Тинејџери - Врколаци!

• Креатор на темата Дамјан_Amstaff
  • Време на започнување

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Дрогираши без работа...

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Ви згрешиле на вас нешто овие или едноставно страшно е тоа што се различни од она кое сте навикнати да го гледате?
едноставно страшно е тоа што се различни од она кое сте навикнати да го гледате - Ова е. Едноставно ме нервираат и тоа е тоа , ништо лично =) .

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ќотекот баш е made in heaven !
Помага овде и тоа многу, поготово за социолошките феномени предизвикани од филмови како Кум, Ране, Twilight потоа играњето на WOW, GTA Vice City & San Andreas и слушањето на турбофолк и емо музика.

Тоа се треба да се припитоми т.е. воспита.
Тоа што ти го нарекуваш физичка дисциплина се нарекува физичко злоставување деца и малолетници кај поразвиентите општества.

Што велиш за ментална дисциплина? Ако веќе си решил да спречиш нешто од ваков тип да ти се случи на твоето дете?

хипиците, -Сонувачи.Може не се за во лудница ама не ги бива.Сакаат права а нејкат обврски.Башка криви им се сите.
панкерите, -Oд овие се излегнаа скинерине,чурук луѓе не можеше да се прошеташ во парк од нив.
готичари-Треба да ли да ти дадам слика од готичарка за да сфатиш каде е гнилото?Изгледот на страна,понашањето?Како тринаесто прасе во општеството.
металците,-Овие посебно ме нервираат.Имено,ова движење се состои од музички медиокритети и дегенерици кои се всушност нафурани wanna-be-cool дечурлана кои ни мрсул не фрлаат на музиката. луѓето кои си играат roleplay-Ова сум го среќавал на MMORPG игрици и во тие граници е ОК.Али...АЛИ,кога играта излегува надвор добиваш Ben-X општествена аномалија.

Прегледај го приврзокот 29535
Не знам за тебе,ама кога ќе видам ваква во парк прво нешто што ми минува низ глава ми е Please dont eat me.
Хипиците допринесоа многу за денешната култура на миропромовирачи. Каде беа другите во тој период? Во ред е ако на ги сакаш како група луѓе, јас имам длабока почита спрема нив.

Панкерите сами по себе не се опасност за останатите. Беа опасност бидејќи едно време станаа толкупопуларни, што никој не слушаше рок или метал, туку само панк.

Скинерите на пример, ми се одвратна група (не понадворешен изглед, никогап не судам по надворешен изглед, туку по однесување и тоа што го прават, ама сепак како индивидуа ги толерирам, ако знаеш на што мислам). И мислам дека немаат произлезено од панкерите, туку од нео-нацистите, уште една грда (по однесување) група.

Готи - познавам доста од нив. За разлика од нивниот за некој застрашувачки изглед, мене ми се допаѓаат како луѓе.

Металци - пола од моето друштво се металци :D, значи дефинитивно ми се допаѓаат како луѓе.

Луѓе кои играат roleplay - ти објаснив во горниот пост подетално за нив. Не се закана за никого.

А што ако за неколку години почнат навистина врколачки да се однесуваат ? Мислам на убивање луѓе , мора да се најде некоја будала која тотално ќе се внесе на ваквиот начин на живеење и ваквиот стил , и тогаш ќе ги оправдуваме ? На пример за скинер мора да бидеш , неколтурен , нецивилизиран тепач и ред други работи а додека за Врколак ќе треба да бидеш малку поекстремен. Не ми кажувај само дека за скинерите не сум во право .
Што ако? Тоа се два збора кои отвораат илјада можности.

Еј, што ако утре се разбудиме и сонцето веќе не свети? :D

Кога ќе се случи некое негативно нешто од такваприрода како што викаш, тогаш ќе се реагира. Но ќе се реагира кај вонивниците, не целата група.

Однесувањето на поединецот не мора да се совпаѓа со однесувањето на групата.

Не е за тоа чиво било кучето , туку зар е нормално туку така да си чуваш череп ?
Јас би рекол да. Си чував коски од змија како помал :D. Треба да видам дали уште ми се во подрум :P

Зашо да не бе?
Може им треба за некои магиски ритуали,може малото врколаче сака да ја одмазди баба му.
I'll get you next time...Van Helsing....
Секако. Може треба да се провери кај него во фрижидер, да не ги има остатоците на бабата :D.

Ајде искрено кога го погледна клипот што си помисли за децава , ама искрено? Како не може да судиш по надворешниот изглед , зар е возможно да не си дел од групава и да си помислиш "еј овие се супер сакам да бидам како нив". Они очигледно сакаат внимание и омраза .
Внимание, тоа може да се дебатира, ама омраза? Дај те молам :D

Инаку возможно е, јас би сакал да сум дел :D. Само немам опашка или такви леќи за очи XD.

--- надополнето ---

Дрогираши без работа...
Од каде заклучи дека се дригираши? Или таков термин добиваат сите кое различно се однесуваат/облекуваат/изразуваат од тебе?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Тоа што ти го нарекуваш физичка дисциплина се нарекува физичко злоставување деца и малолетници кај поразвиентите општества.

Што велиш за ментална дисциплина? Ако веќе си решил да спречиш нешто од ваков тип да ти се случи на твоето дете?
Да бе физичко злоставување...
Слушај, ај доста со правењето филмови за демократија и слобода на изравување кога се злоупотребува.
Таму каде неможе со збор ќе игра стапот или народски кажано РАКАТА НА ТАТО! - ако зборуваш за мое дете.

Ќе почнат со изигравање врколаци, па со креирање на посебни помали општествени групички, култови и секти.
Ќе дојде некој кој ќе им постави некои норми и представи некои идеали (некој психопат) ќе му бидат негови следбеници и после треба да гонам низ градов секакви убијца и деликвенти. Не иде тоа така.

Земи ги феномените КУМ и РАНЕ (филмови).
Младината почна да ги симпатизира. Да се облекува така. Да се однесува така. Да ги има истите ставови и идеали како нив. Да превзима акции соодветни со нивните филмчиња (креирани од нивните идоли - феномени).
И потоа чуди се зошто 13 годишњак што мириса на млеко ти се заканува со пиштол (а добро ситуиран ама он бил мафијаш!) или некој 16 годишњак што мириса на компјутер (пластика и други миризби од нет кафеа) е скин хед и сакал да те скрши зошто си бил хомо.

Значи, се треба да се сечи од корен!

Hatred

save.exit.planet
Член од
17 мај 2010
Мислења
83
Поени од реакции
4
Е од што се ужаснавте толку и се згрозивте?
(Прво ги прочитав коментарите. Затоа решив да го изгледам клипот.)

Вие ко да живеете во идеален монотон Вондерленд, па малку некој ако поинаку се облекува и изгледа - се ужаснувате.
Ах да забораив, кучето на соседот. Леле, леле, страшно. Од толку такозвани вукодлаци низ САД, еден земал кучето на комшијата го убил (што е за осуда, ама не е крај на светот, како што реагирате).

Сакате да се најдете сами меѓу овакви вукодлаци или сами на Јаја-паша или у Арачиново у микстејп на УЧК и Ал Каида?
денес кучето на комшијата за некој од нив да собере репутација у друштвото,утре комшијата без глава...некој мора да го води тоа племе од фрикови.

--- надополнето ---

Дрогираши без работа...
:tapp::tapp:

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705

Хипиците допринесоа многу за денешната култура на миропромовирачи. Каде беа другите во тој период? Во ред е ако на ги сакаш како група луѓе, јас имам длабока почита спрема нив.

Панкерите сами по себе не се опасност за останатите. Беа опасност бидејќи едно време станаа толкупопуларни, што никој не слушаше рок или метал, туку само панк.

Скинерите на пример, ми се одвратна група (не понадворешен изглед, никогап не судам по надворешен изглед, туку по однесување и тоа што го прават, ама сепак како индивидуа ги толерирам, ако знаеш на што мислам). И мислам дека немаат произлезено од панкерите, туку од нео-нацистите, уште една грда (по однесување) група.

Готи - познавам доста од нив. За разлика од нивниот за некој застрашувачки изглед, мене ми се допаѓаат како луѓе.

Металци - пола од моето друштво се металци :D, значи дефинитивно ми се допаѓаат како луѓе.

Луѓе кои играат roleplay - ти објаснив во горниот пост подетално за нив. Не се закана за никого.

Што ако? Тоа се два збора кои отвораат илјада можности.

Еј, што ако утре се разбудиме и сонцето веќе не свети? :D

Кога ќе се случи некое негативно нешто од такваприрода како што викаш, тогаш ќе се реагира. Но ќе се реагира кај вонивниците, не целата група.

Однесувањето на поединецот не мора да се совпаѓа со однесувањето на групата.

Јас би рекол да. Си чував коски од змија како помал :D. Треба да видам дали уште ми се во подрум :P

Секако. Може треба да се провери кај него во фрижидер, да не ги има остатоците на бабата :D.

Внимание, тоа може да се дебатира, ама омраза? Дај те молам :D

Инаку возможно е, јас би сакал да сум дел :D. Само немам опашка или такви леќи за очи XD.

--- надополнето ---

Од каде заклучи дека се дригираши? Или таков термин добиваат сите кое различно се однесуваат/облекуваат/изразуваат од тебе?
Епа ај каков прв впечаток ти оставаат?
Мене ми оставаат таков впечаток. Тоа е мое мислење.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Да бе физичко злоставување...
Слушај, ај доста со правењето филмови за демократија и слобода на изравување кога се злоупотребува.
Таму каде неможе со збор ќе игра стапот или народски кажано РАКАТА НА ТАТО! - ако зборуваш за мое дете.
Во ред, само да не се чудиш кога тие од социјално ќе ти затропаат на врата. Да, се готват такви закони, кои спречуваат физички да се злоставува, пардон ... воспитува детето.

Ќе почнат со изигравање врколаци, па со креирање на посебни помали општествени групички, култови и секти.
Како што направија и хипиците, металците и раперите? :D

Да, има и Star Wars култови, Harry Potter култови, а и WoW култови. Сега не ни бега и Twilight култови XD.

Одиш премногу во крајности. Доколку би направиле некакво криминално дело како групи, тогаш ќе се преземат соодветни мерки. Не можеш ти физички да го воспитуваш (злоставуваш) син ти/ќерка ти, зошто тебе не ти се допаѓа нивниот начин на изразување или чувство на припадност.

Ќе дојде некој кој ќе им постави некои норми и представи некои идеали (некој психопат) ќе му бидат негови следбеници и после треба да гонам низ градов секакви убијца и деликвенти. Не иде тоа така.
Да се потпираш на "Што ако ..." не иде исто така. Ако сите групи така беа третирани како што ти прелдагаш, само затоа што некои луѓе имале стравови и ги пукало параноја си си правеле "Што ако ..." сценарија, денеска сите ќе го присвоеја фашистичкиот метод, сите ќе имаа исти фризури на косата, ќе носеа иста облека/униформи и ќе имаа сите ист начин на однесување какво што налага општеството. Ќе глумиме bee hive менталитет? Те молам ...

Земи ги феномените КУМ и РАНЕ (филмови).
Младината почна да ги симпатизира. Да се облекува така. Да се однесува така. Да ги има истите ставови и идеали како нив. Да превзима акции соодветни со нивните филмчиња (креирани од нивните идоли - феномени).
И потоа чуди се зошто 13 годишњак што мириса на млеко ти се заканува со пиштол (а добро ситуиран ама он бил мафијаш!) или некој 16 годишњак што мириса на компјутер (пластика и други миризби од нет кафеа) е скин хед и сакал да те скрши зошто си бил хомо.
Дали болдираното намерно го спомна? :D

Спомнав горе и други феномени. Некој треба навистина да е нетокму да го репризира филмот во реалноста, а под тоа мислам на убивање луѓе доколку тоа го имало во филмот. Има луѓе кои практикуваат roleplay но никогаш до екстремности, туку како игра (актерска игра).

Тоа нема да ја спречи филмската индустрија да си прави такви филмчиња, ниту твоите методи ќе ги спречат син ти/ќерка ти да се однесува на тој начин, самиот си бил тнејџер, знаеш дека методите кои родителите ги применуваат се во 99% од случаите неефективни, особено ќотекот. И јас самиот се раководам по лично искуство во врска со ова.

Во teen периодот треба малку повеќе слобода да им се даде на луѓето бидејќи е турбулентен период од нивниот живот, можеби и најтурбулентен и најосетлив од сите во животот. Направиш ли некоја таква грешка тогаш, ќе те мразат за цел живот, а таков ефект верувај не сакаш да постигнеш.

Епа ај каков прв впечаток ти оставаат?
Мене ми оставаат таков впечаток. Тоа е мое мислење.
Малку смешно е. Особено ако не земаат дрога (а не зимаат), а то тоа го претпоставуваш според нивниот изглед. Што значи не можеш да ги препознаеш симптомите дали е некој наркос или не е, дури и кога би стоел до тебе. Само нагаѓаш.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Во ред, само да не се чудиш кога тие од социјално ќе ти затропаат на врата. Да, се готват такви закони, кои спречуваат физички да се злоставува, пардон ... воспитува детето.
Хаха.
Само да не се чудиш кои деца си ги тепаат или недај боже убиваат родителите. Оние кои немаат стравопочит, а стравопочит без некоја воспитна неможе. Се знае кој треба да поставува услови и кој кого направил и издржува а не тате ако не ми дадеш 500ден ќе те гризнам по врат...

--- надополнето ---

Како што направија и хипиците, металците и раперите? :D
Види, од култура, поточно суб-култура (доминантно музичка култура) до општествени групи (организирани и актвини) до култови и секти има разлика како од Гевгелија до Лондон.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Хаха.
Само да не се чудиш кои деца си ги тепаат или недај боже убиваат родителите. Оние кои немаат стравопочит, а стравопочит без некоја воспитна неможе. Се знае кој треба да поставува услови и кој кого направил и издржува а не тате ако не ми дадеш 500ден ќе те гризнам по врат...
Hey, I turned out fine. Still haven't murdered anyone

- There's still time though :D

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Да, има и Star Wars култови, Harry Potter култови, а и WoW култови. Сега не ни бега и Twilight култови XD.

Одиш премногу во крајности. Доколку би направиле некакво криминално дело како групи, тогаш ќе се преземат соодветни мерки. Не можеш ти физички да го воспитуваш (злоставуваш) син ти/ќерка ти, зошто тебе не ти се допаѓа нивниот начин на изразување или чувство на припадност.
Јас сум голем фан на Господар на Прстените, се имам дома од филмови и книги до разни костими, сувенири, реплики и тракатанци.
И што треба да направам? Да соберам 4ри мали деца да ги облечам во Хобити а јас во Гандалф и да шетаме низ мало да го бараме влезот во Мордор за да го фрлиме прстенот во вулканот?

Не одам во крајности. Таквите појави треба да се спречат или навремено санкционираат оти мала е можноста да не се одразат негативно на општеството.
Мислам... врколаци... болно е.

--- надополнето ---

Hey, I turned out fine. Still haven't murdered anyone
И ти да не си вампир? Овај де врколак?

В

Вори

Гостин
Ауу за вакви еј.

Би ги фатил,па би им ги корнел ноктите и на рацете и на нозете,па после со вжештена маша би им ги горел гениталиите.
После би зел една виљушка и би им ја пикнал в очи.Па ќе земам клешти и ќе им ваѓам заб по заб без никаква анастезија.
И на крај би викнал еден црнец,со голем к*р,да им го закачи по еднаш и да му умрат на
кур
.

Фала!

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Малку смешно е. Особено ако не земаат дрога (а не зимаат), а то тоа го претпоставуваш според нивниот изглед. Што значи не можеш да ги препознаеш симптомите дали е некој наркос или не е, дури и кога би стоел до тебе. Само нагаѓаш.
Избегнуваш да одговориш на прашањето "Епа ај каков прв впечаток ти оставаат? " ? =) Мислам дека ова е втор пат што не одговараш на прашањето , ме интересира кој ти бил првиот впечаток.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ауу за вакви еј.

Би ги фатил,па би им ги корнел ноктите и на рацете и на нозете,па после со вжештена маша би им ги горел гениталиите.
После би зел една виљушка и би им ја пикнал в очи.Па ќе земам клешти и ќе им ваѓам заб по заб без никаква анастезија.
И на крај би викнал еден црнец,со голем к*р,да им го закачи по еднаш и да му умрат на
кур
.

Фала!
После ова мислам дека треба да се размисли дали треба да се спречат тие деца да го прават тоа што го сакаат, или ваквите како тебе кои се агресивни само поради нечиј изглед.
Кажи ми ЗОШТО би им го направил тоа?

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
За врколаци би требало да бидат малце поагресивни , но некако машките се педерастични.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Јас сум голем фан на Господар на Прстените, се имам дома од филмови и книги до разни костими, сувенири, реплики и тракатанци.
И што треба да направам? Да соберам 4ри мали деца да ги облечам во Хобити а јас во Гандалф и да шетаме низ мало да го бараме влезот во Мордор за да го фрлиме прстенот во вулканот?
Да, доколку имаш таква желба. It's called role-playing, get over it :D

Не одам во крајности. Таквите појави треба да се спречат или навремено санкционираат оти мала е можноста да не се одразат негативно на општеството.
Мислам... врколаци... болно е.

Доколку беше неморално (ненормално) во ред.
Врколаци. Гледам многу заканувачки се однесуваат ... Скинери и нео-нацисти се закана за околината, не тинејџери врколаци.

И ти да не си вампир? Овај де врколак?
Не сум многу во furries фазонот, но си имам профил на врколак на еден од социјалните мрежи :D. Vampires are whimps XD, I prefer werewolves.

Ауу за вакви еј.

кур
.

Фала!
Тебе ти е потребна психијатриска помош ....

Избегнуваш да одговориш на прашањето "Епа ај каков прв впечаток ти оставаат? " ? =) Мислам дека ова е втор пат што не одговараш на прашањето , ме интересира кој ти бил првиот впечаток.
Прво како готи. Што се однесува за видеово, бидејќи така ми заличи типов. Но ги знам како furries и darklings на интернет chat-сајтови, социјални мрежи, форуми и сл. Таму изгледаат повеќе какви што се замислуваат бидејќи имаш 2Д и 3Д аватари, па и фотошоп да си се дотераш како што сакаш. Многу пријатни луѓе, доколку запознаеш некој таков. А можеби и треба, за да имаш и лично искуство по кое ќе се раководиш :D

За врколаци би требало да бидат малце поагресивни , но некако машките се педерастични.
One more reason to like 'em :D

Kajgana Shop

На врв Bottom