плус членки се на ЕУ.
Напротив некој народи и држави сеуште гледаат скептично према Русија, зошто мислиш овие земји толку брзаа да влезат во НАТО, кој до вчера им беше прв непријател?
Kakvi i da se promenite vo Rusija toa za Makedonija nisto ne znaci odnosno Rusija nikogas ne bila na nasa strana, a i poveketo slovenski narodi isto taka, posebno ovie sosednive.
А па овие од Запад веќе ептен не сакаат и ценат.Kakvi i da se promenite vo Rusija toa za Makedonija nisto ne znaci odnosno Rusija nikogas ne bila na nasa strana, a i poveketo slovenski narodi isto taka, posebno ovie sosednive.
А па овие од Запад веќе ептен не сакаат и ценат.
Абе историски гледано никој не бил на наша страна,ама кривицата делумно е и кај нас.Не сме успеале да се наметниме кај големите сили.Нашите соседи си носеа кралеви од Франција и Германија,ние сакавме да правиме прва Република на Балканот.![]()
Искрено ... би сакал да е се така едноставно и Искрено пред се од сите страни ... но ... незнам дали е можно ...
Ниту една држава никогаш во историјата не била на ничија страна освен својата. Интересите се се, чуствата ништо. Ако малите можат да се уклопат во интересите на големите добро, ако не........јебига.
Соседниве народи, како и сите народи на свет, не можат да бидат на ничија страна, тоа владите го чинат а сите Балкански земји се само мали прдежи со сонови за некоја пројдена (и неповратна) слава и како такви се искористувани од големите за туѓи интереси додека омразата останува тука. Како и Афричките племиња.
Енивеј:
јас се чувствувам Македонец и Словен во исто време , зборам Словенски јазик, имам Словенско име, народната носиа ни има словенски елементи, легендите и митовите ни се Словенски..........
Исто така сосема се согласувам со поголема соработка на економски и културни нивоа со сите Словенски земји.
Политиката е курва и затоа сум скептичен малку за соработка на политичко ниво, али не повеке од „соработката и сојузништвото“ од не-Словенските наши „пријатели“ кои со душа ни „помагаат“ во последниве 18 години.
Ne e mozno 100% ti garantiram i poradi toa rekov deka e FARSA.I e FARSA mu odgovaralo toa ili ne na nasite panslavisticki obozavateli.
Slavjanski te molam odgovorimi koga i kako slovenskite "braka" bile na stranata na Makedonija sto ne e slucaj so Bugarija i Srbija koi vo tekot na istorijata uzivale i se uste uzivaat golema podrska od SSSR ili Rusija sega.Ili koga ce podrazmisli covek malku podlaboko mozebi i ne sme Sloveni, mozebi tokmu poradi toa i ja nemame podrskata koja treba da ja uzivame od slovenskite "braka".
2001 година, кога во компензација ти дадоа воена опрема.
Како и помогнаа на Србија ?
Никако, Русија во тоа време неможеше и неможе и денеска да се мери со силата на САД и НАТО.
Но тоа не значи дека не треба да се работи на планот на унапредување на односите на словенските земји.
Инаку Александар Македонски е од Пелазгискиот род кој па е предок на тоа што денеска се вика Словени.
Како и да вртиш и во антиката сме врзани со тој народ.